Πολιτική δράση Νοεμβρίου 2016

Πολιτική δράση Νοεμβρίου 2016 Κύριο

 

 
 Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε το περιεχόμενο πατήστε εδώ

karaoglou

Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική

Ηλεκτρονική Έκδοση_

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 56    

b.640.480.0.0.stories.photo.sunedrio nd.sunedrio nd a

Φίλες και φίλοι, καλές γιορτές να έχουμε!

Με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2017 έχω να κάνω μια δυσάρεστη διαπίστωση: Εάν η Ελλάδα του 2016-2017 ήταν επιχείρηση και ο Υπουργός Οικονομικών κατείχε τη θέση του οικονομικού διευθυντή, η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε κηρύξει πτώχευση και ο Υπουργός Οικονομικών να απολυθεί και να του έχουν πάρει το πτυχίο...

Δυστυχώς για όλους μας η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει επίγνωση του τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα.

Δεν επιδεικνύει κανένα ενδιαφέρον για το γεγονός ότι στην Ελλάδα οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι είναι σχεδόν κατά ένα εκατομμύριο περισσότεροι από τον ενεργό πληθυσμό.

Δεν προβληματίζεται γιατί έχουν απογοητευθεί οι πολλοί και γιατί στην Ελλάδα κυριαρχούν πλέον οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Όλα αυτά μαζί, είναι μια υπενθύμιση ότι βρισκόμαστε στην πιο επικίνδυνη, ίσως, στιγμή της Ελληνικής ιστορίας.

Για αυτό και ο προϋπολογισμός του 2017 αντικατοπτρίζει την αποτυχία της παρούσας συγκυβέρνησης.

Δομήθηκε πάνω σε υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, στηρίζεται σε περικοπές συντάξεων και σε μια άνευ προηγουμένου φοροκαταιγίδα, διέπεται από μια κοντόθωρη στρατηγική που συμπιέζει ακόμη περισσότερο τους συνεπείς φορολογούμενους, δολοφονεί εν ψυχρώ την επιχειρηματικότητα.

Θα περίμενε κανείς πως μετά από δυο χαμένα χρόνια διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, ένα τρίτο μνημόνιο 86 δισεκατομμυρίων ευρώ και ένα τέταρτο να βρίσκεται προ των πυλών, το Υπουργείο Οικονομικών θα είχε πειστική απάντηση στο ερώτημα που ταλανίζει μια χώρα η οποία επί δυο χρόνια ακούει διαρκώς για ανάπτυξη, μα δεν τη βλέπει...

Μάταια!

Σε μια οικονομία και μια κοινωνία ήδη καθημαγμένες, οι κυβερνητικοί «πανηγυρισμοί» για την προσδοκώμενη αλλά αβέβαιη επανεκκίνηση της οικονομίας προκαλούν την οργή της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.

Και αναφέρομαι στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού το βράδυ της Πέμπτης.

Όταν ένας Πρωθυπουργός επιστρέφει από το εξωτερικό και σπεύδει να απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για να ανακοινώσει μέτρα στήριξης των οικονομικά αδύναμων, τότε δυο είναι τα τινά: ή ετοιμάζεται να προκηρύξει εκλογές ή τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για την πατρίδα μας.

Στην προκειμένη περίπτωση τολμώ να προβλέψω ότι είναι ένας συνδυασμός και των δυο για να καλυφθεί μια μεγάλη πολιτική απάτη.

Γιατί δεν μπορώ να χαρακτηρίσω διαφορετικά την πολιτική επιλογή να... δανείσεις προσωρινά 600 εκ. ευρώ στην κοινωνία, από ένα πλεόνασμα που δεν έχει καν εξασφαλιστεί, για να πάρεις πίσω περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε νέα μέτρα.

Οι εποχές του «Τσοβόλα δώστα όλα», έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Και μην μπερδεύεστε φίλες και φίλοι...
Είναι άλλο πράγμα η χορήγηση 13ης σύνταξης και άλλο η χορήγηση έκτακτου βοηθήματος, άλλο η αναδιανομή του πλεονάσματος και άλλο η επιστροφή του 1/10 των χρημάτων που έχεις περικόψει με τις πολιτικές σου από τα εισοδήματα των πολιτών.

Προσέξτε την ειρωνεία... Οι ίδιοι άνθρωποι που διέλυσαν τη μεσαία τάξη και προκάλεσαν ορδές νεόπτωχων, σήμερα παριστάνουν τους «Ρομπέν των φτωχών».

«Ψιλά γράμματα» θα μου πείτε για τη συγκυβέρνηση, η οποία αφού πρώτα διέλυσε όνειρα και προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού, καταργώντας τις έννοιες της πολιτικής τιμής και αξιοπρέπειας, αντιμετωπίζει τους Έλληνες ως μόνιμα υποζύγια και... αριθμούς.

Για τη συγκυβέρνηση, που ενώ υπόσχονταν ότι θα... έσκιζε τα μνημόνια υπέγραψε, τελικά, το χειρότερο όλων και μετέτρεψε την πατρίδα μας σε πηγή ευρωπαϊκής δυσλειτουργίας.

Για τη συγκυβέρνηση, που ενώ μας καταλόγιζε τη γενιά των 700 ευρώ, σήμερα οδηγεί τη νεολαία μας σε μισθούς των 300 ευρώ.

Μόνο που ο Αλέξης Τσίπρας και οι Υπουργοί του δεν κατανοούν ότι η ιστορία γράφεται με τομές που αλλάζουν τις δομές και όχι με συμβιβασμούς.

Να είναι και με τον Κάστρο και με τη Μέρκελ, δεν γίνεται!

Όπως δεν γίνεται να πανηγυρίζουν ότι θα μειωθεί το χρέος 45 δισεκατομμύρια σε 40 χρόνια, ενώ το αύξησαν κατά 100 δισεκατομμύρια σε μόλις δυο χρόνια διακυβέρνησης.

Συμπερασματικά, το μέλλον στην πατρίδα μας μπορεί να κερδηθεί μόνο με συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα και προσήλωση στον στόχο της κανονικότητας.

Ξεκαθαρίζω για μια ακόμα φορά ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει κάθε προσπάθεια περαιτέρω απομείωσης του χρέους, όπως εξάλλου είχε συμφωνηθεί από τον Νοέμβριο του 2012. Αλλά αυτό δεν αρκεί από μόνο του. Είναι αναγκαία, αλλά όχι ικανή συνθήκη για να πάρει μπροστά η χώρα.

Αυτό που επιτακτικά χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα είναι ακριβώς αυτό που δυο χρόνια τώρα η Κυβέρνηση δεν προσέφερε στον τόπο. Ένα συνεκτικό, εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Ένα δικό μας, ελληνικό σχέδιο για την προσέλκυση επενδύσεων, για να πάρει μπροστά η οικονομία, να δημιουργηθούν δουλειές.

Όλα εκείνα, δηλαδή, που η σημερινή Κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε γνωρίζει, ούτε μπορεί να κάνει.

Η Ελλάδα σήμερα έχει επιτακτική ανάγκη από μια δυναμική επανεκκίνηση, η οποία μπορεί να προκύψει μόνο από μια πολιτική αλλαγή που είναι αναγκαία για να γεννηθεί ξανά η αισιοδοξία και η αυτοπεποίθηση στον τόπο μας, ώστε να εκφραστούν τα όνειρα και οι ελπίδες των πολλών.

Σε ό,τι με αφορά, εύχομαι και ελπίζω αυτός να είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που κατέθεσε Αριστερή Κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ, μαζί συνεχίζουμε…

 

Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

 

Δραστηριότητες

Στιγμιότυπα από τις παρουσιάσεις του "Ορκίζομαι" στο Πανόραμα και τη Σίνδο

Ο Θ. Καράογλου νέος αν. Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας

Επικοινωνιακή... φούσκα η λειτουργία Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

"Εκπτώσεις στη Δημοκρατία και το πολίτευμα απαγορεύονται"

"Η Συνταγματική Αναθεώρηση αναβαθμίζει τη Δημοκρατία στον τόπο μας"

 

  

 Άρθρα

«Προϋπολογισμός... ομολογία αποτυχίας»

«Προϋπολογισμός ή φοροϋπολογισμός;»

«Στην Ελλάδα δεν αρμόζει ο φόβος»

«Υπερφορολόγισης το ανάγνωσμα για τα άδεια ταμεία»

«Zito i Hellas»

«Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες για τη Μακεδονία και τη Θράκη»

«Δεύτε τελευταίον ανασχηματισμόν» 

«Λαοκρατία ή Κοινοβουλευτική Δημοκρατία;»

«Τελικά ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο;» 

 

  

Συνεντεύξεις

Ο κλάδος του καπνού δεν πρέπει να θυσιαστεί ως άλλη... Ιφιγένεια για χάρη των δημόσιων ταμείων (21.11.16)

Ο Θ. Καράογλου στον Parapolitika Fm (21.11.16)

Ο Θ. Καράογλου στην εκπομπή "Πρόσωπα" στο STAR Β. Ελλάδος  (17.11.2016)

Ο Θ. Καράογλου στην εκπομπή "Της πόλης τα καμώματα" στον FM100 (15.11.2016)

Ο Θ. Καράογλου "Μέσα σε όλα" στη Βεργίνα Τηλεόραση (14.11.2016)

Στην εκπομπή "Focus city" στον Focus Fm (13.11.2016)

"Η Τοπική Αυτοδιοίκηση για εμένα είναι ένας μεγάλος... έρωτας" (12.11.2016)

Ο Θ. Καράογλου στην εκπομπή "Ψηφίδες Πολιτισμού" στο Pontos tv (10.11.2016)

Ο Θ. Καράογλου στον Πρακτορείο FM (01.11.2016)

 

 

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

maximou
polyteknoi

«Στο στόχαστρο βάζει η Κυβέρνηση τους πολύτεκνους»

ESPA
 

«Τεράστιες καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ»

agrotes 

«Ανυπαρξία σχεδίου για τον αγροτικό τομέα» 

 

«Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και δίνεται η δυνατότητα διαγραφής από την λίστα παραληπτών. Αν είστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή, απλά πατήστε {unsubscribe}εδώ{/unsubscribe} για αυτόματη διαγραφή. Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).»

{unsubscribe}Διαγραφή από τη λίστα{/unsubscribe}
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329