Ανήκουστη αύξηση των μετακλητών υπαλλήλων της Κυβέρνησης

Ανήκουστη αύξηση των μετακλητών υπαλλήλων της Κυβέρνησης Κύριο

Αρ. πρωτ.: 1638

Θεσσαλονίκη, 30 Νοεμβρίου 2016

Προς Υπουργούς:

Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Οικονομικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Ανήκουστη αύξηση των μετακλητών υπαλλήλων της Κυβέρνησης»

Η εθνική μας οικονομία βρίσκεται σε τρομακτική ύφεση, η αγοραστική δύναμη των πολιτών είναι περιορισμένη, η φοροδοτική ικανότητα των συμπολιτών μας έχει εξαντληθεί, η ανεργία μαστίζει κυρίως τον νεανικό πληθυσμό, η Κυβέρνηση πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις και οι στρατιές μετακλητών υπαλλήλων που προσλαμβάνει στα γραφεία των κυβερνητικών αξιωματούχων συνεχίζεται αμείωτη. Οι διορισμοί κολλητών και συντρόφων δεν έχουν τέλος, με αποτέλεσμα ατελείωτες να είναι και οι μισθολογικές δαπάνες των Υπουργείων και η επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού. Αποκορύφωμα αυτών των πρακτικών είναι η πρόσφατη έναρξη της λειτουργίας του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
Προφανώς για να τακτοποιήσει το κομματικό της δυναμικό η Κυβέρνηση προχώρησε στη σύσταση του εν λόγω Γραφείου, χωρίς αρμοδιότητες και ουσιαστικό αντικείμενο, καθώς στην πόλη υφίσταται ήδη η παρουσία κυβερνητικού στελέχους, της Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης. Ως εκ τούτου χωρίς να λαμβάνει υπόψη την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα λειτουργεί καθαρά και μόνο μικροκομματικά, εξυπηρετώντας ημετέρους, βολεύοντάς τους σε θέσεις Υπουργείων, ανεβάζοντας στα ύψη τις δαπάνες, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τους φορολογούμενους πολίτες.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Ποιος είναι ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων, που υπηρετούν στα γραφεία Υπουργών, Υφυπουργών και Γραμματέων της Κυβέρνησης;

- Ποιο είναι το ακριβές μισθολογικό κόστος των εν λόγω υπαλλήλων;