"Εκπτώσεις στη Δημοκρατία και το πολίτευμα απαγορεύονται"

"Εκπτώσεις στη Δημοκρατία και το πολίτευμα απαγορεύονται" Κύριο

Θεσσαλονίκη, 14 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ»

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι η Νέα Δημοκρατία θα αντισταθεί σθεναρά, με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει στο Κοινοβούλιο και την κοινωνία, στον αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης του Μεγάρου Μαξίμου έστειλε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Ορκίζομαι» στο Ωραιόκαστρο.
Στην κατάμεστη αίθουσα του κτιρίου «Παύλος Μελάς», παρουσία πλήθους κόσμου, δημοτικής αρχής και τοπικών φορέων, ο κ. Καράογλου τόνισε ότι παρά τα πολλά, ανησυχητικά και επαναλαμβανόμενα κυβερνητικά «χτυπήματα» στο κράτος δικαίου και τη ζοφερή ατμόσφαιρα παρασκηνίου που καλύπτει τη χώρα τους τελευταίους 21 μήνες «εκπτώσεις στη Δημοκρατία και το πολίτευμα απαγορεύονται». Κατηγόρησε δε ευθέως τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι με μεθοδεύσεις επιχειρεί να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό του όλες τις λειτουργίες του κράτους. Όπως εξήγησε: «Υπό αυτό το πρίσμα η Συνταγματική Αναθεώρηση είναι επιβεβλημένη προκειμένου να θωρακίσουμε το ισχύον Σύνταγμα και να φροντίσουμε να μην... ξεθωριάσει».
Όσον αφορά στο βιβλίο επισήμανε ότι οι 19 προσωπικές προτάσεις που καταθέτει υπηρετούν την κοινωνία και τον πολίτη. «Ήρθε η ώρα», πρόσθεσε, «να ανατρέψουμε το τεκμήριο ενοχής που περιβάλλει κόμματα και πολιτικούς και να ξαναγράψουμε τους όρους λειτουργίας του κράτους, της κοινωνίας, της ηθικής και της οικονομίας. Γιατί όπως έγραψε ο Ρήγας Φεραίος στο "Θούριο" του: "Ο νόμος να' ναι ο πρώτος και μόνος οδηγός και της πατρίδας ένας να γίνει αρχηγός, γιατί και η αναρχία μοιάζει με σκλαβιά"».
Στην ανάγκη να αλλάξει ποιοτικά η Δημοκρατία μας και η Βουλή να μην αποτελεί μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης εστίασε, από την πλευρά του, στην ομιλία του ο κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας. Ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να μην «χαρίζουν» την ψήφο τους αλλά να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα με σύνεση και υπευθυνότητα. «Ας αναθεωρήσουμε τη στάση μας απέναντι στην πολιτική» σχολίασε, μιλώντας για την ανάγκη «να επικρατήσουν η συνέπεια και η αξιοπιστία στην πατρίδα μας».
Τέλος ο διεθνολόγος και καθηγητής του Α.Π.Θ., κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, χαρακτήρισε το «Ορκίζομαι» ως «εγκόλπιο της Συνταγματικής μας ιστορίας» και συνεχάρη τον Θ. Καράογλου διότι «με την πρωτοβουλία του ανοίγει πρώτος εντός της Νέας Δημοκρατίας το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης».