Πολιτική δράση Μαρτίου 2016

Πολιτική δράση Μαρτίου 2016 Κύριο

 

 
 Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε το περιεχόμενο πατήστε εδώ

karaoglou

Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική

Ηλεκτρονική Έκδοση_

MΑΡTΙΟΣ 2016

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 48    

b.640.480.0.0.stories.photo.sunedrio nd.sunedrio nd a

Φίλες και φίλοι,
ο κόσμος που υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατέρρευσε!
Έταξε ότι θα αποκαταστήσει τα πάντα στην προ Μνημονίου εποχή και το μόνο που κατάφερε ήταν να φέρει ένα ακόμη, επαχθέστερο όλων. Κραύγαζε «go back κα. Μέρκελ» και τώρα συνομιλεί μαζί της καθημερινά.
Δεν υπάρχει ψέμα που να μην μεταχειρίστηκε, υπόσχεση που να μην αθέτησε, τομέας που να μην απέτυχε!

Σε μόλις 14 μήνες διακυβέρνησης διέλυσε το τραπεζικό σύστημα, έφερε τα capital controls, ενταφίασε την οικονομία, βύθισε τη χώρα στη βαθιά ύφεση, ενώ με τη δημιουργική ασάφεια και άλλες παρελκυστικές τακτικές τοποθέτησε την Ελλάδα στη λάθος πλευρά της ιστορίας. Από εκεί που τον Δεκέμβριο του 2014 βρισκόμασταν στο προθάλαμο της εξόδου από το Μνημόνιο, σήμερα (ένα χρόνο και κάτι μήνες μετά), η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φορτώσει στην κοινωνία τον λογαριασμό της δικής της αποτυχίας, φέρνοντας νέα μέτρα ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό κενό της διετίας 2017-2018.

Στη νέα φοροκαταιγίδα περιλαμβάνεται η αύξηση των εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ (τον οποίο υπόσχονταν προεκλογικά ότι θα καταργούσαν), η αύξηση της φορολογίας στην αμόλυβδη βενζίνη και τα καύσιμα κίνησης, η αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ σε προϊόντα, η επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση και η αύξηση της φορολογίας στην κινητή τηλεφωνία. Ευτυχώς, δηλαδή, που δεν εφαρμόστηκε το περίφημο e-mail Χαρδούβελη και σήμερα μπορούμε να αναφωνήσουμε όλοι μαζί οι Έλληνες: «Καλώς ήρθες ανάπτυξη»... 

Μόνο που ανάπτυξη δεν νοείται με ραγδαία αύξηση 78,08% των «λουκέτων» στις επιχειρήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2016, όπως δεν νοείται υγιής επιχειρηματικότητα σε μια χώρα η οποία είναι αφημένη στην τύχη της και «φλερτάρει» επικίνδυνα με κάποιο σοβαρό «ατύχημα», το οποίο μπορεί να προκληθεί εξαιτίας των λάθος κυβερνητικών χειρισμών στην προσφυγική-μεταναστευτική κρίση.
Δυστυχώς το ελληνικό κράτος προβάλλει εντός και εκτός συνόρων μια εικόνα ανοργανωσιάς και επικίνδυνης αδιαφορίας για όσα συμβαίνουν στην επικράτειά του. Η κουτοπόνηρη προσέγγιση των ανοικτών συνόρων αποδείχθηκε απόλυτα προβληματική.

Ο λασπότοπος της Ειδομένης και τα όσα θλιβερά λαμβάνουν χώρα καθημερινά στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών που έχει δημιουργηθεί εκεί, μαρτυρούν πως η Ελλάδα είναι πλέον ένα κράτος υπό κατάρρευση.
Ανεξαρτήτως του ποιοι ευθύνονται για τις ανεξέλεγκτες προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές που καταφθάνουν καθημερινά στην πατρίδα μας, οι εικόνες που παρακολουθεί από εκείνη τη γωνιά της Μακεδονίας σύσσωμος ο πλανήτης, αποδεικνύουν την ανυπαρξία οποιουδήποτε κρατικού σχεδίου αντιμετώπισης του φαινομένου, καθώς και την αδυναμία διαχείρισης της όλης κατάστασης εκ μέρους της πανικόβλητης συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Και τώρα η Κυβέρνηση-παρατηρητής, δια στόματος Δημήτρη Μάρδα, προσπαθεί να μας πείσει ότι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες δεν... λιάζονται στα hot spot της Μακεδονίας, αλλά... επενδύουν!
Λες και εάν όλοι αυτοί οι κατατρεγμένοι διέθεταν 250.000 ευρώ (τόσα έβαλε ως όριο επένδυσης στην πατρίδα μας από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ο οικονομολόγος και αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τις ξένες επενδύσεις κ. Δημήτρης Μάρδας, προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης και να αποκτήσουν πιο εύκολα άδεια παραμονής), θα διακινδύνευαν να πνιγούν στο Αιγαίο για να έρθουν στην Ελλάδα και από εδώ να συνεχίσουν το ταξίδι προς την κεντρική Ευρώπη.

Ο «αριστερός» ανθρωπισμός του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως εξαντλείται a la carte στο «πορτοφόλι» και τις καταθέσεις κάθε πρόσφυγα και μετανάστη. Κυβερνητική πολιτική για γέλια και για κλάματα...
Και μέσα σε όλα, στηριζόμενη σε προβληματικές υποθέσεις και κατασκευασμένες αλήθειες, η Κυβέρνηση ξαναρίχνει στο τραπέζι το χαρτί της... διαπλοκής. Αφού δεν μπορεί να προσφέρει «άρτο» στην κοινωνία, αυτήν την εβδομάδα της προσέφερε «θέαμα» μέσω της Βουλής και την προ ημερησίας συζήτηση για τη διαφθορά.
Η «μάχη» της Τρίτης δεν ήταν τίποτα περισσότερο από άλλη μια προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να βρει πολιτικό άλλοθι για την ακυβερνησία. Δικαιολόγησε την απραξία του και την έλλειψη παραγωγής πολιτικού έργου, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα.

Φίλες και φίλοι,
ο τελευταίος χρόνος μοιάζει όλο και περισσότερο με ένα ριψοκίνδυνο πείραμα, το οποίο υπονομεύει ό,τι δυναμικό και παραγωγικό υπάρχει στον τόπο μας.
Προσωπικά θεωρώ ευτύχημα ότι εξακολουθούμε να αποτελούμε μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Ήρθε όμως η ώρα να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και αφού κάνουμε την αυτοκριτική μας να συνειδητοποιήσουμε ότι για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά απαιτούνται μόχθος και θέληση.
Οι εύκολες υποσχέσεις δεν οδήγησαν πουθενά. Το βιώνουμε καθημερινά από τον Ιανουάριο του 2015. Εκτροχίασαν τη χώρα και την οδήγησαν σε εθνικές και οικονομικές περιπέτειες.
Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που μας αξίζει.

ΥΓ: Θα κλείσω γράφοντας μερικές σκέψεις για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, για την εκλογή Προέδρων και μελών ΔΗΜ.Τ.Ο, συνέδρων για το 10ο Συνέδριο, Προέδρων ΝΟΔΕ και θεματικών τομεαρχών. Σας καλώ να συμμετάσχετε μαζικά και να αναδείξετε με την ψήφο σας πρόσωπα νέα, ικανά και άφθαρτα, βάζοντας στο περιθώριο τις παρέες και τα «συστήματα» που έκαναν την κομματική τους συνείδηση μέσο βιοπορισμού.

Και αυτή η εσωκομματική διαδικασία μας αφορά όλους!

Σας ευχαριστώ, μαζί συνεχίζουμε…

 

Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

 

Δραστηριότητες

Απάντηση στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρα, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του ονόματος "Μακεδονία" για τα Σκόπια

"Τσίπρας και Καμμένος μετατρέπουν τη Β. Ελλάδα σε απέραντη... Ειδομένη"

Απάντηση στον Γ. Μουζάλα που αποκάλεσε την ΠΓΔΜ "Μακεδονία"

"Έχουμε παραδώσει γη και ύδωρ. Δεν υφίσταται εθνική εξωτερική πολιτική" 

Δήλωση για την απόφαση της Αυστρίας να αναδείξει τουριστικά την "αρχαία Μακεδονική ιστορία" των Σκοπίων 

 

 Άρθρα

«Τα ανταλλάγματα των Αυστριακών στους Σκοπιανούς και η αρχαία "μακεδονική ιστορία"»

«Γιατί η Κυβέρνηση υποτίμησε την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση»

 

Συνεντεύξεις

 

Ο Θ. Καράογλου στη Βεργίνα Τηλεόραση και στην εκπομπή "Τα Λέμε" (28.03.16)

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM-100 και στην εκπομπή "Της πόλης τα καμώματα (22.03.16) 

Στο Kontra Channel και στην εκπομπή "Επί του πιεστηρίου" (16.03.2016)

Στην εκπομπή "Η Ελλάδα στον κόσμο" στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ για την ομογένεια "Η φωνή της Ελλάδας" (17.03.2016)

Στην εκπομπή της ΕΡΤ "Αθήνα-Θεσσαλονίκη" (17.03.2016)

Στο δελτίο ειδήσεων της Εγνατία Τηλεόρασης (15.03.2016)

Στην εκπομπή "Δυο στις 12" στον Πρακτορείο FM (15.03.2016)

Στον Flash 96 και στον δημοσιογράφο Κωστή Παρρά (12.03.2016)

Στην εκπομπή "Ισορροπίες και ανισορροπίες" στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (07.03.2016)

Στην εκπομπή "ΑΠΕρριτα" του Πρακτορείο FM (04.03.2016)

Στην εκπομπή "Πρωινή ζώνη" της ΕΡΤ1 (03.03.2016)

Στην εκπομπή "Η Ελλάδα στον κόσμο" (02.03.2016)

Στην εκπομπή "Βήμα στην Κεντρική Μακεδονία" στη Euro Τηλεόραση (01.03.2016)

 

 


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

AMFIPOLH
TEFTLOPARAGOGOI

«Απλήρωτοι παραμένουν οι τευτλοπαραγωγοί»


 PAIDEIA

«Επιλεκτικές προσλήψεις στην Παιδεία»

EPIXEIRHSEIS 

«Απλούστευση αδειοδότησης επιχειρήσεων» 

 

«Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και δίνεται η δυνατότητα διαγραφής από την λίστα παραληπτών. Αν είστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή, απλά πατήστε {unsubscribe}εδώ{/unsubscribe} για αυτόματη διαγραφή. Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).»

{unsubscribe}Διαγραφή από τη λίστα{/unsubscribe}
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329