"Έχουμε παραδώσει γη και ύδωρ. Δεν υφίσταται εθνική εξωτερική πολιτική"

"Έχουμε παραδώσει γη και ύδωρ. Δεν υφίσταται εθνική εξωτερική πολιτική" Κύριο

Θεσσαλονίκη, 09 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ. ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

Με αφορμή σημερινά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Δημοκρατία», σύμφωνα με τα οποία το Ελληνικό Δημόσιο αποδέχεται έγγραφα από τις αρχές της ΠΓΔΜ που αναφέρουν το γειτονικό κρατίδιο με την ψευδεπίγραφη ονομασία «Μακεδονία» και δεν τα επιστρέφει ως απαράδεκτα, όπως έπραττε παλαιότερα, ο Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι πλέον σαφές ότι έχουμε παραδώσει γη και ύδωρ. Εθνική εξωτερική πολιτική δεν υφίσταται. Έχουμε καταντήσει ο περίγελος των Βαλκανίων. Εάν το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν διαψεύσει όσα είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας σχετικά με την αποδοχή εκ μέρους του εγγράφων των αρχών των Σκοπίων με το όνομα "Μακεδονία", τότε πλέον μιλούμε για de facto αποδοχή της ονομασίας "Δημοκρατία της Μακεδονίας" από την Ελληνική Κυβέρνηση.
Δυστυχώς επιβεβαιώνεται ο άγραφος κανόνας ότι τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Περιμένω την διάψευση του Υπουργού Δικαιοσύνης και την απάντησή του στην ερώτηση που ήδη κατέθεσα».