Θ. Καράογλου: "Τσίπρας και Καμμένος μετατρέπουν τη Β. Ελλάδα σε απέραντη... Ειδομένη"

Θ. Καράογλου: "Τσίπρας και Καμμένος μετατρέπουν τη Β. Ελλάδα σε απέραντη... Ειδομένη" Κύριο

Θεσσαλονίκη, 22 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΠΕΡΑΝΤΗ... ΕΙΔΟΜΕΝΗ»

Να μην μετατραπεί η γη της Μακεδονίας σε αποκλειστικό χώρο εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών και να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής αναλογικά και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, όπως η Κρήτη, η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα και η Θεσσαλία, όπου σήμερα δεν λειτουργεί ούτε ένα, ζητά ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης του κόμματος, κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Αφορμή αποτέλεσε ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., όπως αποτυπώνεται σε δημοσιεύματα εφημερίδων, να δημιουργήσει τρία νέα κέντρα υποδοχής (1.500 και πλέον προσφύγων-μεταναστών) και πάλι στο έδαφος της Κεντρικής Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα στα Λαγκαδίκια του Δήμου Λαγκαδά, στα Γιαννιτσά του Δήμου Πέλλας και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
Αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες όπως καταγγέλλουν αγνοήθηκαν προκλητικά από την Πολιτεία και πληροφορήθηκαν μέσω του Τύπου τη δημιουργία των νέων κέντρων υποδοχής στις περιοχές τους, ο κ. Καράογλου κατέθεσε σήμερα σχετική ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς και στoν αναπληρωτή του, αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, στην οποία επισημαίνει την ανάγκη ισομερούς κατανομής προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη χώρα, πλην της Θράκης και των ακριτικών νησιών του Αιγαίου.
Όπως αναφέρει σε σχετική του δήλωση: «Ως εδώ και μη παρέκει. Πλέον μπορούμε να μιλήσουμε ανοικτά για οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. να φορέσει "φέσι" στη Μακεδονία δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, καθιστώντας τον ευαίσθητο γεωγραφικό της χώρο τόπο εγκλωβισμού απελπισμένων ανθρώπων.
Η Μακεδονία δεν αντέχει να σηκώσει μόνη της εξ'ολοκλήρου το βάρος της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης και άλλες περιοχές της πατρίδας μας, όπως η Κρήτη, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία και η Στερεά Ελλάδα να εξαιρούνται (θέλω να πιστεύω όχι σκοπίμως) του κυβερνητικού σχεδιασμού. Εκτός και εάν ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του πιστεύουν ότι η αξία γης των συγκεκριμένων περιοχών είναι... μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της Βόρειας Ελλάδας. Οι Μακεδόνες απαιτούμε την ισομερή κατανομή προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη χώρα, πλην φυσικά της Θράκης και των ακριτικών νησιών του Αιγαίου. Εκτός και εάν πολιτική βούληση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου είναι να μετατρέψουν τη Βόρεια Ελλάδα σε απέραντη... Ειδομένη».