Δήλωση Θ. Καράογλου για την απόφαση της Αυστρίας να αναδείξει τουριστικά την "αρχαία Μακεδονική ιστορία" των Σκοπίων

Δήλωση Θ. Καράογλου για την απόφαση της Αυστρίας να αναδείξει τουριστικά την "αρχαία Μακεδονική ιστορία" των Σκοπίων Κύριο

Δελτίο Τύπου

8 Μαρτίου 2016

"Δήλωση Θ. Καράογλου για την απόφαση της Αυστρία να αναδείξει τουριστικά την "αρχαία ¨Μακεδονική¨ ιστορία των Σκοπίων"

Σχολιάζοντας την προκλητική στάση της Αυστρίας απέναντι στη χώρα μας, με φόντο την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση, να βοηθήσει την Π.Γ.Δ.Μ. να αναδείξει την πλαστογραφημένη «αρχαία μακεδονική ιστορία της» και να την καταστήσει παγκόσμιο(!) τουριστικό προορισμό, μέσω καμπάνιας για τη δήθεν... «διαχρονικότητα της Μακεδονίας», ο Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με την Ελλάδα να έχει τεθεί από τον Ιανουάριο του 2015 σε διεθνή απομόνωση, εξαιτίας των ιδεοληπτικών εμμονών και της διαπραγματευτικής ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το ζήσαμε και αυτό!
Αφού πρώτα η Αυστρία, ως χώρα-μέλος της Ε.Ε., έπεισε τη FYROM να κλείσει για τους πρόσφυγες τα σύνορά της με την Ελλάδα, υποσχόμενη μάλιστα βοήθεια ακόμη και σε δυνάμεις ασφαλείας, τώρα έφτασε στο σημείο να στηρίξει απροκάλυπτα αλυτρωτικές καμπάνιες του γειτονικού μας κρατιδίου, ενθαρρύνοντας την προσπάθεια των Σκοπίων να καπηλευτεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.
Οι λόγοι για τους οποίους η Βιέννη διεκδικεί το ρόλο του ευεργέτη της Π.Γ.Δ.Μ. πρέπει να αναζητηθούν από το Υπουργείο Εξωτερικών και να απασχολήσουν σοβαρά την πολιτική του ηγεσία. Για αυτό καλώ τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Κοτζιά, να πάψει να είναι χαμένος στη... μετάφραση, να βγει από το λήθαργο της υποτονικής του δράσης και να εφαρμόσει υπεύθυνη πατριωτική εξωτερική πολιτική, ασκώντας όλη την (θέλω να πιστεύω ότι εξακολουθεί να διαθέτει) επιρροή του εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει ΙΣΟΤΙΜΟ μέλος.
Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω προς κάθε κατεύθυνση ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να επιβιώσει αγνοώντας ή παραχαράσσοντας την ιστορική πραγματικότητα, ενώ καμία εθνική ταυτότητα δεν μπορεί να οικοδομηθεί εις βάρος της ιστορικής αλήθειας».