ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΪΟΥ 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΪΟΥ 2015 Κύριο

 

 

karaoglou

Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική

Ηλεκτρονική Έκδοση_

ΜΑΪΟΣ 2015
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 38

Φίλες και φίλοι,

      Μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου την πατρίδα μας κυβερνά μια κυβέρνηση... σχήμα (παρα)λόγου.

 “Σχήμα λόγου” ήταν ότι θα καταργούσαν το Μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο, “σχήμα λόγου” πως δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις, “προεκλογικές υπερβολές” η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, η επαναφορά της 13ης σύνταξης και η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

 Είπαμε όμως...

Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Το δυστύχημα είναι οι θετικές εκτιμήσεις που υπήρχαν για την Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία 2,5 χρόνια, πήγαν... στράφι σε περίπου 100 ημέρες εξαιτίας της περίφημης δημιουργικής ασάφειας και της παντελούς έλλειψης σχεδίου.

Και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην παρατεταμένη έλλειψη ρευστότητας που “στραγγαλίζει” κάθε ημέρα και περισσότερο νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Παρά τις προαναγγελίες περί επερχόμενης συμφωνίας με τους “Θεσμούς”, αυτή δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

Ακούμε τον Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο να δηλώνουν ότι είμαστε κοντά στην επίτευξη της, ωστόσο όλοι ομολογούν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε μπροστά μας.

Για να μην αναφερθώ στο γεγονός ότι οίκοι αξιολόγησης χαρακτηρίζουν “αρνητικές” τις προοπτικές της οικονομίας μας, τη στιγμή που ευρωπαίοι αξιωματούχοι αφήνουν πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο ενός πιστωτικού γεγονότος.

Σημασία έχει ότι αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση έχει στοιχίσει στην ελληνική αγορά περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της Συνομοσπονδίας Εμπορίου για κάθε μέρα που περνά χωρίς να κλείνει η συμφωνία στη χώρα μας χάνονται 613 θέσεις εργασίας και 22,3 εκατομμύρια ευρώ από το ΑΕΠ της.

Δυστυχώς, παρά τις προειδοποιήσεις και τις φωνές απόγνωσης της αγοράς, η Κυβέρνηση κωφεύει.

Επιδίδεται σε ένα καθημερινό κρεσέντο ανευθυνότητας και το μόνο που την απασχολεί είναι πως θα κάμψει τις αντιδράσεις της εσωκομματικής της αντιπολίτευσης.

Ακόμη και σήμερα που τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί και η χρεοκοπία να μας χτυπά την πόρτα, η Ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται στο... πόδι.

Διαβάστε μονάχα τις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη ο οποίος, εγκλωβισμένος στις ιδεοληψίες του, από τη μια πλευρά παραδέχεται δημόσια ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της συμφωνίας “διαλύει” την πραγματική οικονομία και από την άλλη φροντίζει να ανοίγει διαρκώς καινούργια “μέτωπα σύγκρουσης” με τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της πατρίδας μας, διότι η αγορά δεν αντέχει άλλο την αβεβαιότητα. Και η Ελλάδα, στο σημείο που βρίσκεται σήμερα εξαιτίας των επιπόλαιων κυβερνητικών χειρισμών, έχει ανάγκη τα λεφτά της συμφωνίας.

Όπως διάβασα άλλωστε και σε ένα σχετικό δημοσίευμα: “Στην αριθμητική δεν χρειάζονται ερμηνείες. Σε όποια γλώσσα και αν μετρήσεις 2+2 κάνουν πάντα 4. Για αυτό δεν υπάρχει λόγος να αναζητάς μάταια διαφορετική λύση σε μια αριθμητική πράξη”.

Κλείνοντας, θα ήθελα να γράψω δυο κουβέντες και για τα της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό που προέχει, προκειμένου να εκφράσουμε και πάλι την πλατιά κοινωνική πλειοψηφία, είναι να αποφασίσουμε ποιούς εκφράζουμε ως παράταξη και ποιός πρέπει να είναι ο ρόλος μας στο νέο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον.

Η χώρα έχει ανάγκη ισχυρή αντιπολίτευση και όχι συνθήματα, τσιτάτα και ρητορικές που επενδύουν στο φόβο ξυπνώντας μνήμες για εθνικές καταστροφές, προκαλώντας την αποστροφή ή και την οργή των πολιτών.

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ξαναγίνει εργαστήριο παραγωγής προτάσεων για όλα τα φλέγοντα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα.

Πρέπει να πει stop στον αντιευρωπαϊκό εθνολαϊκισμό, να έρθει σε ρήξη με τη βαθιά συντήρηση και να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να οραματιστούν το δικό της αφήγημα για την Ελλάδα του αύριο.

Τώρα που οι κεντροδεξιές δυνάμεις της Ευρώπης επανακτούν την εμπιστοσύνη των πολιτών, εμείς θα επιτρέψουμε σε αυτό το κυβερνητικό συνονθύλευμα, στην πολιτική Βαβέλ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ, να νομιμοποιήσουν στην πατρίδα μας την πολιτική γραφικότητα και τον εθνικό τσαρλατανισμό;

Ε, όχι!

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.

Μαζί συνεχίζουμε…

 

Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

Δραστηριότητες

Δεν θα υπογράψουμε τη συμφωνία σαν να παίρνουμε... γουρούνι στο σακί

Στο BeeChannel για το μεταναστευτικό

 

 Άρθρα

Οι 106 ημέρες που άλλαξαν την Ελλάδα προς το χειρότερο

Ομολογία αδυναμίας διακυβέρνησης


Συνεντεύξεις

 

Στην εκπομπή "Θέσεις και Απόψεις" στο FM 100

Στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής»

Στην εκπομπή "Από το Ε μέχρι το Χ" στην Dion Τηλεόραση

 

 

 


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

f85c69e258fa1e3fd07e321cb5f74e94 L

Τίτλοι τέλους για τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ

50f8e9503c40607fa3af5ddb20c717b4 L
  Αναγκαία η δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης 

5108b0ca2eed78054d2975cb63791f3e L

 Στον αέρα τα δημόσια έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013 

65b84e66df29f1c375d94f81b963889d L
Υπό κατάρρευση τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

308cdc2251684dd96caa0ae895cbd2df L

 Ταλαιπωρία τουριστών στην έκδοση βίζας 

«Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και δίνεται η δυνατότητα διαγραφής από την λίστα παραληπτών. Αν είστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή, απλά πατήστε {unsubscribe}εδώ{/unsubscribe} για αυτόματη διαγραφή. Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).»

{unsubscribe}Διαγραφή από τη λίστα{/unsubscribe}
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329