Πολιτική δράση Οκτωβρίου 2017

Πολιτική δράση Οκτωβρίου 2017 Κύριο

 

 

 

 

Οκτώβριος 2017 - Αριθμός έκδοσης 67

 

 

 

Το μεγάλο μας στοίχημα

thodwros1 1Καλό μήνα να έχουμε, με υγεία πάνω από όλα!

Όσο σημαντικό είναι να μιλάμε στην Ελλάδα για τη σημασία των επενδύσεων και της ανάπτυξης, εξίσου καθοριστικής σημασίας είναι να μιλήσουμε για την αναγκαιότητα εμπέδωσης και καθιέρωσης του ορθού λόγου στην καθημερινότητά μας.

Βλέπετε, τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων ο τρόπος σκέψης μας έχει νοθευτεί από την κουλτούρα του ανορθολογισμού. Επιτρέψαμε να κυριαρχήσει στο δημόσιο βίο ένας ισοπεδωτικός λαϊκισμός και γίναμε «εθνικά όμηροι» μια «μοιρολατρίας» που εμφανίζει τους Έλληνες να είναι πάντα τα «θύματα των ξένων». Εάν θέλουμε να σπάσουμε το φράγμα της μνημονιακής μιζέριας, οφείλουμε πρωτίστως να αντιληφθούμε ότι οι πολιτικές που χαράσσουν οι εκλεγμένες κυβερνήσεις αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό τις επιλογές των ίδιων των πολιτών. Ωστόσο, όπως λέω σε κάθε φίλη και φίλο που συναντώ καθημερινά, το παρόν που βιώνουμε δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το μέλλον μας.

Κάνω αυτήν την επισήμανση διότι στις 4 του περασμένου Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 43 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.Στη μακρά πολιτική και ιστορική της διαδρομή απέδειξε ότι η χαραμάδα προς την ιστορία ανοίγει μονάχα όταν το πολιτικό προσωπικό αποδέχεται την ευθύνη της διαμόρφωσης ενός κοινωνικού συστήματος με ορίζοντα δεκαετιών και απορρίπτει τις λογικές του «μικροαστικού βολέματος» που αποφέρει πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Μα πάνω από όλα, με τις πολιτικές που εφάρμοσε κάθε φόρα που ο ελληνικός λαός της ζήτησε να βγάλει τη χώρα από μια δύσκολη κατάσταση, απέδειξε ότι ικανός ηγέτης είναι εκείνος που με το ένα πόδι πατά γερά στη γη και με το άλλο κάνει άλματα προς όφελος της πατρίδας του.

Προσωπικά είμαι πολύ υπερήφανος που την υπηρετώ αδιάκοπα επί 43 χρόνια. Είμαι σίγουρος πως το ίδιο ισχύει και για εσάς! Το μεγαλύτερο στοίχημα, όμως, που έχουμε μπροστά μας ως παράταξη στο κοντινό μέλλον, είναι να κατορθώσουμε να εμφυσήσουμε στην κοινωνία την άποψη ότι ο ορθός λόγος και ο ρεαλισμός πρέπει να πάψουν να είναι πάντα οι μεγάλοι χαμένοι στην ελληνική πολιτική σκηνή!

 

anatolikisΣυγκέντρωση στελεχών αν. Θεσσαλονίκης
lagadasΣυγκέντρωση στελεχών επαρχίας Λαγκαδά

 

 

 
Στις εργασίες της 137ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου 2017 είχα τη χαρά να εκπροσωπήσω την πατρίδα μας στις εργασίες της 137ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη. Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η προώθηση του πολιτιστικού πλουραλισμού και της ειρήνης μέσω του διαθρησκευτικού και διεθνικού διαλόγου. Παράλληλα με τις εργασίες της Συνέλευσης, ως μέλος αντιπροσωπείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, συμμετείχα και στη 2η Μόνιμη Επιτροπή για την αειφόρο ανάπτυξη, την οικονομία και το εμπόριο.

IPU
Η Διακοινοβουλευτική Ένωση είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός των Κοινοβουλίων των κρατών μελών. Ιδρύθηκε το 1889 και η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτήν από το 1890. Αριθμεί 155 χώρες και 9 συνδεδεμένα μέλη, με σκοπό την προώθηση του κοινοβουλευτικού διαλόγου, την υπεράσπιση της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη συνεργασία μεταξύ των λαών, καθώς και την εδραίωση των αντιπροσωπευτικών θεσμών.

 
Κοινοβουλετική δράση - Πολιτικές δράσεις
Στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να ενημερωθείτε για την κοινοβουλευτική μου παρουσία αλλά και για τις δράσεις που έχει υλοποιήσει το πολιτικό μου γραφείο 

paidikoi stathmoiΠάνω από 25.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών
deltio typoyΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ "βαφτίζουν" την ανικανότητα πλεόνασμα
protasiΠρότασή μου για τον απεγκλωβισμό χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών
alkazarΚαθυστερεί η αναστήλωση του "Αλκαζάρ" στη Θεσσαλονίκη
kerdylliaΣτην παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Τζανακάρη "Η Ελλάδα φλέγεται"στα Κερδύλλια 
tafosΣτη Βουλή η ανάδειξη του Μακεδονικού τάφου στον Άγιο Αθανάσιο 
dytikiΣυγκέντρωση στελεχών δυτικής Θεσσαλονίκης
stavrosΣυγκέντρωση στελεχών Δήμου Βόλβης
 
Δραστηριότητες
Παρουσία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Σε αυτήν την ενότητα μπορείτε να διαβάσετε άρθρα μου, να ακούσετε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και να παρακολουθήσετε τις τηλεοπτικές μου εμφανίσεις σε ενημερωτικές εκπομπές
patridaΆρθρο μου στην εφ. Δημοκρατία με τίτλο: "Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια"
godbles"God Bless America"-Άρθρο μου στο politesoraiokastrou.gr
focusfm Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus Fm 
perif"Η ιστορική περηφάνεια της Θεσσαλονίκης"-Άρθρο μου στο thessnews.gr
praktoreiofm Συνέντευξη στο "Πρακτορείο Fm" 
sbc Συνέντευξη στo SBC
EPITOUPIESTHRIOY Συνέντευξη στην εκπομπή "Επί του Πιεστηρίου" στο Kontra channel 
atlas Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό "Άτλας" 

 

Για να καταργήσετε το όνομα σας από την λίστα στείλτε λευκό μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr

Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος,
Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547

Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1,
Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709321, Fax: 210 3709320