Πολιτική δράση Ιουλίου 2016

Πολιτική δράση Ιουλίου 2016 Κύριο

 

 
 Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε το περιεχόμενο πατήστε εδώ

karaoglou

Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική

Ηλεκτρονική Έκδοση_

ΙΟΥΛΙΟΣ 2016

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 52    

b.640.480.0.0.stories.photo.sunedrio nd.sunedrio nd a

Φίλες και φίλοι,
 καλό μήνα και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους.

Από τα μέσα Ιουλίου μέχρι και σήμερα η Κυβέρνηση επιχείρησε να θεσμοθετήσει νέα (Αριστερά) πολιτικά ήθη στη χώρα. Αρχικά θέλησε να περάσει με 200 ψήφους την απλή αναλογική ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, επιβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο καθεστώς ακυβερνησίας και πολιτικής αταξίας. Ακολούθως προχώρησε σε μια επικοινωνιακή φιέστα στο προαύλιο του Κοινοβουλίου για την αναθεώρηση του Συντάγματος, με τις προτάσεις της να εγκυμονούν σημαντικές παρενέργειες στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Ενδιάμεσα εγκαινίασε ένα άδειο νοσοκομείο στη Σαντορίνη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να κόψει και την κορδέλα του αεροδρομίου της Πάρου, η σύμβαση κατασκευής του οποίου υπογράφηκε το 2012 και το έργο χρηματοδοτήθηκε από μια μεγάλη ιδιωτική εταιρεία και την τοπική κοινωνία.

Με λίγα λόγια, εν μέσω "ψευδαισθήσεων" και νέας προσπάθειας εξαπάτησης της κοινής γνώμης, η κυβέρνηση αγωνίζεται να δείξει ότι παράγει έργο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καλύψει επικοινωνιακά τη μείωση 250.000 επικουρικών συντάξεων έως και 40%, την ακρίβεια στο καλάθι της νοικοκυράς, τον αυξημένο ΕΝΦΙΑ, τα φοροληστρικά μέτρα, την ραγδαία αύξηση της ανεργίας και την εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού.

Εν αναμονή, μάλιστα, της δεύτερης αξιολόγησης και της έναρξης νέας διαπραγμάτευσης με την Τρόικα για τα εργασιακά, το Μέγαρο Μαξίμου φρόντισε να «χτίσει» γέφυρες επικοινωνίας μέχρι και με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη ώστε να αποκτήσει «μαξιλαράκι ασφαλείας» ενόψει των νέων δύσκολων ψηφοφοριών που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο στη Βουλή.

Μόνο που ο ελληνικός λαός έπαψε να πιστεύει σε καλοκαιρινά παραμύθια της... χαλιμάς, καθώς τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Τσίπρα οδηγούν στο τέλος της κρατικοδίατης, εμμονικής και παρασιτικής Αριστεράς η οποία πιστεύει ότι για όλα φταίνε πάντοτε οι άλλοι και θεωρεί ότι νόμος πρέπει να είναι ό,τι κατέβει στο κεφάλι κάθε... Καρανίκα.

Δείτε μονάχα τι συμβαίνει με τις καταλήψεις που πραγματοποιούν μια χούφτα δήθεν «αλληλέγγυοι» στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να εισβάλλουν ακόμη και στον Μητροπολιτικό Ναό εν ώρα Θείας Λειτουργίας.

Η πόλη μας έχει γίνει έρμαιο στις διαθέσεις των μπαχαλάκηδων οι οποίοι δρουν ανενόχλητοι, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως ό,τι και εάν κάνουν η Κυβέρνηση δείχνει ανοχή, τους εξασφαλίζει το ακαταλόγιστο και τους παρέχει ατιμωρησία.

Με αυτόν τον τρόπο αναδύεται ένα ιδιότυπο παρακράτος που περιφρονεί νόμους και Σύνταγμα. Ένα παρακράτος που απειλεί τη συντεταγμένη κοινωνία. Ακριβώς όπως επιχείρησε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας τόσο με την απλή αναλογική, όσο και με τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για τον εκλογικό νόμο εξελίχθηκε σε μια βαριά προσωπική πολιτική ήττα για εκείνον. Βλέπετε, έπαιξε το τελευταίο του χαρτί προκειμένου να εξασφαλίσει ακόμη μια κυβερνητική θητεία θυσιάζοντας την πολιτική ομαλότητα στη χώρα.

Κατ' εμέ το πραγματικό πρόβλημα του πολιτικού μας συστήματος δεν είναι το εκλογικό σύστημα, ούτε το μπόνους των 50 εδρών, ούτε το αν θα αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου οι 16ρηδες, αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα αποκτήσει και πάλι αξιοπιστία.

Το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, η διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων είναι ορισμένα από τα ουσιαστικά ζητήματα δημοκρατίας που πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά.

Για αυτό και από το βήμα της Ολομέλειας τόνισα ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται απλή αναλογική αλλά απλή και -προπάντων- άδολη λογική, η οποία δεν θα υπηρετεί εθελόδουλα κομματικούς καιροσκοπισμούς.
Αντίθετα χρειάζεται σταθερότητα, λιγότερη φορολογία, περισσότερη ασφάλεια, μικρότερο κράτος, ανακούφιση της μεσαίας τάξης, αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις.

Και αφού δεν του... βγήκε πολιτικά ο σχεδιασμός της απλής αναλογικής, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να διαμορφώσει τη «νέα κοινωνία» που οραματίζεται, ως μίξη αριστερού κοινοβουλευτισμού και εθνολαϊκισμού, μέσα από τις προτάσεις που κατέθεσε για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Προτάσεις που δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του τόπου παρά μονάχα τις τρέχουσες ανάγκες της Κουμουνδούρου και του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που προτείνει, με απώτερο σκοπό να προστατέψει πολιτικά τον εαυτό του, στις εκλογές του 2020 θα πρέπει να μείνουν εκτός ψηφοδελτίων τα 4/5 του σημερινού κοινοβουλίου, καταργούνται οι προτάσεις δυσπιστίας, αναβαθμίζει τα δημοψηφίσματα μέσα από ένα πλαίσιο που επί της ουσίας τα καθιστά ανεφάρμοστα, εξαγγέλλει την επανακρατικοποίηση των ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ τις οποίες εν των μεταξύ θα έχει ιδιωτικοποιήσει και τέλος μιλά για «ρητή κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους, με διατήρηση όμως για ιστορικούς και πρακτικούς λόγους της αναγνώρισης της Ορθοδοξίας ως κρατούσας θρησκείας».

Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

Συμπερασματικά, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. προσπαθούν να κυβερνήσουν ανακατεύοντας λίγο Μαρξ, λίγο Κέινς, λίγο Ρουσσώ και ψάχνοντας απαντήσεις σε ζητήματα που αγνοούν.

Παίζουν και τζογάρουν με τους νόμους, τους θεσμούς και το Σύνταγμα που μας κρατούν ως χώρα, ως λαό και ως έθνος.

Το μέγα ζητούμενο που προκύπτει είναι μέχρι πότε θα τους επιτρέψουμε να δοκιμάζουν την αξιοπρέπεια και το φιλότιμό μας, τα οποία είναι από τα λίγα στοιχεία που διαθέτουμε ως Έλληνες και άντεξαν στην κρίση.

Ως πότε θα αφήσουμε την αριστερή μελαγχολία να πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας...

Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος στην παρακμή! Να αποδείξουμε ότι έχουμε τη λύση στη σημερινή εξίσωση που λειτουργεί μονάχα προς τα κάτω και μας οδηγεί σε ελλείμματα...

Σας ευχαριστώ, μαζί συνεχίζουμε…

 

Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

 

Δραστηριότητες

"Η Ν.Δ. θα κερδίσει τις εκλογές ανεξαρτήτως εκλογικού νόμου"

"Να πέσουν τίτλοι τέλους στην ανομία"

"Μείωση του ορίου του 3% ανοίγει κερκόπορτα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο"

"Άθλιο και αντιδημοκρατικό το σχέδιο της Κυβέρνησης για την απλή αναλογική"

"Κανένας στο περιθώριο για να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων"

 

 Άρθρα

«Απλή αναλογική και άδολη... λογική»

«Αλέξη, έχασες!»

«Τσίπρας, όπως λέμε Κουτσόγιωργας»

«Το πραξικόπημα που δεν έγινε»

 

Συνεντεύξεις

 

Ο Θ. Καράογλου στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης (20.07.16)

Ο Θ. Καράογλου στο "Κόκκινο" (15.07.16)

Στην εκπομπή "Κάθε Μεσημέρι" στο TV Επιλογές των Σερρών (12.07.2016)

Στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" στον Πρακτορείο FM (13.07.2016)

Στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm (12.07.2016)

Στο δελτίο ειδήσεων της Εγνατία Τηλεόρασης (11.07.2016)

Στην εκπομπή "Της πόλης τα καμώματα" του FM100 (11.07.2016)

Στο "Πρώτο Πρόγραμμα" του ραδιοφώνου της ΕΡΤ (11.07.2016)

Στην εκπομπή "Focus city" στον FOCUS FM (10.07.2016)

Ο Θ. Καράογλου στην εκπομπή "Μέσα σε όλα" στη Βεργίνα Τηλεόραση (08.07.2016)

Ο Θ. Καράογλου στην εκπομπή "Δύο Ρεπόρτερ" στο Κανάλι Ένα του Πειραιά (06.07.2016)

Ο Θ. Καράογλου στο "Ε TV" και στην εκπομπή "Τώρα, ό,τι συμβαίνει!" (03.07.2016)

Ο Θ. Καράογλου στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ "Η φωνή της Ελλάδας" (01.07.2016)

 

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

astynomikoi
galt

«Πόσα χρήματα εισέπραξε ο Τζέϊμς Γκάλμπρεϊθ από το Ελληνικό Δημόσιο για να σχεδιάσει το πραξικόπημα της δραχμής;»

as
 

«Συνεχείς προκλήσεις για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί»

olom 

«Ομιλία Θ. Καράογλου στην Ολομέλεια της Βουλής για τον εκλογικό νόμο» 

 

«Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και δίνεται η δυνατότητα διαγραφής από την λίστα παραληπτών. Αν είστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή, απλά πατήστε {unsubscribe}εδώ{/unsubscribe} για αυτόματη διαγραφή. Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).»

{unsubscribe}Διαγραφή από τη λίστα{/unsubscribe}
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329