"Κανένας στο περιθώριο, για να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων"

"Κανένας στο περιθώριο, για να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων" Κύριο

Θεσσαλονίκη, 05 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

Με επισκέψεις στο κέντρο προστασίας ανηλίκων ΡΟΜ «Ο φάρος του κόσμου» που βρίσκεται στον Δενδροπόταμο της Θεσσαλονίκης και στο Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι συνέχισε για δεύτερη εβδομάδα ο Βουλευτής της Β΄ εκλογικής περιφέρειας του Νομού, κ. Θεόδωρος Καράογλου, την ενεργό συμμετοχή του στη δράση «Κανένας στο περιθώριο» που υλοποιεί η Νέα Δημοκρατία σε όλη την επικράτεια, υπό την αιγίδα του Προέδρου της, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
Έχοντας στο πλευρό του το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κα. Μάγδα Καρακόλη, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Γιάννη Αργυρίου, τον Υπεύθυνο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης κ. Θανάση Βρίτκα και το μέλος των τομέων Μακεδονίας-Θράκης και Υγείας της Ν.Δ. κα. Μαρία Μήτσιου, ο κ. Καράογλου επισήμανε στα Δ.Σ. των δυο δομών κοινωνικής αλληλεγγύης ότι στην περίοδο που διανύουμε η Νέα Δημοκρατία θέλει να «χτίσει» με τους φορείς μια λειτουργική, αρμονική και αγαστή σχέση συνεργασίας, αλληλεκτίμησης και εμπιστοσύνης.
«Μονάχα αν πορευτούμε ενωμένοι θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης, ηθικής και αγάπης, η οποία θα πάψει να δίνει μάχες οπισθοφυλακής. Αυτές είναι οι κοινωνικές αρχές πάνω στις οποίες η Ν.Δ. πορεύεται, αναπτύσσεται και προοδεύει» επισήμανε, τονίζοντας ότι «κοινωνική συμπόρευση σημαίνει εμπιστεύομαι και κοινωνική συνοχή σημαίνει υπερηφάνεια».
Στις εισαγωγικές του τοποθετήσεις ο Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης του κόμματος χαρακτήρισε «καθήκον» της Νέας Δημοκρατίας τη διαμόρφωση ενός νέου οράματος για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, σημειώνοντας με νόημα ότι την κρίση μπορούμε να την ξεπεράσουμε μονάχα ως σύνολο και όχι ως μονάδες.
«Στη Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζουμε, σεβόμαστε και τιμούμε κάθε συμπολίτη μας με αυξημένη την αίσθηση της κοινωνικής προσφοράς, ο οποίος φροντίζει με πράξεις ψυχής, με "θέλω" και με έργα να δίνει νόημα σε πανανθρώπινες αξίες όπως η συλλογική δράση και η κοινωνική προσφορά. Για αυτό και μέσα από τη δράση μας "Κανένας στο περιθώριο" αγκαλιάζουμε και στηρίζουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης. Κανένας συμπολίτης μας, λοιπόν, στο περιθώριο, για να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων που σήμερα δοκιμάζονται εξαιτίας της κρίσης και της υπέρμετρης φορολατρείας που διακατέχει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Η προσφορά που δεν προσδοκά ανταλλάγματα, επαίνους ή αξιώματα, είναι η κινητήρια δύναμη του εθελοντισμού», συνέχισε, κλείνοντας τη σύντομη τοποθέτησή του, στέλνοντας παράλληλα ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι «ο εθελοντισμός δεν λύνει προβλήματα, ούτε εξαλείφει τις αιτίες που τα δημιούργησαν. Εκείνο που κάνει είναι να γιατρεύει τις πληγές. Η καταγραφή και η επίλυση των προβλημάτων είναι ευθύνη και υποχρέωση του κράτους» είπε, εξηγώντας ότι «η Νέα Δημοκρατία θέλει να αποτελέσει την υγιή αντίδραση της κοινωνίας στα καθημερινά πλέον φαινόμενα της αδράνειας, της παθητικότητας και του ωχαδερφισμού».