Άρθρο: "Αλέξη, έχασες..."

Άρθρο: "Αλέξη, έχασες..." Κύριο

Άρθρο του κ. Θεόδωρου Καράογλου για τη χθεσινή ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής για τον εκλογικό νόμο, που δημοσιεύτηκε σε sites της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

«ΑΛΕΞΗ, ΕΧΑΣΕΣ...»

Όλα τα είχε η Μαριωρή , ο φερετζές της έλειπε!
Όπου «Μαριωρή» βάλτε τα πολλά και σε αρκετές περιπτώσεις ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριά λόγω της ανεργίας, της υπερφορολόγησης και της συνεχούς μείωσης μισθών και συντάξεων και όπου «φερετζές» τον εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική.

Η συζήτηση που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Βουλή ήταν αποπροσανατολιστική. Ξεκίνησε ως ένα επικοινωνιακό τέχνασμα μόνο και μόνο για να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης σε θέματα πέραν της δύσκολης καθημερινότητας και εξελίχθηκε σε μια απέλπιδα προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να εξασφαλίσει ακόμη μια θητεία στην εξουσία υπονομεύοντας την πολιτική σταθερότητα της χώρας.

«Ή εμείς στην Κυβέρνηση ή κανείς» είναι η πολιτική θεωρία που εφαρμόζει το Μέγαρο Μαξίμου, «χαϊδεύοντας» τα αυτιά ενός αριστερόστροφου κοινού που άλλα περίμενε από μια Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -λόγω των ανέξοδων προεκλογικών υποσχέσεων του Αλέξη Τσίπρα- και άλλα βιώνει μαζί με όλους τους Έλληνες.

Και να δείτε πως τώρα που το αφήγημα της απλής αναλογικής ολοκληρώθηκε, η Κυβέρνηση θα ξεκινήσει εκείνο της Συνταγματικής Αναθεώρησης ενόψει του δύσκολου φθινοπώρου με τα εργασιακά θέματα, την καταβολή δόσεων σε εφορία και ΕΝΦΙΑ και όλα τα άλλα που ακολουθούν από Σεπτέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση η ψηφοφορία στην Ολομέλεια για τον εκλογικό νόμο εξελίχθηκε σε μια βαριά προσωπική πολιτική και κοινοβουλευτική ήττα του Αλέξη Τσίπρα.

Πολιτική γιατί απέτυχε να δώσει πειστικές απαντήσεις στο ουσιώδες ερώτημα γιατί έφερε προς συζήτηση έναν εκλογικό νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Ακόμα, για παράδειγμα, περιμένουμε την απάντησή του στο γιατί οι εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 δεν διεξήχθησαν με απλή αναλογική από τη στιγμή που το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα αποτελεί, όπως ισχυρίζεται τουλάχιστον, «ιερό και όσιο» της Αριστεράς...

Κοινοβουλευτική γιατί οι 179 Βουλευτές που υπερψήφισαν την πρότασή του είναι μικρός αριθμός για τα κοινοβουλευτικά μας δεδομένα, συγκριτικά με το στόχο των 200 ψήφων που έθεσε αρχικά.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδόμησε ένα προς ένα τα επιχειρήματα Τσίπρα και είπε το αυτονόητο, οτι αυτός ο εκλογικός νόμος δεν θα εφαρμοστεί ποτέ γιατί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα τον ακυρώσει μέσα από μια διαδικασία μέγιστων δυνατών συνεννοήσεων με τα κόμματα του Κοινοβουλίου που τάσσονται υπέρ της πολιτικής σταθερότητας και ομαλότητας.

Εξάλλου έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι η απλή αναλογική οδηγεί πάντα σε θνησιγενείς κυβερνήσεις.

Ως εκ τούτου η χώρα δεν χρειάζεται απλή αναλογική αλλά απλή λογική, όπως είπε από το Βήμα της Ολομέλειας ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ενισχυμένη λογική θα πρόσθετα εγώ...

Συμπερασματικά, τώρα που ο -μετά μνημόνιο- χρόνος έχει συμπυκνωθεί σε τέτοιο βαθμό που οι μήνες αντιστοιχούν σε χρόνια, το πολιτικό μας σύστημα έχει ανάγκη από αξιόπιστες Κυβερνήσεις και αξιόπιστες πολιτικές προτάσεις.

Έχει ανάγκη από σταθερότητα, λιγότερη φορολογία, περισσότερη ασφάλεια, μικρότερο κράτος, ανακούφιση της μεσαίας τάξης, αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις. Έχει ανάγκη από μια Κυβέρνηση που δεν αντιμετωπίζει την εξουσία ως αυτοσκοπό, αλλά ως μέσο για να πετύχει τον σκοπό της, που δεν είναι άλλος από το να επαναφέρει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης, της προκοπής και της ευημερίας.