ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 Κύριο

 

 

karaoglou

Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική

Ηλεκτρονική Έκδοση_

ΙΟΥΛΙΟΣ 2015
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 40

Φίλες και φίλοι,

 Καλό καλοκαίρι σε όλους.

 Μετά το τέλος της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πολιτική αθωότητα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα έλαβε τέλος.

Αφού πρώτα καλλιέργησαν στην κοινωνία την ψευδαίσθηση της επιλογής (βλ. δημοψήφισμα) και επιχείρησαν να προσαρμόσουν την πραγματικότητα στην παρωχημένη ιδεολογία τους, τώρα πληρώνουν τον ακριβό λογαριασμό της δικής τους... φλυαρίας στα χρόνια της αντιπολίτευσης.

Τελικά παρίσταναν ότι πρέσβευαν περισσότερα από εκείνα που πραγματικά ήταν!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, έξι μήνες μετά τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου, η Κυβέρνηση Τσίπρα να χρειάζεται την ουσιαστική συναίνεση της αντιπολίτευσης προκειμένου να περάσει από το Κοινοβούλιο κρίσιμα Νομοσχέδια, τα οποία αποτελούν “προαπαιτούμενα” προκειμένου η χώρα να ορθοποδήσει,  να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής οικογένειας και να δώσει μια ηχηρή απάντηση σε εκείνους που θέλουν μεθοδικά να μας στείλουν στην ευχή της... δραχμής και της Παναγίας.

Σε πείσμα όσων εξακολουθούν να περπατούν στο εθνικό φαντασιακό ότι  τις τελευταίες 10-15 ημέρες “το κλίμα έχει αλλάξει και όλα πηγαίνουν προς το καλύτερο”, εξακολουθώ να επιμένω ότι απέχουμε πολύ μακριά από την οριστική σωτηρία.

Και ο λόγος είναι απλός...

Το εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ χάθηκαν πολλά.
Η προσωπική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραδώσει τα κλειδιά της οικονομίας στον Γ. Βαρουφάκη και του Κοινοβουλίου στη Ζ. Κωνσταντοπούλου, είχε καταστροφικά αποτελέσματα.

Το σφάλμα του δημοψηφίσματος αφύπνισε το “τέρας” του εθνικού διχασμού και η αδυναμία να στηριχθεί και να τονωθεί η παραγωγική μας βάση, οδήγησαν την εθνική μας οικονομία στο απόλυτο πισωγύρισμα.

Σε επίπεδο ΑΕΠ χάθηκαν περίπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ, η χώρα έχει αυξήσει την ανάγκη για νέο δανεισμό κατά 26 δισεκατομμύρια ευρώ, το χρέος εκτινάσσεται στο 200%, η εκροή στις τραπεζικές καταθέσεις “άγγιξε” τα 44 δισεκατομμύρια ευρώ, τα φορολογικά έσοδα καταγράφουν απώλεια 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου υπολογίζονται σε   7 δισεκατομμύρια ευρώ, οι κρατικοί φορείς απώλεσαν ρευστότητα ύψους 10,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ τον Φεβρουάριο του 2015 η Κυβέρνηση επέστρεψε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας 10,9 δισεκατομμύρια ευρώ, που βρίσκονταν στο Τ.Χ.Σ. υπέρ της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Ανασύρω και υπενθυμίζω το κόστος της εξάμηνης θητείας της κυβερνώσας Αριστεράς, διότι πιστεύω ακράδαντα οτι ήρθε η ώρα να αφήσουμε τη γνώση να μας καθοδηγήσει προς την ανάπτυξη και να μην κρυβόμαστε πίσω από... ιδιοτελείς ιδεοληψίες, οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν αποτύχει.

Κλείνοντας, θα ήθελα να γράψω και μερικές λέξεις για το θέμα που προέκυψε με τη φορολόγηση των αγροτών.

Προερχόμενος από αγροτική οικογένεια, γνωρίζω πολύ καλά ότι τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες αγρότες υπέστησαν σημαντικές περικοπές, συμβάλλοντας μέσω της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματός τους, στην αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας.

Γνωρίζω επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε προεκλογικά την κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων και στοιχείων των αγροτών, τη θέσπιση του αφορολόγητου των αγροτών μέχρι τις 12.000 ευρώ και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Αντ' αυτών νομοθέτησε την αύξηση του κόστους παραγωγής, την υπέρμετρη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και, για πρώτη φορά από την ένταξή μας στην Ε.Ε., τη φορολόγηση των πάσης φύσεως αγροτικών επιδοτήσεων και ενισχύσεων.

Τα πρόσθετα μέτρα, τα οποία έχει συμφωνήσει η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου με τους εταίρους και που αφορούν κυρίως την κατακόρυφη αύξηση της φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος, την περαιτέρω φορολόγηση επιδοτήσεων και ενισχύσεων από το πρώτο ευρώ και την εκτίναξη του κόστους παραγωγής (κατάργηση επιστροφής ΕΦΚ στο πετρέλαιο, αύξηση του τιμολογίου ρεύματος) θα αποτελέσουν “ταφόπλακα για τον αγροτικό κόσμο”, όπως χαρακτηριστικά, πριν από λίγες ημέρες (30-06-2015), δήλωνε ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου.

Εμείς, ως Ν.Δ., καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα, να συνεκτιμήσει τις επιβαρύνσεις, που έχει ήδη επιβάλει, να συνειδητοποιήσει επιτέλους τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την ελληνική οικονομία και να αναθεωρήσει πλήρως την φορολογική της πολιτική για τον αγροτικό κόσμο.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.

Μαζί συνεχίζουμε…

 

Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

Δραστηριότητες

Δήλωση στη «Μακεδονία» για την ψήφιση του Ν/Σ για τους αγρότες

Δήλωση στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" για τις εξελίξεις στη Ν.Δ.

Δήλωση για την παραίτηση του κ. Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ

Περιοδεία Καράογλου στον Νομό Πέλλας για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

 Άρθρα

"Έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λες" (25-7-15)

 

Συνεντεύξεις

 

Στο FM 100 (17.07.15)


Στην εκπομπή ΕΡΤ Focus (14.07.15)


Στο FM 100 (13.07.15)


"Δεν υπάρχει περιθώριο για λεονταρισμούς" (12.07.2015)


Στο Focus FM (11.07.15)


Στον 102 FM (10-07-15)


Στην ΕΡΤ 1 (07.07.15)


Στην ΕΡΤ 3 (06.07.15)


Στο FM 100 (06.07.15)


Στο FM 100 για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος (05.07.15)


«Κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να ικανοποιήσουν τις ιδεολογικές τους ονειρώξεις» (04.07.15)


Για το Δημοψήφισμα στην ΕΡΤ 3 (30.06.15)"

 

 

 


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

6119ffa62e48262a8552cb8581a382c1 L

Η γραφειοκρατία μπλοκάρει την κατασκευή των θρυλικών αυτοκινήτων PONY στη Θεσσαλονίκη

«Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και δίνεται η δυνατότητα διαγραφής από την λίστα παραληπτών. Αν είστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή, απλά πατήστε {unsubscribe}εδώ{/unsubscribe} για αυτόματη διαγραφή. Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).»

{unsubscribe}Διαγραφή από τη λίστα{/unsubscribe}
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329