ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΪΟΥ 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΪΟΥ 2014 Κύριο

 Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε το περιεχόμενο πατήστε εδώ

Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική

Ηλεκτρονική Έκδοση_

ΜΑΪΟΣ 2014
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 26

Φίλες και φίλοι,
Καλό μήνα, χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους.

Εύχομαι το Άγιο φως της Ανάστασης να γεμίσει με αγάπη τις ψυχές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και στον κάθε ένα και στην κάθε μια από εσάς η φλόγα της Ανάστασης να διατηρήσει «ζωντανά» τα όνειρά σας.

Ο Απρίλιος υπήρξε από τους πιο  παραγωγικούς μήνες για όλους εμάς στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, καθώς η πολιτική μας ατζέντα περιελάμβανε καθημερινά σειρά σοβαρών και καίριων ζητημάτων για το σύνολο των πολιτών της Βόρειας Ελλάδας.

Στις αρχές του μήνα πραγματοποιήσαμε ενημερωτική σύσκεψη για τις αλλαγές που θα επιφέρει στις ορυζοκαλλιέργειες η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Ακολούθως εγκαινιάσαμε στο Διοικητήριο την έκθεση κειμηλίων με θέμα «η προσφορά των Κυπρίων στους Αγώνες του Έθνους-Από την επανάσταση του ΄21 στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» ενώ στις 8 του μήνα, θέλοντας να προάγουμε τον φιλελληνισμό, εγκαινιάσαμε στις Βρυξέλες (σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) την έκθεση που συνδιοργανώσαμε μαζί με την επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κα. Μαριέττα Γιαννάκου και το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, με θέμα: «Ο Φιλελληνισμός στην Ευρώπη, από τον Διαφωτισμό στον 20ο αιώνα».


Με ιδιαίτερη επισημότητα και με την παρουσία της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επιτρόπου Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας κας Βίβιαν Ρέντινγκ, της επικεφαλής της Κ.Ο. των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κας Μαριέττας Γιαννάκου, του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ότμας Κάρας, Ευρωβουλευτών, αλλά και αξιωματούχων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιχειρήσαμε, μέσα από την παρουσίαση ιστορικών κειμηλίων και κειμένων που τεκμηριώνουν το κίνημα του φιλελληνισμού,  να υπενθυμίσουμε στην πρωτεύουσα της Ευρώπης το ρόλο της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας στο σύγχρονο ευρωπαϊκό χάρτη.

Κατά την παραμονή μου στις Βρυξέλλες, είχα επίσης την τιμή να εκπροσωπήσω την Κυβέρνηση σε ημερίδα που διοργάνωσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκπρόσωποι των Ποντιακών οργανώσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην εισαγωγική μου τοποθέτηση χαρακτήρισα «αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού» και επισήμανα οτι «95 χρόνια μετά τον ξεριζωμό, η γενοκτονία των Ποντίων εξελίσσεται σε φάρο για την πορεία του Έθνους μας, δείχνοντας το δρόμο πως να συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες για τη διαφύλαξη ιδανικών όπως η ελευθερία, η ισότητα, η ειρήνη και η δικαιοσύνη».

Σε επίπεδο πάντα Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης πετύχαμε ακόμη να εξασφαλίσουμε και φέτος, μέσω χορηγιών από οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις, τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου.

Παράλληλα, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, συντονίζουμε την εφαρμογή στην Ελλάδα ενός πρωτοποριακού προγράμματος με τίτλο «VIA EGNATIA» (Εγνατία Οδός), μέσω της οποίας ο κάθε επισκέπτης που θα εισέρχεται στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο από τις 13 χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας, θα μπορεί να λαμβάνει δωρεάν στο smart phone ή στο tablet του, χρήσιμες πληροφορίες για τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (φυσικές ομορφιές, θρησκευτικά μνημεία ή ιστορικούς τόπους) κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.

Καθώς όμως η χώρα οδεύει προς τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014, ως πολιτικό γραφείο πραγματοποιούμε πολιτικές εκδηλώσεις σε όλους τους Δήμους της Β΄ Θεσσαλονίκης με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές».

Με σειρά πολιτικών ομιλιών στους Δήμους Δέλτα, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Βόλβης και Θερμαϊκού παρουσιάσαμε αναλυτικά τα έως τώρα επιτυχή αποτελέσματα της Κυβερνητικής πολιτικής για την έξοδο της Ελλάδας από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και αναλύουμε το διακύβευμα των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι αποτελεί εθνική ανάγκη να διαφυλαχθεί η αναπτυξιακή πορεία της πατρίδας μας.

Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων, την Κυριακή 04 Μαΐου 2014 μιλώ στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη (11:30 πολιτιστικό κέντρο Πανοράματος-Δημαρχείο) και τη Δευτέρα 05 Μαΐου στο Δήμο Θέρμης  (19:00 αίθουσα Θερμαΐς).

Μαζί με τους συνεργάτες μου σας περιμένω και στις δυο αυτές πολιτικές εκδηλώσεις, προκειμένου να συζητήσουμε για το σήμερα, αλλά και το αύριο της Ελλάδας μας.

 

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.

Συνεχίζουμε…

 

 

Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

Άρθρα - Συνεντεύξεις

«Τo crash test των ευρωεκλογών»

 

«Συνέντευξη στο Ρουμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων - Agerpres»

 

eyroekloges 14 logo

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

panorama14

θερμη14

 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ

Σίνδος: Η χαλαρή ψήφος ρίχνει νερό στο μύλο της αποσταθεροποίησης

Λαγκαδάς: Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τις συμπληγάδες και τώρα ατενίζει ένα καλύτερο μέλλον

Ωραιόκαστρο: Τώρα που η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές το αντιμνημονιακό... παραμύθι χάνει το δράκο του

Σταυρός: Εθνική ανάγκη να διαφυλαχθεί η αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας

Αγ. Τριάδα: Στις Ευρωεκλογές ψηφίζουμε υπεύθυνα και γυρνάμε την πλάτη στις δυνάμεις του λαϊκισμού

 

 

Ανασυγκρότηση ΥΜΑΘ

 

Δικτυακή πύλη σημείων ενδιαφέροντος Μακεδονίας-Θράκης

Επικοινωνία με εποπτευόμενους φορείς του ΥΜΑΘ

 

 


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

SEIX-SOU 

Προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στη Βόρεια Ελλάδα

 kyprioiymath2

Εγκαίνια της έκθεσης με θέμα: «Η προσφορά των Κυπρίων στους αγώνες του Έθνους-Από το '21 έως το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο»

P3060037 

Εξασφαλίστηκε και φέτος ο επιφανειακός καθαρισμός του Θερμαϊκου Κόλπου

 

«Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και δίνεται η δυνατότητα διαγραφής από την λίστα παραληπτών. Αν είστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή, απλά πατήστε {unsubscribe}εδώ{/unsubscribe} για αυτόματη διαγραφή. Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).»

{unsubscribe}Διαγραφή από τη λίστα{/unsubscribe}
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329