Πολιτική Δράση Μαρτίου 2014

Πολιτική Δράση Μαρτίου 2014 Κύριο

 

Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική

Ηλεκτρονική Έκδοση_

ΜΑΡΤΙΟΣ 2014
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 26

Φίλες και φίλοι,


αν ο Ιανουάριος ήταν ο μήνας της εξωστρέφειας, ο Φεβρουάριος μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ο μήνας της δημιουργίας νέων ευκαιριών για όλους.

Παραδώσαμε ακόμη δυο επιταγές προκαταβολής επιχορήγησης σε Βορειοελλαδικές επιχειρήσεις, μετά την έγκριση των επενδυτικών τους προτάσεων από τη Διεύθυνση Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης του ΥΜΑΘ και την ένταξή τους στον επενδυτικό νόμο, προχωρούμε με ταχείς ρυθμούς στην αξιολόγηση και τελική έγκριση όλων των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί στη Δ.Ο.Τ.Α. και θέσαμε ως αμετάθετο στόχο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 να έχει δοθεί τελική απάντηση ένταξης ή όχι στον αναπτυξιακό νόμο, σε όλες τις επενδυτικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο αναβαθμισμένο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πυρετωδώς ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο συντομότερο δυνατόν χρόνο, βοηθώντας με όλες μας τις δυνάμεις στο ξεκίνημα νέων επιχειρήσεων, στον εκσυγχρονισμό παλαιότερων, αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και άρα ευκαιριών ενίσχυσης της απασχόλησης, που είναι και το μέγα ζητούμενο σήμερα για την κοινωνία μας.

Μεταξύ άλλων εγκαινιάσαμε στη Λευκωσία έκθεση με θέμα: «Η προσφορά των Κυπρίων στους αγώνες του Έθνους, από την επανάσταση του ’21 στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η παραπάνω έκθεση τεκμηρίωσης της ιστορίας συνδιοργανώθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου και αποτέλεσε ένα ζωντανό μάθημα ιστορίας, το οποίο πολύ σύντομα θα… επαναληφθεί και στη Θεσσαλονίκη.

Μέσα από τα εκθέματα εξιστορούμε τον ηρωισμό, τα κατορθώματα και τις μάχες που έδωσαν οι Κύπριοι αδελφοί μας στους αγώνες του Έθνους στον Ελλαδικό χώρο, σφυρηλατούμε τους ακατάλυτους δεσμούς Ελλάδας και Κύπρου, θεμελιώνουμε την ελληνική ομοψυχία, φωτίζουμε άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας και υπενθυμίζουμε την κοινή διαδρομή Ελλαδιτών και Κυπρίων, ακόμη και στους πιο κακοτράχαλους ιστορικούς δρόμους.

Επίσης, συνεχίζοντας το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Β. Ελλάδας, που εκπονήσαμε πέρυσι σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, το ΥΜΑΘ συμμετείχε και τον φετινό Φεβρουάριο στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις της Σόφιας και του Βελιγραδίου.

Μέσα από πληθώρα τηλεοπτικών συνεντεύξεων σε τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και διαδοχικές συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και φορείς του τουρισμού κάθε χώρας, παρουσίασα εκτενώς τα συγκριτικά τουριστικά πλεονεκτήματα της Βόρειας Ελλάδας, τις εναλλακτικές της μορφές τουρισμού και απηύθυνα σε φίλους και αδελφούς λαούς ανοικτή πρόσκληση να επισκεφθούν και φέτος την ένδοξη γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τη μυθική Θράκη.

Τέλος, όπως θα έχετε ήδη παρατηρήσει, πριν από μερικές εβδομάδες παρουσιάσαμε τη νέα μορφή της ηλεκτρονικής σελίδας karaoglou.gr, κάνοντάς την πιο απλή και δίνοντας την ευκαιρία στους αναγνώστες να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στα άρθρα, στις συνεντεύξεις και σε όλες τις κατηγορίες.

Οι αλλαγές έγιναν με γνώμονα τις δικές σας παρατηρήσεις και σύμφωνα με όσα εσείς ζητήσατε για την αμεσότερη ηλεκτρονική επικοινωνία μας.

Όπως πάντα, εγώ και οι συνεργάτες μου, περιμένουμε τις προτάσεις σας.



Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.

Συνεχίζουμε…

 

Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

Άρθρα

«Σπάζοντας τα δεσμά της αδράνειας»

 

 

Ανασυγκρότηση ΥΜΑΘ

Έκθεση ΥΜΑΘ στο Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο: "Ο φιλελληνισμός στην Ευρώπη, από Το 40΄έτσι πολεμήσαμε"

 

Δικτυακή πύλη σημείων ενδιαφέροντος Μακεδονίας-Θράκης

Επικοινωνία με εποπτευόμενους φορείς του ΥΜΑΘ

 

 


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ


"Μακεδονία και Θράκη κορυφαίος προορισμός για τους Σερβους". Το ΥΜΑΘ στο Βελιγράδι

 

Για να καταργήσετε το όνομα σας από την λίστα στείλτε λευκό μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329

loped b
Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Η συμμετοχή των αποστολών της Βουλής σε εκδηλώσεις Ομογενειακών Οργανώσεων». | Εκτύπωση |