«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο διάστημα χρειαστεί»

Θεσσαλονίκη, 30 Μαΐου 2022

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο διάστημα χρειαστεί»

Εφ' όλης της ύλης συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και μονοπωλούν την ατζέντα της επικαιρότητας είχε το βράδυ της Κυριακής ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, με πολιτικούς του φίλους και κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο Χαλκηδόνος.
Επί δυο ώρες ο Βουλευτής ανέλυσε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ανακούφιση της κοινωνίας. Εξειδίκευσε τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, στηλίτευσε την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει τη νομοθετική πρωτοβουλία για επιστροφή του 60% της υπερβάλλουσας αύξησης που είδαν οι πολίτες στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού τους ρεύματος, αποδόμησε την επιχειρηματολογία της Τουρκίας βάσει της οποίας η γειτονική χώρα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, ενώ τέλος αναφέρθηκε και στα πρόσφατα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Ξεκινώντας από τα τελευταία παρατήρησε ότι «η κάλυψη που παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στους μπαχαλάκηδες και τους κουκουλοφόρους που κυκλοφορούν στους χώρους του ΑΠΘ είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηρίζει και ενδεχομένως να στηρίζεται στην ανομία. Προσπαθούν να προκαλέσουν ένα κύμα αγανάκτησης, θεωρώντας ότι στα Πανεπιστήμια υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Ας κατανοήσουν ότι η εποχή της ανομίας και του "κάνω ό,τι θέλω", τελειώνει. Στα Πανεπιστήμια έχουν θέση μόνο οι φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό και όχι οι μπαχαλάκηδες που πηγαίνουν στα αμφιθέατρα έχοντας μαζί τους κράνη, ρόπαλα, λοστούς, πέτρες και όχι... συγγράμματα».
Για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης ο κ. Καράογλου ανέφερε ότι «η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για όσο διάστημα κρίνεται αναγκαίο». Όπως τόνισε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας στην τοποθέτησή του: «Η Κυβέρνηση κρίνεται και αξιολογείται καθημερινά από τους πολίτες με γνώμονα την παραγωγή πολιτικής και την αποτελεσματικότητα της. Ο κ. Τσίπρας και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζουν στο χθες με ψευδαισθήσεις, παρουσιάζοντας παλιά ψέματα σε νέα εκδοχή. Εμείς ζούμε στο σήμερα, αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα και λέγοντας μόνο την αλήθεια».
Σχετικά με τις απειλές της Τουρκίας και τη συστηματική προσπάθεια της Άγκυρας να αμφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε «έωλες» τις τουρκικές αιτιάσεις.
«Η Τουρκία», ανέφερε, «πρέπει να συνηθίσει τη νέα πραγματικότητα. Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της. Έχει ισχυρή φωνή στα διεθνή φόρα, διατρανώνει το δίκιο της και υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Λέμε ναι στον αλληλοσεβασμό, όχι στη μονόπλευρη υποχωρητικότητα. Ασφαλώς και θέλουμε καλές σχέσεις γειτονίας με την Τουρκία, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητες τις δόλιες ενέργειες που αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».