Ανακοίνωση 25 Βουλευτών της Ν.Δ. αναφορικά με τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα διαφθοράς Κυβερνητικών στελεχών

Ανακοίνωση 25 Βουλευτών της Ν.Δ. αναφορικά με τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα διαφθοράς Κυβερνητικών στελεχών Κύριο

Ανακοίνωση Βουλευτών της Ν.Δ. αναφορικά με τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα διαφθοράς Κυβερνητικών στελεχών αλλά και την υπόθεση παρέμβασης στη Δικαιοσύνη για την «κατάρτιση της εκλογικής λίστας» του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Υπολοίπου Αττικής:

«Τα φαινόμενα διαφθοράς στο ΣΥΡΙΖΑ, διαδέχονται το ένα το άλλο καταρρίπτοντας το «ηθικό άλλοθι» της Αριστεράς.Το έργο του κ. Τσίπρα για την πάταξη της διαφθοράς είναι ανύπαρκτο με μηδενικές πρωτοβουλίες και ρόλο «απλού παρατηρητή». Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και πρώην Δικαστής κ. Π. Νικολούδης, διακρίθηκε όλο αυτό το διάστημα για την απραξία του. Μέχρι σήμερα αρκέστηκε στο να παραπέμπει τις υποθέσεις που μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου με υπευθυνότητα αναδείξαμε και να «κάνει μαθήματα» κοινοβουλευτικού ελέγχου στους βουλευτές της Ν.Δ. μέσω της πρόσφατης κατάπτυστης ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο του.

Δεν ξεχνά βέβαια να αναφέρει σε προηγούμενες γραπτές απαντήσεις του (4097/22-7-2015) «ότι η μεγάλη συμβολή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη διευκόλυνση του έργου της Δικαιοσύνης έγκειται ακριβώς στο ότι ουδόλως αναμειγνύεται στο έργο αυτό». Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμη πρωτόγνωρης διαδικασίας. Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αλ. Μητρόπουλος κατήγγειλε δημοσίως ότι ο αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς υπουργός, Π. Νικολούδης, του αποκάλυψε ότι κυβερνητικό στέλεχος, πιο συγκεκριμένα ο κ. Χ. Σπίρτζης, πήρε την πρωτοβουλία να δώσει εντολή στον εισαγγελέα να πάει ο φάκελος αίτησης άρσης ασυλίας του στη Βουλή για υπόθεση φοροδιαφυγής στην οποία εμπλέκεται, με σκοπό την αλλαγή στην κατάταξη των υποψηφίων στην λίστα της συγκεκριμένης περιφέρειας.

Δυστυχώς τα εσωτερικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργούν σοβαρές επιπτώσεις στη χώρα και υποβαθμίζουν το κύρος και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ όχι μόνο δε θωράκισε τη Δημοκρατία και τους πολιτικούς θεσμούς, αλλά συνεχίζει να πληγώνει ανεπανόρθωτα το περί δικαίου αίσθημα, την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης και τους θεσμούς, για κομματικές διευθετήσεις. Τα φαινόμενα διαφθοράς δεν έχουν ιδεολογική ή πολιτική βάση. Δυστυχώς έχουν βαθιές ρίζες και συναντώνται σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Η κρίση που βιώνουμε σήμερα δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.

Η οικονομική κρίση είναι μία μόνο πτυχή της γενικευμένης και πολύπλευρης κρίσης θεσμών που βιώνει η κοινωνία μας. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να πετύχουμε πραγματικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Τα φαινόμενα διαφθοράς αποτελούν σημαντικό πρόβλημα του δημόσιου βίου της χώρας μας και η αντιμετώπισή τους απαιτεί θεσμικές παρεμβάσεις, προσεκτικά σχεδιασμένες που θα χαίρουν γενικής αποδοχής του πολιτικού συστήματος και δε μπορεί επουδενί, ούτε πρέπει να αποτελεί δημαγωγικού χαρακτήρα κορώνα.

Υποβάθμισαν τη Δημοκρατία μας, χρέωσαν τη χώρα, στέρησαν την ελπίδα από τους Έλληνες.

Κάθε μέρα που περνά, η χώρα είναι βορά στους καθ΄ έξιν και κατ΄ επάγγελμα ψεύτες!

Μας πήγαν πίσω!

Τώρα πάμε μπροστά!»

 

1. Λευτέρης Αυγενάκη, Βουλευτής Ηρακλείου

2. Καράογλου Θεόδωρος, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης

3.Κεφαλογιάννη Όλγα, Βουλευτής Α΄ Αθηνών

4. Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης, Βουλευτής Β΄ Αθηνών

5. Γεωργιάδης Σπυρίδων - Άδωνις, Βουλευτής Β΄ Αθηνών

6. Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Βουλευτής Ρεθύμνου

7. Καραμανλή Άννα, Βουλευτής Β΄ Αθηνών

8. Κεδίκογλου Σίμος, Βουλευτής Ευβοίας

9. Κέλλας Χρήστος, Βουλευτής Λαρίσης

10. Γιακουμάτος Γεράσιμος, Βουλευτής Β΄ Αθηνών

11. Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Βουλευτής Καβάλας

12. Γεωργαντάς Γεώργιος, Βουλευτής Κιλκίς

13. Αντωνίου Μαρία, Βουλευτής Καστοριάς

14. Βαγιωνάς Γεώργιος, Βουλευτής Χαλκιδικής

15. Στύλιος Γεώργιος, Βουλευτής Άρτης

16. Γιαννάκης Στέργιος, Βουλευτής Πρεβέζης

17. Αντωνιάδης Ιωάννης, Βουλευτής Φλωρίνης

18. Δαβάκης Αθανάσιος, Βουλευτής Λακωνίας

19. Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Βουλευτής Πιερίας

20. Κοψαχείλης Τιμολέων, Βουλευτής Γρεβενών

21. Αναστασιάδης Σάββας, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης

22. Βεσυρόπουλος Απόστολος, Βουλευτής Ημαθίας

23. Κατσανιώτης Ανδρέας, Βουλευτής Αχαΐας

24. Γιόγιακας Βασίλειος, Βουλευτής Θεσπρωτίας

25. Βλάσης Κωνσταντίνος, Βουλευτής Αρκαδίας