«ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

«ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» Κύριο

ΑΡΘΡΟ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ»

Με την ώρα της μεγάλης απόφασης να πλησιάζει για τον ελληνικό λαό αισθάνομαι την ανάγκη, περισσότερο ως πολίτης και γιος προσφύγων από την ανατολική Ρωμυλία και λιγότερο ως Βουλευτής, να μοιραστώ μαζί σας ορισμένες σκέψεις πάνω στις οποίες θεμελιώνεται η απόφαση μου να είμαι και πάλι υποψήφιος στη Β΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία.

Κάθε απότομη αλλαγή στη ζωή δημιουργεί συνθήκες αποσταθεροποίησης, όπως εκείνες που επικρατούσαν στις αρχές του 1920 και οδήγησαν στον ξεριζωμό χιλιάδων Ελλήνων από τις πατρογονικές τους εστίες στον Πόντο, την Μικρά Ασία και τη Θράκη.

Κάθε φορά που η Ελλάδα βρισκόταν σε διεθνή απομόνωση, ο Ελληνισμός βρισκόταν αντιμέτωπος με προσφυγιά και εθνικές τραγωδίες.

«Άνθρωποι μαυροφόρεσαν, ζευγάρια χώρισαν, ορφάνεψαν μικρά παιδιά και ανθρώπινες ψυχές σκόρπισαν σαν αποκαΐδια στα πέρατα του κόσμου», λες και το'χει η μοίρα των ανθρώπων να εξορίζονται, να διώχνονται από τα σπίτια τους, να προσφεύγουν.

Πρόσφυγας, όμως, είναι αυτός που έχει το δικαίωμα να προσφύγει για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και όχι να καταφύγει.

Για όλους εμάς που ακούσαμε από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας ιστορίες της προσφυγιάς, μας έχουν μείνει στη μνήμη ανεξίτηλα χαραγμένες.

Οι ξεριζωμένοι, εγκαταλείποντας βίαια τις εστίες τους, πήραν στο δισάκι τους τις παραδόσεις, όλο το παρελθόν και τις άσβηστες μνήμες.

Ήρθαν όμως στην Μητέρα Ελλάδα, προσφέροντάς της άφθονα, άρτια και εξειδικευμένα εργατικά χέρια, καθιστώντας τους προσφυγικούς συνοικισμούς αξιόλογες βιομηχανικές και βιοτεχνικές περιοχές.

Όλοι μαζί οικοδομήσαμε τη σύγχρονη Ελλάδα, χωρίς να παζαρεύουμε την ιστορία μας, ούτε και να διαγράφουμε από το βιβλίο της μνήμης την ιστορική αλήθεια.

Για αυτήν την Ελλάδα ψηφίζουμε στις 25 Ιανουαρίου, με την προσδοκία να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα εθνικής υπερηφάνειας.

Κάθε φορά που η Ελλάδα απομονώθηκε, κάθε φορά που έμεινε χωρίς συμμάχους, όπως διαλαλεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, το πλήρωσε ακριβά.

Από την άλλη πλευρά η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι προτάσσει πάντα το εθνικό συμφέρον.
Και αυτό θέλουμε να διασφαλίσουμε ως παράταξη για όλους τους Έλληνες, εγγυώμενοι τον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της πατρίδας μας.

Και η Ελλάδα θα τα καταφέρει, η Ελλάδα θα ορθοποδήσει και θα δυναμώσει χάρη στη δική μας ψήφο!

Διότι όπως λέει και μια ποντιακή φράση λέει:
«Ο Θεός δι το τερτ' –δι και το τερμάν». (Ο Θεός δίνει το βάσανο, δίνει και την ψυχική δύναμη).