«Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ»

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ» Κύριο

ΑΡΘΡΟ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «THINKFREE.GR»

 

Δεν ξέρω αν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν καλός ή κακός μαθητής στα νιάτα του. Εκείνο που ξέρω είναι ότι έχει διαβάσει, αποστηθίσει και εφαρμόσει στην πολιτική του σταδιοδρομία μέχρι σήμερα δυο συγκεκριμένα βιβλία, την «Πολιτεία» του Πλάτωνα και το «Εγκόλπιο των πολιτικών» του Γάλλου Καρδινάλιου Ιούλιου Μαζαρίνου.

Από το πρώτο συγκράτησε το απόσπασμα που αναφέρει πως: «Ο δημαγωγός, με τα γλυκόλογα και τις κολακείες του, χαμογελά και χαιρετίζει δήθεν εγκάρδια, φαινομενικά με καλή διάθεση, τάχα καλοπροαίρετα, οποιονδήποτε συναντά και καμώνεται το δημοκρατικό, χωρίς ίχνος δημοκρατικής συνείδησης. Υπόσχεται τα πάντα, όλα όσα ευχαριστούν τους ανθρώπους. Προσποιείται σε όλους πως είναι πράος, συμπονετικός και φροντίζει για το καλό του λαού».

Από το δεύτερο τη συμβουλή «υποκρίσου, απόκρυπτε. Κάνε το φίλο σε όλους, συζήτα φλύαρα με όλους, ακόμα και μ'αυτούς που μισείς. Θα σου μάθουν να είναι επιφυλακτικός. Κρύβε με κάθε τρόπο το θυμό σου. Να προτιμάς τις εύκολες επιχειρήσεις για να σε υπακούσουν πιο εύκολα κι όταν έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε δυο μεθόδους δράσης, να προτιμάς την ευκολία και όχι το μεγαλείο με όλα τα βάσανα που φέρνει μαζί του. Φρόντισε να μη γνωρίζει κανείς την άποψή σου για μια υπόθεση, την έκταση των πληροφοριών σου, αυτό που επιθυμείς, ούτε με τι ασχολείσαι, ούτε τι φοβάσαι. Δεν πρέπει όμως να κρύβεις πολύ τις αρετές σου κι ούτε να αγανακτείς για τη διάρκεια των θρησκευτικών τελετών, χωρίς ταυτόχρονα να παίζεις τον ευλαβή».

Τα βιβλία αυτά, ο κ. Τσίπρας τα έχει κάτω από το μαξιλάρι του και τα συμβουλεύεται κάθε βράδυ. Άλλωστε στο δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας, έπρεπε να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις που διαθέτει.

Πόσο μάλλον τώρα, που βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προς τις εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα προσκολλημένο στο παρελθόν, διεκδικεί την ψήφο των Ελλήνων βασιζόμενος σε ένα «θολό» πολιτικό πρόγραμμα.

Στην Κουμουνδούρου δεν αντιλαμβάνονται την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων, τάσσονται κατά της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, υπόσχονται χρήματα που δεν υπάρχουν, αντιμετωπίζουν τις επενδύσεις ως ξεπούλημα δημόσιου πλούτου.

Ακόμα και όταν ο πολιτικός διάλογος ξεφεύγει από την οικονομία και επεκτείνεται σε θέματα όπως η εξωτερική πολιτική, η ασφάλεια των πολιτών ή η καθημερινότητα των Ελλήνων, επαναφέρουν το γενικό και αόριστο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», το οποίο ο οικονομολόγος και υποψήφιος Βουλευτής τους Κ. Λαπαβίτσας υποστήριξε ότι βρίσκεται στον «αέρα», ή προτάσσουν το Μνημόνιο, κηρύσσοντας έναν δον-κιχωτικού τύπου πόλεμο στην Ευρώπη, απειλώντας με στάση πληρωμών και μονομερείς ενέργειες.

Δεν λένε κουβέντα που θα βρουν τους επόμενους μήνες περίπου 35 δισεκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη των αναγκών της χώρας.

Δεν λένε κουβέντα πως θα διαπραγματευθούν με τους δανειστές χωρίς να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο.

Δεν λένε κουβέντα πως θα αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία, ούτε τι μέλλει γενέσθαι με την φορολογία, τα Σκόπια ή την κήρυξη των ΑΟΖ.

Αρκούνται σε παλαιοκομματική σπέκουλα και επενδύουν στον ατόφιο λαϊκισμό.

Αντίθετα δύναμη της Νέας Δημοκρατίας είναι οι ιδέες και οι προτάσεις μας, όπως αποτυπώνονται στο αναπτυξιακό σχέδιο ανασυγκρότησης της εθνικής μας οικονομίας που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός.

Πριν από 2,5 χρόνια, όλοι στην Ευρώπη μιλούσαν για το περίφημο «Grexit». Η Ν.Δ., ως βασικός κορμός της κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, κατόρθωσε να πετύχει την παραμονή της χώρας μας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και σήμερα η ελληνική οικονομία κινείται σε οριακούς μεν, αλλά θετικούς δε ρυθμούς ανάπτυξης.

Προτάσσοντας πάντα το εθνικό συμφέρον, επανακτήσαμε την εθνική μας αξιοπιστία και αξιοπρέπεια απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους και τους συμμάχους μας και τώρα αγωνιζόμαστε για να διαφυλάξουμε όλα τα κεκτημένα, αλλά και τις θυσίες του λαού μας, ούτως ώστε να μην καταρρεύσουμε οικονομικά και να μην γίνουμε... Βενεζουέλα».

Πως μπορεί να γίνει αυτό;

Με την απομόνωση της δημαγωγίας και του μηδενισμού που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με εντατικοποίηση των μεταρρυθμίσεων που θα μετεξελίξουν την Ελλάδα από κράτος δημοσίου τομέα σε μια χώρα παραγωγική και ανταγωνιστική, με πολιτική σταθερότητα, με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό και έχοντας το βλέμμα στραμμένο αποκλειστικά στο μέλλον.

Γιατί, σε τελική ανάλυση, στους Έλληνες αξίζει ένα καλύτερο και πιο ασφαλές μέλλον.

Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε!

Θεόδωρος Καράογλου
Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης