«ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ»

«ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ» Κύριο

ΑΡΘΡΟ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΗΜΕΡΑ»

 

Γράφοντας αυτές τις γραμμές, λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές, έχω να επισημάνω ότι ως γέννημα-θρέμμα της Β΄ Θεσσαλονίκης, μιας δυναμικής περιφέρειας η οποία έχει μάθει να παράγει και να δημιουργεί, ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν ότι πολιτική δεν είναι η διαχείριση των συμβόλων, όπως συνήθιζε να λέει ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν, αλλά να σκέφτεσαι τις επόμενες γενιές.

Πιστεύω, επίσης, στην πολιτική της αξιοπρέπειας που παράγει αποτέλεσμα, αρνούμενη να υποταχθεί στον λαϊκισμό.

Για αυτό και στην πολιτική μου διαδρομή υπήρξα πάντα θιασώτης της άποψης ότι οι ψήφοι πρέπει να... ζυγίζονται και όχι να μετριούνται.

Σε όσους βιαστούν να ισχυριστούν ότι η παραπάνω επισήμανση ενέχει το στοιχείο της υπερβολής, παραθέτω τη γνωστή ρήση του Αβραάμ Λίνκολν ότι «η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα, γιατί με τη σφαίρα μπορείς να σκοτώσεις τον εχθρό σου, με την ψήφο σου όμως μπορείς να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου».

Και αυτό νομίζω ότι είναι το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Η βασική αρχή της επιστήμης της κοινωνιολογίας αναφέρει ότι το κορυφαίο καθήκον του πολίτη είναι η ψήφος.

Με αυτήν επιλέγουμε εκείνους που θα μας εκπροσωπήσουν και παράλληλα καθορίζουμε το μέλλον του τόπου μας, έχοντας ως υπέρτατη υποχρέωση στις επόμενες γενιές να διαμορφώσουμε για αυτές ένα αύριο ακόμα καλύτερο από το σήμερα και ένα σήμερα καλύτερο από το χθες.

Υπό αυτήν την οπτική, η εκλογική αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας πρέπει να αποτελέσει ορόσημο για το τι μπορεί να κερδίσει η Ελλάδα από εδώ και πέρα.

Αυτήν τη στιγμή η κοινωνία μας καλείται να επιλέξει ανάμεσα από δυο προτάσεις.

Η μια, αυτή της Νέας Δημοκρατίας, της παρουσιάζει την πραγματικότητα. Σκληρή πολλές φορές, αλλά δεν παύει να είναι η ρεαλιστική απεικόνιση της υπάρχουσας κατάστασης.

Η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις που θα τη βοηθήσουν να επιτύχει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη και ακόμα καλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή. Και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Στα περίπου 2,5 χρόνια που μεσολάβησαν από τις εκλογές του Ιουνίου 2012 μέχρι σήμερα, αναδιοργανώσαμε τον δημόσιο τομέα εξοικονομώντας εκατομμύρια ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, ξεμπλοκάραμε εκατοντάδες επενδύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ, διασφαλίσαμε πόρους άνω των 20 εκ. ευρώ από την ΚΑΠ του 2015-2020, ξεκινήσαμε 640 έργα αξίας 800 εκατομμυρίων ευρώ στα οποία απασχολούνται 5.500 άτομα, πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 453 εκατομμυρίων ευρώ και τώρα καταθέτουμε στην κρίση της κοινής γνώμης συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο βασίζεται στο τρίπτυχο μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις.

Εξάλλου, μόνο αν διαμορφωθούν συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης στην πατρίδα μας θα μπορέσουμε να παράγουμε εθνικό πλούτο ούτως ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται για μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2015, για ενιαίο φόρο επιχειρήσεων στο 15%, για λογικές αυξήσεις σε συντάξεις και εισοδήματα, για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, για κατάργηση του "πόθεν έσχες" για την πρώτη κατοικία και για ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη πλευρά, φλυαρεί και ολισθαίνοντας στο δρόμο της έπαρσης, της αλαζονείας, του αυταρχισμού, της ύβρεως και των ευκαιριακών τακτικών, μιλά για διαταραχή της ομαλότητας και ρήξεις που θα μας οδηγήσουν στην διεθνή απομόνωση.

Εκείνοι θέλουν την παντοδυναμία του κρατισμού και ονειρεύονται fast track επανακρατικοποιήσεις, εμείς την ανάπτυξη και την πρόοδο. Εκείνοι υπόσχονται λεφτά που δεν υπάρχουν, εμείς παρουσιάζουμε μια ρεαλιστική πρόταση για μια εξωστρεφή οικονομία που θα παράγει.

Φυσικά και αυτά τα 2,5 χρόνια έγιναν λάθη και παραλείψεις από πλευράς Κυβέρνησης. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως νομιμοποιούμαστε να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα παρασυρόμενοι από αισθήματα θυμού ή απογοήτευσης.

Άλλωστε, όπως επισήμανα και μερικές γραμμές παραπάνω, με την ψήφο μας καθορίζουμε το μέλλον μας.

Εθνική σύνεση και ψυχραιμία έχει ανάγκη ο τόπος, όχι διχαστικά μηνύματα και τάσεις ρεβανσισμού.

Ήρθε η ώρα, ως Έθνος, να στοχεύσουμε στην ουσία των πραγμάτων και να πάψουμε να παρασυρόμαστε από φθηνούς εντυπωσιασμούς και ετερόκλητους σχηματισμούς που έδωσαν στέγη στα πολιτικά υπολείμματα του χθες.

Σε αυτές τις εκλογές, λοιπόν, το ζήτημα δεν είναι δεξιά ή αριστερά, αλλά μπροστά ή πίσω, βήμα στο αύριο ή επιστροφή στο μαύρο παρελθόν.

Θεόδωρος Καράογλου
Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης