«ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ»

«ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ» Κύριο

ΑΡΘΡΟ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΠΟΨΗ»

Γράφοντας αυτό το άρθρο, το μόνο εύκολο θα ήταν να ξεκινήσω να απαριθμώ και να αναλύω τα λάθη, τις αστοχίες και τις παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ, που θέτουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας.

Εν τούτοις επιλέγω συνειδητά να παραθέσω στις παρακάτω γραμμές τη διαχρονικότητα των ιδεών της Νέας Δημοκρατίας, ως εργαλείο ερμηνείας του συνθήματος «40 χρόνια για την Ελλάδα», που παρουσιάσαμε στις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση τεσσάρων δεκαετιών από την ίδρυσή του κόμματος που έχω την τιμή να υπηρετώ.

Οι προκλήσεις για όλους εμάς που καυχόμαστε ότι ανήκουμε στην Ν.Δ., ενόψει της κρισιμότερης εκλογικής αναμέτρησης στην Μεταπολιτευτική ιστορία της πατρίδας μας, είναι αυτονόητες, καθώς καλούμαστε να δώσουμε και να κερδίσουμε τη μάχη των ιδεών απέναντι στους μηχανισμούς της επικοινωνίας που επιστρατεύουν τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και στην «ηγεμονική» παρουσία της Αριστεράς σε κοινωνικούς χώρους που προτάσσουν τον λαϊκισμό και επιχειρούν να επιβάλλουν την αποπολιτικοποίηση της κοινής γνώμης.

Στο διάβα της 40χρονης ιστορίας μας, τα εξωτερικά γνωρίσματα της παράταξης μπορεί να άλλαξαν. Δεν μεταβλήθηκαν, όμως, ποτέ οι αξίες τις οποίες πρεσβεύουμε, με κορυφαίες αυτές του Έθνους και της ελευθερίας, τις οποίες αμφισβητεί μονίμως η μαρξιστική Αριστερά που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της συστηματικής απόπειρας απαξίωσης τόσο της εθνικής μας ταυτότητας, όσο και της κοινωνικής διάστασης της πολιτικής μας.

Σε αυτόν τον αγώνα οφείλουμε να συστρατευθούμε όλοι, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ενδοπαραταξιακής αλληλεγγύης, ώστε να υπερασπιστούμε σθεναρά την διαχρονική συμβολή της Ν.Δ στην εμπέδωση της δημοκρατίας, στον εξευρωπαϊσμό της χώρας, αλλά και στην κατάθεση καινοτόμων προτάσεων που έδιναν πάντα αφορμές για συναινέσεις πλειοψηφίας.

Ως κόμμα λαϊκό και φιλελεύθερο πιστεύουμε στην οικονομία της αγοράς και στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Ενώνουμε δυνάμεις για την Ελλάδα και βασιζόμενοι στο τρίπτυχο «παράδοση, συνέχεια και μέλλον», επιχειρούμε για ακόμη μια φορά να ορθώσουμε την πατρίδα από τα «ερείπια» που προκάλεσαν οι ιδέες και οι πολιτικές άλλων.

Από τον Ιούνιο του 2012 χαράσσουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική οικονομικής στρατηγικής με μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους, με απώτερο σκοπό να ανακουφίσουμε εκατομμύρια συμπολίτες μας που ζητούν τρία αυτονόητα πράγματα: Δουλειά, ελάφρυνση φόρων και ανάκτηση εισοδημάτων.

Για την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων, στις 25 Ιανουαρίου η κοινωνία θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε δυο προγράμματα. Το ένα είναι του ΣΥΡΙΖΑ, που δημιουργεί «θολές εικόνες», προβλέπει κρατισμό, εσωτερικό δανεισμό, αποθάρρυνση των επενδύσεων, χρεοκοπία και πτώχευση και το άλλο της Νέας Δημοκρατίας που υποστηρίζει ενίσχυση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας, στήριξη των εξαγωγών, διαμόρφωση προϋποθέσεων ανάπτυξης, σταθεροποίηση της πορείας εξόδου από την κρίση.

Το μέλλον της πατρίδας μας, επαφίεται λοιπόν στη δική μας κρίση.

Το μόνο που θέλω να υπενθυμίσω κλείνοντας, είναι ότι στο βάθος των αιώνων οι Έλληνες ήμασταν άνθρωποι του μόχθου και της παραγωγής και όχι κράτος... δημοσίων υπαλλήλων.
Εύχομαι αυτήν την πορεία να συνεχίσουμε να ακολουθούμε και να μην παρασυρθούμε από τους «Γκαϊμπελίσκους» της δήθεν προοδευτικής Αριστεράς, που πολώνουν συστηματικά την πολιτική αντιπαράθεση και την οδηγούν σε συγκρούσεις χωρίς όριο και λογική, επιδιώκοντας να υποθηκεύσουν (δίχως να εξηγούν το γιατί) το μέλλον μιας χώρας και ενός Έθνους.

Εμείς, με την Ελλάδα δεν παίζουμε.

Μακάρι στις 25 του Γενάρη να επικρατήσουν η κοινή λογική και η εθνική σωφροσύνη.

Θεόδωρος Καράογλου
Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης