«ΨΗΦΙΖΩ Ν.Δ. ΓΙΑΤΙ…»

«ΨΗΦΙΖΩ Ν.Δ. ΓΙΑΤΙ…» Κύριο

ΑΡΘΡΟ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΗΜΕΡΑ»

Τον Νοέμβριο του 1974 στο Σύνταγμα, ο αείμνηστος Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει πως οι Έλληνες: «Έχουμε την κακή συνήθεια να καταστρέφουμε με τα ίδια μας τα χέρια ό,τι με κόπους και θυσίες δημιουργούμε. Και αυτό το πράττουμε κατά κανόνα τις παραμονές της επιτυχίας», εννοώντας την έμφυτη τάση που έχουμε ως Έθνος να προτάσσουμε το προσωπικό συμφέρον.

Σαράντα χρόνια μετά, η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να γίνεται αποδέκτης αστείρευτης δημαγωγίας και λαϊκισμού, μέσω των οποίων στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να την πείσουν ότι υπάρχουν δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις, κατανάλωση χωρίς παραγωγή και ευημερία δίχως μόχθο, ανταγωνιστικότητα και δημιουργικότητα.

Απέναντι σε αυτό το αδιάκοπο και σοκαριστικό... εμπόριο ελπίδας, το οποίο είναι υποκινούμενο από τυχοδιωκτικά ένστικτα, στις 25 Ιανουαρίου ο λαός μας θα απαντήσει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Γιατί οι Έλληνες, έχοντας νωπές τις μνήμες του «λεφτά υπάρχουν» του 2009, κουράστηκε από... πλειοδοσίες ελπίδας και θέλει μονάχα την αλήθεια.

Όποιος υπόσχεται ανερυθρίαστα ότι την επομένη των εκλογών η κατάσταση στην οικονομία θα γίνει ξάφνου διαφορετική, πολύ απλά ψεύδεται.

Όποιος προβαίνει σε προεκλογικό μπαράζ παροχολογίας, χωρίς σχέδιο και λογική, πολύ απλά επιχειρεί να εξαπατήσει πολιτικά την κοινωνία.

Όποιος υπόσχεται γενική μείωση φορολογίας με παράλληλη αύξηση των φορολογικών συντελεστών στο 50% ή 60% για εισοδήματα άνω των 80.000, επαναφορά των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στην προ κρίσης περίοδο, επιστροφή του κατώτατου μισθού, επαναπρόσληψη περίπου 10.000 δημοσίων υπαλλήλων, επαναφορά της 13ης σύνταξης ή τύπωμα... 100 δισεκατομμυρίων ευρώ ως αντίποινα στους δανειστές, είναι αρνητής της πραγματικότητας ή τουλάχιστον μαθητευόμενος μάγος.

Όμως στις 26 Ιανουαρίου η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και φυσικά να καλύψει για το τρέχον έτος όλες τις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της, οι οποίες ανέρχονται σε 22 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως πρέπει, επίσης, να διαφυλαχθούν με κάθε τρόπο όλα τα μεγάλα και σπουδαία δημοσιονομικά επιτεύγματα που πετύχαμε με πολύ κόπο τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Για αυτό στις 25 Ιανουαρίου ψηφίζω Νέα Δημοκρατία γιατί η χώρα χρειάζεται τομές, μεταρρυθμίσεις και όχι καφενειακές κουβέντες.

Γιατί είναι η μόνη πολιτική σταθερά του τόπου που αγωνίζεται και μάχεται για τη συνέχιση της ευρωπαϊκής μας πορείας και είναι σταθερά προσηλωμένη στην παραμονή μας στον σκληρό πυρήνα του ευρώ.

Γιατί εγγυάται σταθερότητα και ομαλότητα στην πατρίδα, γιατί έδωσε εξωστρέφεια στην ελληνική οικονομία και ώθηση στην ανταγωνιστικότητά της.

Γιατί κάνει σταθερά βήματα μπροστά διασφαλίζοντας το μέλλον της χώρας και το δικό μας.

Γιατί η δικαιολογημένη απογοήτευση των πολιτών δεν απαντά στα σημερινά προβλήματα της πατρίδας.

Γιατί αποτελεί τη μοναδική ασφαλή πολιτική επιλογή.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, λοιπόν, κρίνεται κάτι παραπάνω από τη νίκη του ενός ή του άλλου κόμματος. Κρίνεται το μέλλον ενός τόπου, η θέση της χώρας μας στην Ευρώπη.

Η Νέα Δημοκρατία μίλησε, και σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, με απόλυτη ειλικρίνεια και αίσθημα ευθύνης για το αύριο. Σε τελική ανάλυση στην πολιτική, όπως και στη ζωή, εκείνο που προέχει είναι η εμπιστοσύνη.

Αυτήν την εμπιστοσύνη διεκδικούμε εκ νέου, τώρα που πλησιάζει η ώρα της απόφασης του λαού.