«Στις 25 Ιανουαρίου ψηφίζουμε για την Ελλάδα»

«Στις 25 Ιανουαρίου ψηφίζουμε για την Ελλάδα» Κύριο

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στη εφημερίδα «Σήμερα» (17.01.15)

«Στις 25 Ιανουαρίου ψηφίζουμε για την Ελλάδα»

Ξεκινώντας να γράφω αυτές τις γραμμές, νοιώθω την ανάγκη να ξεκαθαρίσω κάτι. Όσοι πιστεύουν ότι στις 25 του μήνα ψηφίζουμε και τα ξημερώματα της 26ης θα καταργηθούν μονομιάς τα Μνημόνια και θα επιστρέψουμε στα προ κρίσης δεδομένα του 2008, τότε -αν μη τι άλλο- έχουν πέσει «θύματα» πολιτικής απάτης.
Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι η κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση στην Μεταπολιτευτική ιστορία της πατρίδας μας, όχι μόνο διότι αναμετρώνται δυο διαφορετικές πολιτικές φιλοσοφίες, αλλά διότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα καθορίσει το μέλλον ενός λαού και μιας χώρας.

Μπροστά στην κάλπη υπάρχουν μονάχα δυο δρόμοι.
Ο ένας είναι αυτός που προτείνει η Ν.Δ., η οποία μπήκε στην προεκλογική περίοδο με βασικούς της άξονες την αλήθεια και την ευθύνη που κλείνουν τον Φεβρουάριο οριστικά τον κύκλο των Μνημονίων. Παρουσιάζουμε την κατάσταση ως έχει, σεβόμαστε τις θυσίες των Ελλήνων, καταθέτουμε συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις, δεσμευόμαστε για την ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας και δεν υποσχόμαστε λεφτά που... δεν υπάρχουν.
Από την άλλη πλευρά υπάρχει η ακραία ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιχειρεί να εκμεταλλευθεί την οργή του κόσμου. Δημιουργεί «θολές εικόνες» προχωρώντας σε εξαγγελίες και υποσχέσεις που γνωρίζει εκ των προτέρων ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει, επενδύει πολιτικά σε «μονταζιέρες» και πρεσβεύει έναν σοσιαλισμό παλαιάς κοπή που εγκαταλείπουν ακόμη και χώρες όπως η Κούβα, εμπλουτίζοντας τον με έναν κομμουνιστικό δογματισμό που οδηγεί στην αστάθεια και κρατά πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας και του εσωτερικού δανεισμού ακόμα και από τους μικροκαταθέτες.
Για αυτό και ο αγώνας της Ν.Δ. δεν γίνεται μόνο για την νίκη της παράταξης, αλλά για τη νίκη της υπευθυνότητας και της συνέπειας απέναντι στον λαϊκισμό και την οργή.
Επί 2,5 χρόνια δίνοντας μάχες για να απαλλαγούμε από τα βάρη του παρελθόντος και τον αναγκαστικό δανεισμό, να νοικοκυρέψουμε τη χώρα και να υλοποιήσουμε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην επόμενη ημέρα.
Και αφού βήμα-βήμα και μέρα με την ημέρα κρατήσαμε όρθια την Ελλάδα και υπερβήκαμε όλους τους δημοσιονομικούς στόχους, μετά τις εκλογές και την ολοκλήρωση της συμφωνίας τον Φεβρουάριο θα προχωρήσουμε στις σχεδιαζόμενες φοροελαφρύνσεις.
Ήδη η μείωση του επιδόματος αλληλεγγύης και των ασφαλιστικών εισφορών οδηγούν από τον Γενάρη σε μικρές αυξήσεις μισθών και συντάξεων. Προηγήθηκε η μείωση κατά 30% στο φόρο πετρελαίου, η διατήρηση του επιδόματος θέρμανσης για όσους το έχουν ανάγκη, η ρύθμιση των 100 δόσεων για όσους χρωστούν στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, όπως και η ρύθμιση στις τράπεζες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Ο κόσμος βλέπει την προσπάθεια μας, με τα όποια λάθη και τις όποιες παραλείψεις, την καταλαβαίνει και την αξιολογεί.
Με γνώμονα αυτήν την προσπάθεια, στις 25 Ιανουαρίου η Νέα Δημοκρατία ζητά την ανανέωση της λαϊκής εμπιστοσύνης. Μαζί της διεκδικώ και εγώ, για ακόμη μια φορά, τη στήριξή σας για να συνεχίσουμε την προσπάθεια να κάνουμε τη Β΄ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης πρωταγωνίστρια.
Πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων και πάντα με τη δύναμη της αλήθειας, τιμώντας την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε όλα τα χρόνια.
Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, λοιπόν, ψηφίζουμε υπεύθυνα. Ψηφίζουμε για την Ελλάδα, ψηφίζουμε για να μην χρειαστεί να επανεφεύρουμε μετά από λίγα χρόνια στην πατρίδα μας την πολιτική, την Δημοκρατία και την εθνική σύνεση.