«Η Β΄ Θεσσαλονίκης πρωταγωνίστρια»

«Η Β΄ Θεσσαλονίκης πρωταγωνίστρια» Κύριο

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «ΔΗΜΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ» (17.01.15)

«Η Β΄ Θεσσαλονίκης πρωταγωνίστρια»

Η ελληνική ιστορία έχει την κακή συνήθεια να επαναλαμβάνεται μονότονα. Και πολλές φορές επίπονα.
Πλείστα τα παραδείγματα.
Την 1η Νοεμβρίου του 1920 οι εθνικές εκλογές διεξήχθησαν εν μέσω πολεμικών επιχειρήσεων, με την «Ηνωμένη Αντιπολίτευση» να κερδίζει την εκλογική αναμέτρηση υποσχόμενη την άμεση επιστροφή στην πατρίδα όλων των στρατιωτών που πολεμούσαν στο μέτωπο και έχοντας ως σύνθημα το «οίκαδε» (μτφ: προς το σπίτι).
Η κυβέρνηση που σχηματίστηκε δεν διέθετε ισχυρά ερείσματα στο εξωτερικό, απέμεινε χωρίς συμμαχική στήριξη και κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στην Μικρασιατική καταστροφή, που αποτελεί τη μεγαλύτερη συμφορά στην σύγχρονη ιστορία του Ελληνισμού.
Περίπου έναν αιώνα μετά, τον Οκτώβριο του 2009, η χώρα οδηγείται και πάλι στις κάλπες εξαιτίας της επιμονής του Γιώργου Παπανδρέου, με όχημα την μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, τις οποίες και κέρδισε με το γνωστό δημαγωγικό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν».
Τη συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργό να ανακοινώνει από το Καστελόριζο την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Σε μια ανάλογη περίπτωση βρισκόμαστε πεντέμισι χρόνια μετά. Με όχημα και πάλι την διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, αυτήν τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή, καταστρατήγησαν το Σύνταγμα, εκβιάζοντας και πετυχαίνοντας πρόωρες εκλογές, θέτοντας σε κίνδυνο τις θυσίες και τα δημοσιονομικά επιτεύγματα ενός ολόκληρου λαού και προκαλώντας έντονο προβληματισμό στην Ευρώπη.
«Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήσει την απειλή του και σταματήσει να εξυπηρετεί το χρέος και επιλέξει την μετωπική σύγκρουση με τους διεθνείς πιστωτές, ενδέχεται η ΕΚΤ να αναγκαστεί να κρατήσει κλειστές τις ελληνικές τράπεζες για αρκετές ημέρες» ανέφερε ανάλυση της «Goldman-Sachs», λίγα 24ωρα μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Την ίδια ώρα εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, ξεκαθαρίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρώπη «δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο για την ευρωζώνη», ενώ το ενδεχόμενο του «Grexit» κυριαρχεί και πάλι σε όλα τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Και όλα αυτά, επειδή η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει λάθος μηνύματα στην Ευρώπη και εγκλωβίζει τις δημιουργικές δυνάμεις της πατρίδας μας, υποχρεώνοντας την ελληνική οικονομία να κάνει σημαντικά βήματα προς τα πίσω.
Ξάφνου τα πρωτογενή πλεονάσματα που πετύχαμε, η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και οι θυσίες ενός ολόκληρου λαού, κινδυνεύουν να χαθούν. Όπως και ο ευρωπαϊκός μας προσανατολισμός.
Στο δρόμο προς τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου όμως, η οικονομία δεν πρέπει να αποτελεί το μοναδικό θέμα της προεκλογικής ατζέντας.
Ρωτώ τους υποψήφιους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά απάντηση δεν παίρνω για μια σειρά σημαντικών, κατά την άποψη μου, πολιτικών ζητημάτων.
Πώς θα αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις τουρκικές προκλήσεις;
-Τι θα κάνει με τις ΑΟΖ;
-Πώς θα χειριστεί το Σκοπιανό;
-Τι θα κάνει με τους χιλιάδες πρόσφυγες που θέλουν να μπουν στην Ελλάδα;
-Θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους κουκουλοφόρους των Πανεπιστημίων;
-Θα αφοπλίσει, όπως λέει, την αστυνομία παρά το γεγονός ότι η εγκληματικότητα αυξάνεται επικίνδυνα;
Πρόκειται για ερωτήματα τα οποία απαιτούν ξεκάθαρες και ειλικρινείς απαντήσεις από ένα αντιευρωπαϊκό κόμμα, όπως αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο διεκδικεί την εξουσία με όχημα την τιμωρητική ψήφο.
Αντίθετα η Ν.Δ. σηκώνει ψηλά τη σημαία της ευθύνης και πορεύεται με τη δύναμη της υπευθυνότητας και των πράξεων.
Τον Ιούνιο του 2012 δεσμευτήκαμε ότι θα κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ και το πετύχαμε.
Δεσμευτήκαμε ότι θα επανέλθουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και το πετύχαμε.

Απομακρύναμε τον φόβο της «δραχμοφοβίας», προσελκύσαμε επενδύσεις, δώσαμε στους Έλληνες προοπτική και ελπίδα.
Και τώρα καλούμαστε να πετύχουμε την τελική νίκη σε βάρος του λαϊκισμού, προχωρώντας στην αναγέννηση της πατρίδας μας και αποδεικνύοντας ότι δεν λυγίζουμε στα δύσκολα.
Η Νέα Δημοκρατία, στην 40χρονη πορεία της, εναντιώνεται στις πολιτικές των άκρων, πιστεύει στην προοπτική της Ευρώπης, προτάσσει πάντα το εθνικό συμφέρον, εγγυάται την ομαλή πορεία της χώρας στο μέλλον και τώρα ζητά την ανανέωση της λαϊκής εμπιστοσύνης.
Μαζί της διεκδικώ και εγώ, για ακόμη μια φορά, τη στήριξή σας για να συνεχίσουμε την προσπάθεια να κάνουμε τη Β΄ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης πρωταγωνίστρια.
Πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων και πάντα με τη δύναμη της αλήθειας, τιμώντας την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε όλα τα χρόνια.

Μαζί συνεχίζουμε αλλάζοντας την Ελλάδα, όχι επειδή είναι εύκολο, αλλά επειδή είναι δύσκολο.
Μαζί συνεχίζουμε με κριτήριο την ικανότητα, το έργο, τη δουλειά και το πρόγραμμά μας.
Με την Ελλάδα δεν παίζουμε, όπως δεν παίζουμε και με το μέλλον των παιδιών μας. Γιατί η δική μας ιδεολογία είναι η πρόοδος του Έθνους και η προσφορά στην πατρίδα.
Σε τελική ανάλυση, τα τελευταία 2,5 χρόνια πετύχαμε πάρα πολλά και σημαντικά, για να τα αφήσουμε να χαθούν τόσο εύκολα.