«Οι υμνητές της δημαγωγίας δεν χωρούν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα»

«Οι υμνητές της δημαγωγίας δεν χωρούν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα» Κύριο

Θεσσαλονίκη, 11 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θ. Καράογλου: «Οι υμνητές της δημαγωγίας δεν χωρούν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα»

Με συγκεντρώσεις και πολιτικές ομιλίες στην Λητή και στα Διαβατά συνέχισε σήμερα το πρωί (Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015) το προεκλογικό του πρόγραμμα ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Ξεκινώντας από την Λητή, ο κ. Καράογλου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διακατέχεται από στείρο κομμουνιστικό δογματισμό ο οποίος, όπως είπε, αναζωπυρώνει τον κίνδυνο του «Grexit» και προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει «ξεκάθαρες και ειλικρινείς απαντήσεις» στα ερωτήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό.
«Η Νέα Δημοκρατία σηκώνει ψηλά τη σημαία της ευθύνης και πορεύεται με τη δύναμη της υπευθυνότητας και των πράξεων της. Το 2012 καταφέραμε να ορθοποδήσουμε τη χώρα και να δώσουμε στους Έλληνες ελπίδα και προοπτική, χάρη στις επίπονες θυσίες της κοινωνίας μας που συνειδητοποίησε βίαια ότι ο δρόμος της ειλικρίνειας και της εξυγίανσης είναι ανηφορικός και δύσκολος. Με όπλο την ιδεολογία μας και τη διασφάλιση της σταθερότητας, βάζουμε στο περιθώριο το θράσος και τα ψέματα όλων εκείνων που παραμένουν αυτοεγκλωβισμένοι στην εποχή του... Λένιν και στις 26 Ιανουαρίου κάνουμε μια νέα αρχή για μια Ελλάδα ισχυρή, ακμαία, ανταγωνιστική, παραγωγική, εξωστρεφής, εντός του ευρώ. Την Ελλάδα που μας αξίζει» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Αμέσως μετά ο κ. Καράογλου μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στα Διαβατά. Εκεί αναφέρθηκε αναλυτικά στο σχέδιο φορολογικών μεταρρυθμίσεων που έχει εκπονήσει η Νέα Δημοκρατία με στόχο την ανάπτυξη, επισημαίνοντας ότι ο οδικός χάρτης εξόδου από την κρίση που παρουσίασε χθες ο Πρωθυπουργός βασίζεται στο τρίπτυχο μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις.

«Εμείς», είπε, «δεσμευόμαστε για μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2015, για ενιαίο φόρο επιχειρήσεων στο 15%, για λογικές αυξήσεις σε συντάξεις και εισοδήματα, για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, για κατάργηση του "πόθεν έσχες" για την πρώτη κατοικία και για ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για διαταραχή της ομαλότητας και ρήξεις που θα μας οδηγήσουν στην διεθνή απομόνωση και κρατούν ανοικτό το παράθυρο της χρεοκοπίας και του εσωτερικού δανεισμού. Εκείνοι θέλουν την παντοδυναμία του κρατισμού, εμείς την ανάπτυξη και την πρόοδο. Εκείνοι υπόσχονται λεφτά που δεν υπάρχουν, εμείς παρουσιάζουμε μια ρεαλιστική πρόταση για μια εξωστρεφή οικονομία που θα παράγει. Με την ψήφο μας καθορίζουμε το μέλλον μας. Οι υμνητές της δημαγωγίας και του "ναι σε όλα" δεν χωρούν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα».