Θ. Καράογλου: "Ενας περήφανος πολιτικός κύκλος έκλεισε στο ΥΜΑΘ, ένας άλλος ανοίγει" . Τελετή παράδοσης - παραλαβής ΥΜΑΘ (11.6.2014)

    Περήφανος που πρωτοστάτησε στην επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και για τον αναπτυξιακό χαρακτήρα που του προσέδωσε τα δυο τελευταία χρόνια, πέρα από τον εθνικό, δήλωσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., κ. Θεόδωρος Καράογλου, στην τελετή παράδοσης παραλαβής του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουνίου 2014.
Ο κ. Καράογλου ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αντώνη Σαμαρά, για την "τιμή", όπως είπε, που του έκανε να του εμπιστευθεί το χαρτοφυλάκιο του ΥΜΑΘ, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια "επιτυχημένη".
    Όπως ανέφερε: "Καθημερινά, επί δυο χρόνια, δώσαμε έναν σκληρό και επίπονο αγώνα για να κάνουμε περήφανους τους Βορειοελλαδίτες και να καταστήσουμε το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης ακλόνητο στην πολιτική σκηνή της πατρίδας μας, αλλά και στη συνείδηση των πολιτών. Για αυτό και σήμερα δηλώνω περήφανος που παραδίδω το ΥΜΑΘ έχοντας τις περισσότερες αρμοδιότητες που είχε ποτέ στην πολύχρονη ιστορία του".
    Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αναπτυξιακή υπόσταση που έχει αποκτήσει πλέον το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Καράογλου έκανε εκτενή αναφορά στη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της πρώην Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης στη Διεύθυνση Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης του ΥΜΑΘ και στα 314 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, που κατατέθηκαν για το σύνολο της Βόρειας Ελλάδας, μέσω των οποίων διασφαλίζονται αλλά και δημιουργούνται χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
Ακόμη στάθηκε στη ανάληψη της αρμοδιότητας του ελέγχου αγοράς βιομηχανικών προϊόντων, στην υπερψήφιση με συντριπτική πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής του πρώτου ιστορικά αυτοτελούς νομοσχεδίου του ΥΜΑΘ για την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, καθώς και στην επιτυχημένη συγχώνευση των ΔΕΘ και Helexpo, όπως επίσης και στα επιχειρηματικά και τουριστικά forum που διοργανώθηκαν επί των ημερών του στο Διοικητήριο και η συμμετοχή του Υπουργείου σε όλες τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.
    "Όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας μου ανέθεσε την επανασύσταση του Υπουργείου, θέσαμε μαζί ως αμετάθετο στόχο μας να το καταστήσουμε αναπτυξιακό εργαλείο της Β. Ελλάδας. Δυο χρόνια μετά, κλείνοντας αυτόν τον μεγάλο κύκλο σκληρής, επίπονης και επίμονης δουλειάς, τολμώ να πω ότι τον ολοκληρώνουμε με επιτυχία. Από αύριο συνεχίζουμε έναν άλλο κύκλο", τόνισε ο κ. Καράογλου, εστιάζοντας στα επόμενα βήματά του, λέγοντας τα εξής:
    "Από σήμερα (Τρίτη) εντείνω την κοινοβουλευτική μου δράση, συνεχίζω -όπως έκανα άλλωστε- να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το κυβερνητικό έργο και τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά για να σηκώσουμε την πατρίδα μας ακόμα πιο ψηλά και εντείνω την παρουσία μου στην εκλογική μου περιφέρεια της Β΄ Θεσσαλονίκης, για την ανάδειξη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολλών και σύνθετων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή όπου εκλέγομαι και οι συμπολίτες μου. Στη ζωή μου έχω μάθει να υπηρετώ αταλάντευτα αρχές, αξίες και ιδανικά, όχι τίτλους και αξιώματα. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω, με τον ίδιο ζήλο, με την ίδια θέρμη" κατέληξε.
Όσον αφορά στα συναισθήματά του για την ολοκλήρωση της θητείας του στο ΥΜΑΘ, τόνισε ότι αισθάνεται χαρμολύπη. Χαρά, όπως εξήγησε, γιατί παραδίδει τη σκυτάλη σε έναν "άξιο πολιτικό" όπως χαρακτήρισε τον Γ. Ορφανό και λύπη γιατί κλείνει ένας κύκλος, "ο οποίος αποτέλεσε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής μου σταδιοδρομίας".
    Κλείνοντας ο κ. Καράογλου εξέφρασε τη σιγουριά του ότι ο νέος Υπουργός θα πετύχει στο έργο που αναλαμβάνει και πως ο ίδιος θα του παρέχει αμέριστη βοήθεια, όποτε του ζητηθεί.
    Τέλος ευχαρίστησε όλους τους πολίτες της Μακεδονίας και της Θράκης, τους φορείς, τα περιφερειακά και πανελλαδικής εμβέλειας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που προέβαλλαν τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου, το προσωπικό του ΥΜΑΘ για την αγαστή και ειλικρινή συνεργασία, τον Διευθυντή του Πολιτικού του γραφείου στο Υπουργείο κ. Γιάννη Ποδιώτη, τους συνεργάτες του, την οικογένειά του αλλά και τους χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι, όπως τόνισε με έμφαση, κάθε φορά που κατέληγαν τις πορείες τους στο Διοικητήριο, αντιμετώπιζαν πάντα το ΥΜΑΘ με τον δέοντα σεβασμό.
    Από την πλευρά του ο νέος Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης συνεχάρη τον κ. Καράογλου για την εξελικτική προσπάθεια του ΥΜΑΘ που ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια και ευχήθηκε να φανεί αντάξιος του προκατόχου του.