Χαιρετισμός ΥΜΑΘ στα εγκαίνια της νέας σύγχρονης μονάδας υπερβαρικής-καταδυτικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο Αγίου Παύλου (05-05-2014)

 Άγιε Πατέρα,
Κύριε Διοικητά του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» φίλε Ζήση Τζηκαλάγια,
Εκλεκτά μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου,
Υψηλοί προσκεκλημένοι,
Κυρίες και κύριοι,

Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη σε όλους.

Εύχομαι το Άγιο φως της Ανάστασης να γεμίσει με αγάπη τις ψυχές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας για τα εγκαίνια της σύγχρονης μονάδας υπερβαρικής-καταδυτικής ιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», η οποία λειτουργεί εδώ και έξι μήνες με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, αλλά και δωρεές.
Το γεγονός ότι:
-στην πόλη μας,
-στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας,
λειτουργεί η καλύτερη μονάδα υπερβαρικής-καταδυτικής ιατρικής των Βαλκανίων και η μοναδική σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, μαρτυρά ότι παρά τις δοκιμασίες που περνά η πατρίδα μας, η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα μας.

Οι Βορειοελλαδίτες μπορούν να είναι σίγουροι ότι σύντομα θα αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία του εθνικού συστήματος Υγείας στη Μακεδονία και τη Θράκη, μέσα από:
-την ουσιαστική αναβάθμιση
-και τον εκσυγχρονισμό
των υπηρεσιών υγείας.

Παράλληλα, όμως, η λειτουργία μονάδων σαν και αυτή που εγκαινιάζουμε σήμερα, στέλνει πολλαπλά μηνύματα και μας δίνει κουράγιο για το αύριο.

Μας δείχνει ότι η Ελλάδα προχωρά μπροστά.

Ότι παρά τις δυσκολίες:
-όλοι μαζί,
-ενωμένοι,
μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους που θέτουμε.

Αρκεί να μας διακρίνουν:
-συλλογικότητα,
-μεθοδικότητα,
-και υψηλό αίσθημα κοινωνικής προσφοράς.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η υπερσύγχρονη μονάδα που θα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όσους Βορειοελλαδίτες πάσχουν από:
-τη νόσο των δυτών,
-αγγειοπάθειες λόγω σακχαρώδους διαβήτη,
-οστεονεκρώσεις,
-οξεία κώφωση
-και οξεία τύφλωση, εκτός από το ΕΣΠΑ, χρηματοδοτήθηκε και από δωρεές ανθρωπιάς.
Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για:
-τη μεγαλοψυχία,
-τη μεγαλοσύνη
-και τις αλτρουϊστικές τους διαθέσεις.

Τους λέμε ευχαριστώ, αν και γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι πολλές φορές οι λέξεις δεν μπορούν να αποδώσουν πλήρως το μεγαλείο ορισμένων πράξεων κοινωνικής:
-ευθύνης
-και ευαισθησίας.

Το μόνο που εύχομαι είναι αυτές οι πράξεις ανιδιοτελούς προσφοράς προς την κοινωνία, να αποτελέσουν την απαρχή για ακόμη περισσότερες πράξεις υψηλής ανθρωπιστικής αξίας.

Τελευταίους άφησα:
-τους γιατρούς
-και το προσωπικό
του νοσοκομείου,
οι οποίοι καθημερινά δίνουν έναν τεράστιο αγώνα για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Οι Έλληνες γιατροί, οι Έλληνες νοσηλευτές, είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Και αυτό αποδεικνύεται από την ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση που έχουν στο εξωτερικό.

Οι δικές τους:
-ικανότητες
-και γνώσεις,
σε συνδυασμό με σύγχρονες υποδομές, είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα μας επιτρέψουν να λέμε ότι η δημόσια υγεία έπαψε να είναι ο μεγάλος ασθενής στη χώρα μας.

Με αυτές τις σκέψεις εγκαινιάζω με ιδιαίτερη χαρά τη σύγχρονη μονάδα υπερβαρικής-καταδυτικής ιατρικής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», όντας πεπεισμένος ότι η αναβάθμιση του νοσοκομείου θα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες προς όφελος της υγείας των πολιτών της Μακεδονίας και της Θράκης.

Σας ευχαριστώ πολύ.