Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΜΕΡΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (27.11.13)

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΜΕΡΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (27.11.13)

Η προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης των διακρατικών σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας και η εμβάθυνσή τους σε οικονομικό επίπεδο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης  που είχαν σήμερα (Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013) στο Διοικητήριο ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Συμβουλίου των Ρώσων Μεταναστών Dr. Nichola Zhdanoff-Lutsenko.

O κ. Lutsenko, ο οποίος μεταξύ άλλων διευθύνει το τμήμα των διεθνών και οικονομικών σχέσεων των Ρώσων μεταναστών «Moscow House» στο Δήμο της Μόσχας, τόνισε στον κ. Καράογλου ότι η Ρωσία τιμά τις σταθερές και μακροχρόνιες διακρατικές σχέσεις με την Ελλάδα, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι οι επιχειρηματικές κοινότητες των δυο χωρών θα συνεργαστούν ακόμη πιο στενά, για την αξιοποίηση των επιχειρηματικών ευκαιριών που αναδεικνύονται και την εξασφάλιση ροής επενδύσεων προς την πατρίδα μας.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης σημείωσε ότι η παρουσία του κ. Lutsenko στο Διοικητήριο αποτυπώνει τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα και ότι υπό προϋποθέσεις η Β. Ελλάδα μπορεί να καταστεί χώρος πρώτης επιλογής για την εισροή ρωσικών κεφαλαίων.

Image

«Ελλάδα και Ρωσία συνδέονται με άρρηκτους αδελφικούς δεσμούς και μπορούν να κάνουν ακόμη μεγαλύτερα βήματα προόδου σε επιχειρηματικό επίπεδο τα επόμενα χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου, εκφράζοντας τη βεβαιότητά ότι ο ζωτικός χώρος της Μακεδονίας και της Θράκης μπορεί να αποτελέσει την απαρχή της αναπτυξιακής αναδόμησης της πατρίδας μας.   

 

Γραφείο Τύπου ΥΜΑΘ