ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κ. DAVID PEARCE

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κ. DAVID PEARCE

Την αναγνώριση της Ουάσιγκτον στις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για έξοδο από την κρίση και το σεβασμό στις θυσίες του ελληνικού λαού μετέφερε στον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. David Pearce, στη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχαν σήμερα στο Διοικητήριο.

Image

 Ο κ. Pearce, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Robert Sanders,  ενημερώθηκε για τις δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας και ειδικότερα της Μακεδονίας και της Θράκης, με τον κ. Καράογλου να του επισημαίνει ότι η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης εντός του 2014, αποτελεί προϊόν της συλλογικής προσπάθειας που γίνεται στη Β. Ελλάδα, προκειμένου να αποτελέσει χώρο προσέλκυσης υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Κοινή διαπίστωση των κυρίων Καράογλου και Pearce,  υπήρξε ότι η Μακεδονία και η Θράκη μπορούν να προσφέρουν επενδυτικές ευκαιρίες σε αμερικανικές επιχειρήσεις, δεδομένης τόσο της δυναμικής, όσο και της στρατηγικής σημασίας της περιοχής στη Ν.Α. Ευρώπη.

Image

 

Γραφείο Τύπου ΥΜΑΘ