ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» στο περίπτερο 8, εντός της ΔΕΘ-Helexpo, ξεκινούν αύριο (Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013) στις 18.00 οι εργασίες του 2ου συνεδρίου προσκυνηματικού τουρισμού,  το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 29ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «Philoxenia».

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο συνεργάστηκε με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας και τη ΔΕΘ-Helexpo A.E.

Την έναρξη του συνεδρίου θα χαιρετήσουν ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης και Πρόεδρος του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου κ. Χρυσόστομος, εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού και ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo A.E. κ. Αναστάσιος Τζήκας, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις της πρώτης ημέρας.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013.

Επίσης, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 20.00, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, θα εγκαινιάσει στο περίπτερο 15 εκθεσιακό χώρο με θέμα: «Μακεδονία-Θράκη: τόποι Αγίων, τόποι προσκυνητών».

Σε αυτόν ο επισκέπτης θα μπορεί να δει εικόνες από προσκυνηματικούς τόπους, τρόπους λατρείας, αλλά και λατρευτικά κειμήλια και αντικείμενα, τα οποία συγκεντρώθηκαν σε συνεργασία με τις Μητροπόλεις και τις Ιερές Μονές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Παράλληλα θα εκτίθενται λατρευτικά αντικείμενα-έργα τέχνης από τοπικούς καλλιτέχνες.

Όλα τα εκθέματα διατέθηκαν δωρεάν προς χρήση για τις ανάγκες της έκθεσης ενώ η κατασκευή του εκθεσιακού χώρου, καθώς και όλες οι λοιπές δράσεις, καλύφθηκαν χορηγικά.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου, τις θεματικές ενότητες και τους εισηγητές , οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν στην ιστοσελίδα του ΥΜΑΘ  www.mathra.gr.

Παρακαλούμε για τη δημοσιογραφική κάλυψη.

 

Γραφείο Τύπου