ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε.  προχώρησε σήμερα (Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013) ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η οργάνωση της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη Μητροπολιτική της περιοχή, καθώς και ο συντονισμός, η οργάνωση, η υποστήριξη και η επιμόρφωση των φορέων του τουρισμού της περιοχής της Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένου και του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης.

Η διάρκεια της θα είναι ενός χρόνου και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της.

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο κ. Καράογλου δήλωσε τα εξής:

«Το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, αν και δεν συμμετέχει στο Δ.Σ. του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Marketing Θεσσαλονίκης, τηρεί στο ακέραιο την υπόσχεσή του και στηρίζει έμπρακτα όλες τις δράσεις που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη, την προβολή και τη συνεργασία των φορέων του τουρισμού της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Υπογράφουμε λοιπόν αυτήν την προγραμματική σύμβαση και κάνουμε την αρχή, γιατί αναγνωρίζουμε ότι τα προβλήματα της πόλης είναι κοινά και μπορούμε να τα ξεπεράσουμε μόνο όταν οι φορείς είμαστε ενωμένοι και αφήσουμε στην άκρη μικροπολιτικούς τακτικισμούς.

Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης, αναμένουμε να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας όλοι οι φορείς που συμμετέχουν στον Οργανισμό.

Η τουριστική ανάπτυξη της πόλης, αποτελεί κατά γενική παραδοχή, σημαντικό παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης, εντελώς απαραίτητης για το παρόν και το μέλλον της Θεσσαλονίκης.

Με καλή θέληση και αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Marketing Θεσσαλονίκης και οι άλλοι φορείς τουρισμού της πόλης, μπορούν να αποτελέσουν ένα ουσιαστικό εργαλείο προβολής της  Θεσσαλονίκης μας».

 

 

Γραφείο Τύπου ΥΜΑΘ