Ο ΥΜΑΘ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ (22.10.13)

Ο ΥΜΑΘ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ (22.10.13)

Στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια ιστορίας της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στη σκηνή θεάτρου «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών του Κ.Θ.Β.Ε., παραβρέθηκε χθες (Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013) ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός εξήρε το κοινωνικό έργο της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, χαρακτηρίζοντας την ως «μια από τις κορυφαίες σε επίπεδο προσφοράς, και όχι μόνο, Μητροπόλεις της χώρας», ενώ επαίνεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, αποκαλώντας τον «άξιο πνευματικό ηγέτη».

Η δήλωση του κ. Καράογλου μετά το τέλος της εκδήλωσης είναι η εξής: «Η εκκλησία ως καταφύγιο της ψυχής και χώρος φανέρωσης της χάριτος του Θεού, αγκαλιάζει κάθε πτυχή του επίγειου βίου του ανθρώπου. Τον καθοδηγεί και του μεταδίδει το μήνυμα της θυσιαστικής και ανυπόκριτης αγάπης. Αυτό το διαχρονικό μήνυμα κηρύττει επί 40 χρόνια η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, που αποτελεί τον κύριο Ορθόδοξο πυρήνα στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης και σήμερα είναι μια από τις κορυφαίες σε επίπεδο προσφοράς, και όχι μόνο, Μητροπόλεις της χώρας.

Σε καιρούς ιδιαίτερους για την πατρίδα μας, η Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως προσφέρει έργο πνευματικό και αγιαστικό που είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια χάρη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα, ο οποίος είναι ένας άξιος πνευματικός ηγέτης. Ένας ηγέτης που με λόγο μεστό από υψηλά θρησκευτικά νοήματα διδάσκει ήθος, αξιοπρέπεια, αγάπη για τα Θεία, την πατρίδα και το συνάνθρωπο. Ο Θεός να δίνει δύναμη σε όσους  συμμετέχουν σε αυτές τις εστίες αγάπης και προσφοράς να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους». 

Image

Γραφείο Τύπου ΥΜΑΘ