ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 12ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ MAXIBASKETBALL (13-07-2013)

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 12ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ MAXIBASKETBALL (13-07-2013)

Χαιρετισμός ΥΜΑΘ στην έναρξη του 12ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων Maxibasketball

 

 

Κυρίες και κύριοι,

Υψηλοί προσκεκλημένοι,

 

Σας καλωσορίζω στη Θεσσαλονίκη, τη Μητρόπολη του Ελληνικού μπάσκετ και στο θρυλικό παρκέ της σάλας «Νίκος Γκάλης», του Αλεξάνδρειου Μελάθρου, που αποτελεί ίσως τον πιο ιστορικό αθλητικό χώρο της Μακεδονίας, μέσα στον οποίο γράφτηκαν λαμπρές σελίδες δόξας για τον ελληνικό αθλητισμό.

 Image

Σήμερα η Θεσσαλονίκη υποδέχεται με μεγάλη χαρά το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών, το οποίο εξελίσσεται σε ένα παγκόσμιο κίνημα που συνεχώς κάνει άλματα προόδου.

Πρόκειται για μια γιορτή του αθλητισμού, στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες βετεράνοι καλαθοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο υψηλότερο επίπεδο και οι οποίοι αποτέλεσαν αλλά και εξακολουθούν να αποτελούν υγιή κοινωνικά πρότυπα.

Από το 1991, χρονιά που δημιουργήθηκε η διεθνής ομοσπονδία MAXIBASKETBALL, μέχρι σήμερα, η FIMBA κατάφερε να ενώσει χιλιάδες βετεράνους καλαθοσφαιριστές και να τους κάνει κοινωνούς του συνθήματος: «Μην προσθέτεις χρόνια στη ζωή σου, αλλά ζωή στα χρόνια σου».

Με αυτόν τον τρόπο, στέλνει απ’ άκρη σε άκρη της γης το μήνυμα ότι ο αθλητισμός πρέπει να αποτελεί κομμάτι της ζωής μας.

Διοργανώσεις όπως το Maxibasketball είναι περισσότερο κοινωνικές, παρά αθλητικές.

Ενισχύονται από την αγάπη των αθλητών για το θεσμό, ενώ παράλληλα αποτελούν μέρος μιας ολοκληρωμένης ενέργειας κοινωνικής ευθύνης.

Image

Το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης στηρίζει και αγκαλιάζει πάνα τόσο σημαντικές διεθνείς πρωτοβουλίες, που καθιστούν τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα πόλο έλξης και επίκεντρο αθλητικού τουρισμού, ο οποίος ανήκει στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού παγκοσμίως.

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνει ειδική αναφορά στον Σύνδεσμο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, για την επιτυχία του να φέρει στην πόλη μας ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός διεθνούς κύρους και προβολής.

Μια διοργάνωση που διαφημίζει τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα σε όλον τον κόσμο.

Μια μπασκετούπολη όπως η Θεσσαλονίκη, κυρίες και κύριοι, είμαι σίγουρος πως θα αγκαλιάσει αυτούς τους αγώνες.

At the end, as minister of Macedonia and Thrace, I declare the twelveth FIMBA WORLD MAXIBASKETBALL CHAMPIONSHIP, Thessaloniki 2013 officially open.

Thank you very much.

Image