ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 100η επέτειο από την απελευθέρωση των Σερρών παραβρέθηκε σήμερα, Σάββατο 29 Ιουνίου 2013, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης.

 Ο κ. Καράογλου παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου στη συνέχεια έκανε τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του π. Μητροπολίτη Σερρών Αποστόλου που ήταν Μητροπολίτης την περίοδο 1909-1917.  Ακολούθως    κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας και παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Image

 Μετά το πέρας της παρέλασης ο ΥΜΑΘ δήλωσε σχετικά: «Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα, η πόλη των Σερρών γιορτάζει και τιμά τα 100 χρόνια από την ευλογημένη ημέρα της 29ης  Ιουνίου 1913, όταν ο ελληνικός στρατός μπήκε στην πόλη των Σερρών.

Στα 100 χρόνια αυτά, η πόλη των Σερρών προόδευσε  και σήμερα είναι μια Ευρωπαϊκή μεγαλούπολη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδος και της Ευρώπης.

Image

Σήμερα θα πρέπει να αναλογιστούμε την περίοδο εκείνη, όταν πριν από έναν αιώνα οι ένδοξοι πρόγονοι μας κατόρθωσαν να πετύχουν το ακατόρθωτο. Να απελευθερώσουν, μετά από 500 χρόνια σκλαβιάς τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να ενσωματώσουν στον εθνικό μας κορμό την Κρήτη.

Ας αναλογιστούμε λοιπόν όλοι μας την ένδοξη περίοδο των προγόνων μας, ας εμβαθύνουμε το νόημα εκείνης της επετείου και ας πάρουμε κουράγιο και δύναμη,  ώστε σήμερα με αποφασιστικότητα, με διάθεση και με κουράγιο να δώσουμε την μάχη για να ξεπεράσουμε την κρίση το συντομότερο δυνατόν».

Image 

Από το γραφείο τύπου του ΥΜΑΘ