Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ «ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΘΡΑΚΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ»

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ «ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΘΡΑΚΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ»

Με επισκέψεις στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη, στο Σουφλί, στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα συνεχίζεται σήμερα (Δευτέρα 13 Μαΐου 2013) η τετραήμερη περιοδεία του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον ακριτικό Έβρο.

Νωρίς το πρωί ο κ. Καράογλου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Μιχάλη Στυλιανίδη, με τον οποίο συζήτησαν για τα αναπτυξιακά βήματα προόδου που έχουν γίνει στην περιοχή.

Image

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης χαρακτήρισε τον Δήμο Ξάνθης ως έναν «νοικοκυρεμένο δήμο» που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο «υγιείς» της χώρας, ενώ εξήρε και την παρουσία του κ. Στυλιανίδη, τον οποίο αποκάλεσε «έναν από τους πιο επιτυχημένους δημάρχους της χώρας».

«Με σύνεση και αποτελεσματικότητα και λαμβάνοντας πάντα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ο κ. Στυλιανίδης κατάφερε να μετατρέψει το Δήμο της Ξάνθης σε πρότυπο δημιουργίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου, επισημαίνοντας ότι παρά το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον, ο Δήμος Ξάνθης συνεχίζει το αναπτυξιακό του έργο.

«Η Θράκη έπαψε να είναι άγονη γραμμή και αποτελεί εθνικό μας καθήκον να την ξανακάνουμε δυνατή και πρωταγωνίστρια» πρόσθεσε ο ΥΜΑΘ, τονίζοντας πως Πολιτεία, αυτοδιοικητικοί παράγοντες και παραγωγικοί φορείς της περιοχής, οφείλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να οδηγήσουν από κοινού τη Θράκη στον 21ο αιώνα, ώστε να πάρει αυτό που της αξίζει. 

Αμέσως μετά ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης χαιρέτισε τις εργασίες του συνεδρίου που διοργανώνει το επιμελητήριο Ξάνθης με θέμα: «Τουρισμός, ελπίδα στήριξης και ανάπτυξης της οικονομίας-η επόμενη ημέρα».

Image

Στην τοποθέτηση του ο κ. Καράογλου εξέφρασε την ακλόνητη πίστη του ότι το φετινό καλοκαίρι η Ελλάδα -και ειδικότερα η Μακεδονία και η Θράκη- θα βρίσκονται και πάλι μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών παγκοσμίως.

Όπως είπε: «Η Θράκη, με τη μοναδική δυνατότητα της να αναπτύσσει και να υποστηρίζει δράσεις πολυμορφικού τουρισμού, μπορεί να αποτελέσει άλλον έναν καθοριστικό παράγοντα στην εθνική προσπάθεια που γίνεται από όλους τους Έλληνες για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής».

Ακόμα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ο τουρισμός να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης και βασική πηγή εισοδήματος για τους Θρακιώτες, ενώ ολοκλήρωσε το χαιρετισμό του λέγοντας πως οι Έλληνες πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στον τουρισμό, διότι η πατρίδα μας «δεν έχει πλέον καιρό για άλλες χαμένες ευκαιρίες».

Στη συνέχεια ο ΥΜΑΘ συναντήθηκε με τον Μουφτή Κομοτηνής, Σοφολογιότατο Μέτσο Τζεμαλή.

Image

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, με τους δυο άνδρες να τη χαρακτηρίζουν «εγκάρδια, γόνιμη και εποικοδομητική».

 «Για την Ελληνική κυβέρνηση, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι είναι Έλληνες πολίτες με ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Πιστεύουμε στο διάλογο των πολιτισμών και των θρησκειών, γιατί οι θρησκείες ενώνουν και δεν χωρίζουν λαούς. Γιατί οι θρησκείες αγκαλιάζουν τα έθνη, προβάλλοντας αξίες κοινά αποδεκτές όπως η αγάπη, ο σεβασμός στο συνάνθρωπο και τα ανθρώπινα δικαιώματα»  ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καράογλου.

 Το υπόλοιπο πρόγραμμα της σημερινής περιοδείας του ΥΜΑΘ στη Θράκη περιλαμβάνει σειρά επαφών με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κο. Ευάγγελο Λαμπάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κα Γεωργία Νικολάου, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κο. Σταύρο Σταυράκογλου και επίσκεψη στο τελωνείων  των Κήπων.

Στις 18.00 ο κ. Καράογλου θα βρίσκεται στο Σουφλί, στις 19.00 στο Διδυμότειχο, ενώ το σημερινό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 20.00 στην Ορεστιάδα.

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου 2013, ο ΥΜΑΘ βρέθηκε στη Σαμοθράκη και εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων.

Ακόμα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Γεώργιο Χανό, επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα του νησιού και συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο όπου, παρουσία πλήθος κατοίκων και παραγωγικών φορέων, άκουσε τα προβλήματα που τους απασχολούν, τα κατέγραψε και δεσμεύτηκε ότι θα τα μεταφέρει στα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις το συντομότερο δυνατόν.

  

Από το Γραφείο Τύπου του ΥΜΑΘ