ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΜΑΘ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ 32ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ (09-05-2013)

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΜΑΘ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ 32ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ (09-05-2013)

Κύριε Πρόεδρε της Ορθοπεδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης,

Κύριε Πρόεδρε της Οργανωτικής Επιτροπής,

Υψηλοί προσκεκλημένοι,

Κυρίες και Κύριοι,

 Χριστός Ανέστη σε όλους.

 Εύχομαι το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου:  

-να αποτελέσει φωτεινό οδηγό για τις ζωές μας,

-να σημάνει την καμπάνα της Ανάστασης για την πατρίδα μας

-και να γεμίσει τις καρδιές μας με:

-υγεία,

-αγάπη

-και ελπίδα.

Οφείλω να παραδεχτώ ότι αποδέχτηκα με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκλησή σας να κηρύξω τις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου σας γιατί, πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί μια κορυφαία επιστημονική εκδήλωση της Ορθοπεδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης, έχει πλέον καταστεί θεσμός.

 Για 32 χρόνια, η διεξαγωγή του συμβάλλει καταλυτικά στην πρόοδο της ορθοπεδικής επιστήμης στη χώρα μας, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στα μέλη της εταιρείας σας να ενημερώνονται συνεχώς για τις μεθόδους θεραπείας που αφορούν στην ειδικότητά σας και να εξελίσσονται πάνω στο λειτούργημα που επιτελούν.

 Γιατί, πάνω από όλα, η ιατρική είναι λειτούργημα.

 Ιατρική σημαίνει προσφορά στον συνάνθρωπο και τήρηση κανόνων ηθικής.

 Ως διάδοχοι του Ασκληπιού και του Ιπποκράτη και υπηρετώντας πιστά τον όρκο που δώσατε, το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα.

 «Αγνώς δε και οσίως διατηρήσω βίον τον εμόν και τέχνην την εμήν» έγραψε ο Ιπποκράτης, προτρέποντας όλους εσάς τους άξιους συνεχιστές του, να διατηρήσετε αγνή και άσπιλη τη ζωή και την τέχνη σας.

 Για αυτό και μέσα από τις εργασίες των συνεδρίων σας:

-προάγετε τον επιστημονικό διάλογο,

-παρέχετε υπηρεσίες υγείας υψηλής επιστημοσύνης,

-και αναδεικνύετε τον κοινωνικό ρόλο που οφείλει και πρέπει να διαδραματίσει το επιστημονικό δυναμικό της πατρίδας μας, προς όφελος της κοινωνικής αλληλεγγύης.

 Φίλες και φίλοι,

η παρουσία τόσων εκλεκτών και διακεκριμένων επιστημόνων στη Θεσσαλονίκη, είναι σημαντική και για έναν ακόμα ιδιαίτερο λόγο.

 Διότι αναδεικνύει την πόλη μας, η οποία τον περασμένο Οκτώβριο γιόρτασε 100 χρόνια ελευθερίας από τον Οθωμανικό ζυγό, ως ένα σημείο αναφοράς στη διοργάνωση και φιλοξενία επιστημονικών συνεδρίων υψηλού επιστημονικού επιπέδου και κύρους.

 Κλείνοντας, θα ήθελα να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήριά στο προεδρείο και στα μέλη της Ορθοπεδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης, γιατί με τη μακρόχρονη συμβολή σας πρωταγωνιστείτε στη διακίνηση της νέας ιατρικής γνώσης και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό.  

 Με αυτές τις σκέψεις, κηρύσσω την έναρξη των εργασιών του 32ου ετήσιου συνεδρίου σας, όντας σίγουρος ότι η επιτυχία του είναι εξασφαλισμένη λόγω της δικής μαζικής παρουσίας και συμμετοχής σε αυτό.

 Καλή επιτυχία στις εργασίες σας.

 

Σας ευχαριστώ.