ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ 50 ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «COMENIUS»

ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ 50 ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «COMENIUS»

Πενήντα μαθητές από το ΓΕΛ Πολίχνης και σχολεία από χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πολωνία και η Λετονία, που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Comenius», υποδέχτηκε στο Διοικητήριο ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Ο ΥΜΑΘ καλωσόρισε στη Θεσσαλονίκη τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που τα συνόδευαν, τους ευχήθηκε καλή διαμονή στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν παρόμοιες πρωτοβουλίες στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των λαών.

Image

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι μαθητές από έξι χώρες της Ευρώπης συναντιούνται, περνούν ημέρες μαζί και γνωρίζει ο ένας τα ήθη, τα έθιμα, τη γλώσσα και τις παραδόσεις του άλλου, αναπτύσσοντας ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας.  Ο κάθε λαός έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, όλοι μας όμως ανήκουμε στη μεγάλη οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο κ. Καράογλου στο σύντομο χαιρετισμό του.

Το τομεακό Πρόγραμμα «Comenius» αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της, ιδίως μέσω της ενθάρρυνσης της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σχολικής και προσχολικής εκπαίδευσης με την επιχορήγηση σχολικών συμπράξεων και δράσεων διακρατικής κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και δραστηριοτήτων ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης εκπαιδευτικών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης αναχώρησε για την Αθήνα, όπου θα συμμετέχει στο συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

 

 

 Από το γραφείο τύπου του ΥΜΑΘ