«Η Β. ΕΛΛΑΔΑ ΧΤΙΖΕΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» - 25.1.2013

«Η Β. ΕΛΛΑΔΑ ΧΤΙΖΕΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» - 25.1.2013

Για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Βόρειας Ελλάδας και τους τρόπους με τους οποίους ο Καναδάς μπορεί να επενδύσει στη Μακεδονία και τη Θράκη συζήτησαν σήμερα το μεσημέρι (Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013) στο Διοικητήριο, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, κ. Ρόμπερτ Πεκ.

multihumbImage

«Με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 71 χρόνων διπλωματικών σχέσεων και γόνιμης συνεργασίας Ελλάδας και Καναδά, με τον κ. Πεκ είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση μέσα από την οποία φάνηκε ότι ένας σημαντικός αριθμός επιχειρηματιών του Καναδά επιθυμεί να επενδύσει στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η Βόρεια Ελλάδα των ευκαιριών χτίζει γέφυρες φιλίας και συνεργασίας» επισήμανε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καράογλου, τονίζοντας πως «άμεσα και δημιουργικά, το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης έχοντας ως πυλώνες της πολιτικής του την εξωστρέφεια, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να καταστήσει τη Βόρεια Ελλάδα υπόδειγμα προκοπής».

Ο κ. Ρόμπερτ Πεκ από την πλευρά του αναφέρθηκε στους 300.000 Έλληνες του Καναδά που «ενώνουν», όπως είπε, τις δυο χώρες, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ελλάδας.  «Έχω εμπιστοσύνη στο δυναμικό της χώρας σας, πιστεύω στο αθάνατο ελληνικό πνεύμα και είμαι σίγουρος πως παρά τις δυσκολίες,  η Ελλάδα σύντομα θα σταθεί στα πόδια της, όντας μια χώρα φιλική στις επενδύσεις» κατέληξε ο Καναδός Πρέσβης.

 

 

Από το γραφείο τύπου του ΥΜΑΘ