ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ» ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ - 18.1.2013

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ» ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ - 18.1.2013

Το περίπτερο του Δήμου Λαγκαδά που συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Διεθνή Έκθεση  προώθησης αγροτικών προϊόντων «Πράσινη Εβδομάδα», η οποία πραγματοποιείται στο Βερολίνο, θα εγκαινιάσει απόψε (Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013) ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Στη σύντομη τοποθέτησή του ο κ. Καράογλου θα εστιάσει στην ανάγκη δικτύωσης της αγροτικής μας παραγωγής σε διεθνές επίπεδο, καθιστώντας πραγματικά ισχυρό το brand name «αγροτικά προϊόντα made in Greece».

Επίσης θα επισημάνει ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας περνά μέσα από την ανάπτυξη και τη στήριξη του πρωτογενή τομέα, φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται μεταξύ των πέντε πρώτων προμηθευτών αγροτικών προϊόντων σε 26 χώρες, με τα ποσοστά συμμετοχής στις εισαγωγές τους να υπερβαίνουν το 27%.

Στη συνέχεια θα μιλήσει για «αναπροσανατολισμό του παραγωγικού μοντέλου» της χώρας μας, στη βάση του οποίου -όπως θα πει- «θα πρέπει να τεθεί η εξωστρεφής επιχειρηματικότητα και φυσικά η ελληνική γεωργία».

Με αφορμή αυτήν την πρόταση ο Υπουργός θα κάνει ειδική αναφορά στην ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών από όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε ο πληθυσμός της Βόρειας Ελλάδας να ευαισθητοποιηθεί και να δραστηριοποιηθεί πιο ενεργά σε θέματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη.

«Φυσικά σε αυτήν την προσπάθεια απαιτούνται ουσιαστική συμμετοχή του ενδογενούς δυναμικού, μεθοδική προσέγγιση των τοπικών προβλημάτων, μα πάνω από όλα αγνή, άδολη αγάπη για τον τόπο μας. Γιατί δεν χωρά καμία αμφιβολία πως στην Ελλάδα, που  διακρίνεται για τις κλιματικές της συνθήκες και την καρποφορία της, η γεωργία είναι ένας τομέας ο οποίος μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτήν την προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μας, να αναγεννήσουμε την Ελλάδα» θα τονίσει χαρακτηριστικά.

Τέλος, όπως θα σημειώσει στον επίλογο της τοποθέτησής του: «Βρισκόμαστε στο Βερολίνο για να εντοπίσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης των ελληνικών εξαγωγών σε νέες αγορές. Βρισκόμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα επιχειρεί μια στροφή ουσίας στη γεωργία της ποιότητας, στη γεωργία με ονομασία προέλευσης, στη γεωργία με γεωγραφική ένδειξη».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΜΑΘ