ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΜΑΘ κ.Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ “TECHNOPOLIS ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” - 15.1.2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΜΑΘ κ.Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ “TECHNOPOLIS ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” - 15.1.2013

«Ήρθε η ώρα να κάνουμε τη γνώση, προϊόν» τόνισε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στη συνάντηση που είχε σήμερα (Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013) με το Δ.Σ. της «Technopolis Θεσσαλονίκης», που αποτελεί το πρώτο πάρκο επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Συνοδευόμενος από τον κ. Τάσο Τζήκα, πρόεδρο της «Technopolis Θεσσαλονίκης» και του ΣΕΠΕ, ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις δράσεις του πάρκου ενώ έγινε εκτενής αναφορά στις προοπτικές εξέλιξής του, ώστε σε συνεργασία με ερευνητικά κέντρα να αποτελέσει αναπτυξιακό εργαλείο τόσο για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, όσο και για τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

«Η υψηλή τεχνολογία είναι παρούσα. Η συσσωρευμένη τεχνογνωσία που υπάρχει στην “Technopolis Θεσσαλονίκης” αποτελεί πλεονέκτημα για τη χώρα μας, η οποία αποδεικνύει ότι μπορεί να παράγει και να εξάγει και άλλα προϊόντα πέρα από τον τουρισμό και τη γεωργία» σημείωσε στις δηλώσεις του ο κ. Καράογλου, επισημαίνοντας  πως «κοινωνική ευθύνη του επιχειρηματία είναι να παράγει κέρδος με κανόνες. Με τις κατάλληλες συνέργειες και αξιοποιώντας το άρτιο επιστημονικό δυναμικό που διαθέτουμε ως Έλληνες, μπορούμε να βάλουμε την πατρίδα μας σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης. Άλλωστε το σημαντικό κεφάλαιο της Ελλάδας είναι οι άνθρωποι της» κατέληξε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης. 

 

Από το γραφείο τύπου του ΥΜΑΘ