ΨΗΦΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΨΗΦΙΖΩ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΨΗΦΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΨΗΦΙΖΩ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΕΚΛΟΓΕΣ

17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

ΨΗΦΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΨΗΦΙΖΩ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Φίλες και φίλοι,

 

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου δεν ήταν σίγουρα καλό για τη Νέα Δημοκρατία αλλά και για τον τόπο.

Για τη Νέα Δημοκρατία, διότι δεν μπόρεσε να πείσει το εκλογικό σώμα για τις θέσεις και τις προτάσεις της και την αναγκαιότητα σχηματισμού μιας ισχυρής κυβέρνησης που θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο.

Για τον τόπο, διότι στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης, η ακυβερνησία είναι ό,τι χειρότερο. Ήδη έχει παγώσει η κρατική μηχανή, ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, τα διαθέσιμα του δημοσίου αγγίζουν το μηδέν, ο τουρισμός πλήττεται από την αβεβαιότητα, καταθέσεις φεύγουν στο εξωτερικό, η οικονομική δραστηριότητα έχει στην ουσία "νεκρώσει". Το παρελθόν μάς έχει αποδείξει, ότι κάθε περίοδο εκλογών τα οικονομικά της χώρας περνούν κρίση, ειδικά σε περίοδο μακράς αβεβαιότητας.

Σε λίγες ημέρες θα κληθεί πάλι ο Ελληνικός Λαός να αποφασίσει για το μέλλον του.

Ο καθένας θα ακούσει προτάσεις και θα κληθεί να σκεφτεί για την αξιοπιστία τους και κυρίως την εφαρμοσιμότητα τους.

Στόχος μας είναι να δουλέψουμε με συνέπεια για την αποκατάσταση των αδικιών, τη στήριξη των αδυνάμων και την ταχύτερη επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης για τη χώρα.

Όπως κάναμε και στις προηγούμενες εκλογές, δεν θα υποσχεθούμε ό,τι ακούγεται ωραίο στα αυτιά των πολλών. Μπορούμε όμως να δεσμευτούμε σε συγκεκριμένα μέτρα που θα ανακουφίσουν τα ήδη πληττόμενα νοικοκυριά.

Συνοπτικά, οι κύριες προτάσεις μας για την οικονομία και την κοινωνία:

1) Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα που ήταν το 2009.

2) Επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα, στα δύο χρόνια.

3) Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους

4) Ρύθμιση των αλλεπάλληλων φορολογικών επιβαρύνσεων των επομένων μηνών ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος.

5) Καμιά επιπλέον μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

6) Σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000€ σήμερα στις 8.000€ το 2013, στις 10.000€ το 2014 και στην συνέχεια στις 12.000€.

7) Κατάργηση του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ και αντικατάστασή του από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, κοινωνικά δίκαιο για όλους.

8) Σταδιακή μείωση των φόρων: στο 15% για νομικά πρόσωπα, στο 9% το ΦΠΑ για την εστίαση άμεσα και σταδιακά στο 19% από το 23% για τον υψηλό συντελεστή, από το 13% στο 9% για τον μεσαίο και στο 5% από 6,5% για τον χαμηλό. Για τα δε φυσικά πρόσωπα, σταδιακή μείωση της φορολόγησης από το 45% στο 32%.

9) Μέτρα για τους δανειολήπτες, ώστε η επιβάρυνση να μην ξεπερνά το 30% του εισοδήματος τους.

10) Εξασφάλιση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εφαρμογή του συμψηφισμού οφειλών από και προς το δημόσιο.

11) Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη με πάταξη της λαθρομετανάστευσης.

Σας καλώ λοιπόν στη δύσκολη αυτή ώρα της απόφασης σας, να επιλέξετε το δύσκολο δρόμο του αγώνα για συνέχιση της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, για παραμονή μας στην Ευρωζώνη και στο Ευρώ, για ριζική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με στόχο να αρθούν αδικίες και να πετύχουμε την επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που έχει όραμα, σχέδιο, πρόγραμμα, ανθρώπινο δυναμικό και μπορεί να αγωνισθεί για όλα τα παραπάνω.

Αντισταθείτε - Ξεμπροστιάστε τους νέους "μαθητευόμενους μάγους" του ΣΥΡΙΖΑ, που υπόσχεται ότι "πολλά λεφτά υπάρχουν", "χαϊδεύοντας τα αυτιά" των Ελλήνων πολιτών. Άλλωστε, κανείς Έλληνας πολίτης δεν πρέπει να ξεχνάει τις ψεύτικες υποσχέσεις των άλλων "μάγων" του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009.

Σε προσωπικό επίπεδο, δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου που σε αυτή τη τόσο δύσκολη περίοδο με εμπιστεύτηκαν και πάλι και με εξέλεξαν Βουλευτή Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης με περισσότερους από 16.000 σταυρούς.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και δεσμεύομαι να αγωνισθώ σκληρά για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας.

 

Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

Βιογραφικό


Ομιλίες στην ολομέλεια της Βουλής


Ομιλίες στις επιτροπές της Βουλής


Ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς


Άρθρα

 

Συνεντεύξεις

 

 

Λοιπές Δραστηριότητες

 


 

 

ΟΛΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

 

 

ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ





 

Για να καταργήσετε το όνομα σας από την λίστα στείλτε λευκό μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329

Developed by BrainBox