ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

 


Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική

Ηλεκτρονική Έκδοση_

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 22

Φίλες και φίλοι,

 

Θα τολμούσα να πω ότι διανύουμε έναν καθαρά προεκλογικό μήνα. Με τα υπάρχοντα δεδομένα τις επόμενες ημέρες θα διαλυθεί η Βουλή και θα προκηρυχθούν οι εκλογές που θα κρίνουν εν πολλοίς το αύριο της πατρίδας μας.

Περάσαμε ήδη 2,5 χρόνια από τότε που ο κ. Παπανδρέου δέσμευσε τη χώρα σε μία πολιτική που περισσότερα προβλήματα δημιούργησε παρά έλυσε. Μας εγκλώβισε σε μια υφεσιακή οικονομική πολιτική που επέφερε δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου μεγάλου τμήματος του πληθυσμού, ανεργία, ανασφάλεια, λουκέτα, απαισιοδοξία.

Από την αρχή της κρίσης ζητήσαμε να αποφασίσει ο λαός για το τι θέλει να γίνει, ποιος να τον κυβερνήσει και με ποιο πρόγραμμα. Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ έκανε τα πάντα να γαντζωθεί στην εξουσία και χρησιμοποίησε κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για αυτό.

Το τι έγινε όλο αυτό τον καιρό είναι πλέον γνωστό και το έχω αναλύσει τόσο εδώ, όσο και στην πυκνή αρθρογραφία μου, στις ομιλίες μου στη Βουλή και στις επαφές μου με τους πολίτες.

Το ζητούμενο πλέον είναι το αύριο. Η πιο θλιβερή περίοδος διακυβέρνησης που γνώρισε μεταπολεμικά ο τόπος, αποτελεί παρελθόν και οι Έλληνες θα κληθούν σύντομα να αποφασίσουν για το μέλλον τους.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι δεν είναι η ώρα για πειράματα. Δεν πρέπει και πάλι οι ψηφοφόροι να πιστέψουν σε εύκολες λύσεις και ωραία λόγια όπως το 2009. Οι εύκολες λύσεις μας έφεραν εδώ.

Εμείς δεν υποσχόμαστε "παροχές". Θα ήταν αστείο άλλωστε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Υποσχόμαστε όμως, να διορθωθούν αδικίες που συνέβησαν αυτά τα 2,5 χρόνια. Αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων, αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων, αύξηση του αφορολόγητου, κατάργηση του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, είναι μερικά από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν και που αναλυτικά θα παρουσιαστούν στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα.

Η βασική μας όμως προτεραιότητα θα δοθεί στην προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας μας και δημιουργίας συνθηκών επαναφοράς στην ανάπτυξη. Η αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου, η εκμετάλλευση των Ευρωπαϊκων κονδυλίων, τα έργα ΣΔΙΤ, ο νέος επενδυτικός νόμος, ένα απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, αλλά πάνω από όλα σκοπός είναι να νοιώσουν οι Έλληνες ότι μπαίνει ένα τέλος στην ύφεση και ξεκινάμε προς θετική πορεία. Η οικονομία είναι πάνω από όλα ψυχολογία και αυτό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το είχε ξεχάσει, γι΄αυτό και απέτυχε.

Προσωπικά όλα τα χρόνια είμαι κοντά στους συμπολίτες μου και γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες και τις αγωνίες που νοιώθουν. Μιλάω καθημερινά, βλέπω φορείς, επισκέπτομαι τις περιοχές, όχι μόνο της περιφέρειας μου αλλά όλης της Μακεδονίας μας και ξέρω πολυ καλά τι συμβαίνει. Η μόνη δυνατότητα που έχω, είναι να απαντάω με τους αγώνες μου σε κάθε μικρή η μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μου και η πατρίδα μου.

Ετσι μέσα σε αυτά τα 2,5 χρόνια είχα πάνω από 1.700 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις (ερωτήσεις, ομιλίες, καταθέσεις εγγράφων κλπ) που σκοπό είχαν να λύσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα. Σε αρκετές από αυτές καταφέραμε και είχαμε αποτελέσματα και είμαι ιδαίτερα ικανοποιημένος για αυτό.

Σας περιμένω κοντά μου στον πιο δύσκολο αγώνα που ξεκινάμε μαζί, δίπλα στην παράταξη μας, για την ανόρθωση της πατρίδας. Για να έχω τη δύναμη και την ευκαιρία να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση στις καρδιές μας και στην Πατρίδα μας.

 

 

Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

 

Δηλώσεις - Δραστηριότητες

Τροπολογία-Προσθήκη
σε Σ/Ν του Υπ. Ανάπτυξης σχετικά με την αγορά ακινήτων και μια σειρά από σύνθετες συμβάσεις.


 

Τροπολογία-Προσθήκη
στο Σ/Ν του Υπ Ανάπτυξης για την επιβράβευση αθλητών που διακρίνονται σε Παγκόσμιους αγώνες.


 

Τροπολογία-Προσθήκη
στο Σ/Ν του Υ.Π.Ε.Κ.Α. «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός»
περί αδειών εμπορίας πετρελαιοειδών


 

Τροπολογία-Προσθήκη
στο Σ/Ν του Υ. Π.Ε.Κ.Α. «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός»
περι προστασίας των οικείων εμπράγματων δικαιωμάτων και το κύρος των σχετικών συμβολαιογραφικών πράξεων.


 

Δήλωση για τη διατήρηση της Μοίρας Πυροσβεστικών Αεροσκαφών στη Θεσσαλονίκη

 

Νέα κατάθεση της Τροπολογίας για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Γ.Σ. «ΗΡΑΚΛΗΣ» στην περιοχή Χορτατζήδες


 

Ομιλία Θ. Καράογλου
σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ημαθίας, Κυριακή 18 Μαρτίου 2012


 

Άρθρα

«Σημαντική η συμβολή του πρωτογενή τομέα»

 

«Τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος; Ίδια γεύση και με τους δύο»

 

«Πλησιάζει η στιγμή για τη μεγάλη αλλαγή στη χώρα»

 

Συνεντεύξεις

«Δεν είμαστε υπέρ του μνημονίου»

 

«Να σταματήσει το "έγκλημα"
σε βάρος της Βόρειας Ελλάδας»

 

«Οι Έλληνες πολίτες θα στείλουν το δικό τους ξεκάθαρο μήνυμα»

 

Ραδιοφωνική συνέντευξη
Θ. Καράογλου στο Κανάλι 1 - 23.3.2012

 

Ραδιοφωνική συνέντευξη
Θ. Καράογλου στο fm 100 - 20.3.2012

 

 


Σύνολο ερωτήσεων στη Βουλή

 

 

 

 

Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Μακεδονίας Θράκης

Συνάντηση με το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων της Γεν. Γραμ. Μακεδονίας-Θράκης

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Απαρχαιωμένος ο εξοπλισμός στα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης Καθυστερεί η παράδοση του αθλητικού ξενοδοχείου Μίκρας Στον αέρα οι πανελλαδικές εξετάσεις

Καθυστερήσεις στον οδικό άξονα Μουδανιών-Ποτίδαιας

Τεράστιες ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό στη Θεσσαλονίκη
Τουρκικές έρευνες στο Καστελόριζο


Ομιλίες στο Κοινοβούλιο

Ολομέλεια της Βουλής. Ομιλία στα πλαίσια της συζήτησης για τη νέα δανειακή σύμβαση

Ολομέλεια της Βουλής. Ομιλία στα πλαίσια Σ/Ν των βουλευτών του Κ.Κ.Ε. για την κατάργηση 3 φορολογικών επιβαρύνσεων

Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων. Ομιλία στα πλαίσια συζήτησης για τη νέα δανειακή σύμβαση 19.3.2012

Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Ομιλία Καράογλου στα πλαίσια συζήτησης του Σ/Ν του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών, δημοσίων έργων και άλλες διατάξεις» 27.3.2012

 

Επιροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Ομιλία Καράογλου με θέμα την Επεξεργασία και εξέταση του Σ/Ν/ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος - Νέα Εταιρική Μορφή - Σήματα - Μεσίτες Ακινήτων - Ρύθμιση θεμάτων Ναυτιλίας, Λιμένων και Αλιείας 28.3.2012

 

Για να καταργήσετε το όνομα σας από την λίστα στείλτε λευκό μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329

Developed by BrainBox