ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

 


Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική

Ηλεκτρονική Έκδοση_

ΜΑΡΤΙΟΣ 2012
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 21

Φίλες και φίλοι,

 

Έχουμε εισέλθει στη περίοδο της Σαρακοστής, αν και για ένα μεγάλο τμήμα συμπολιτών μας, οι δυσκολίες είναι τόσο μεγάλες που η "σαρακοστή" είναι πλέον μόνιμο φαινόμενο.

Τη περίοδο που μας πέρασε, κληθήκαμε -η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ- να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Να συναινέσουμε στη συμφωνία για το "κούρεμα του χρέους" και τη νέα δανειακή σύμβαση. Μια συμφωνία που σίγουρα έχει πολλές δυσάρεστες επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα αφήνει ανοιχτή μια χαραμάδα ελπίδας, ότι μπορούμε να μείνουμε ζωντανοί και να αντιστρέψουμε τη κατάσταση.

Τίποτα δεν είναι θα εύκολο, άλλωστε ποτέ δεν υποσχεθήκαμε εύκολες λύσεις. Βασική επιδίωξη της παράταξης μας, παραμένει να βρούμε τον τρόπο να πείσουμε τους εταίρους μας, ότι μόνο με περιοριστικά μέτρα, ούτε στις υποχρεώσεις μας θα είμαστε συνεπείς, ούτε οι πολίτες θα μπορέσουν να αντέξουν το βάρος. Απαιτείται μια άλλη, αναπτυξιακή πολιτική που να στηρίξει την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, άρα και την κοινωνική ηρεμία.

Χρειάζεται να διοχετευτεί ρευστότητα στις επιχειρήσεις από μεριάς τραπεζών, να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές, να αυξηθεί το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, να μπει ένα τέλος στις περικοπές μισθών και συντάξεων, να μειωθεί η φορολογία των ακινήτων, να αισθανθούν ασφαλείς οι επενδυτές ώστε ξαναέρθουν στη χώρα μας. Απαιτείται να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που δίνει η χώρα μας, το ανθρώπινο δυναμικό μας, η πολιτιστική κληρονομιά μας, η τοποθεσία μας, ο ορυκτός πλούτος μας και πάνω από όλα η δημιουργικότητα των Ελλήνων.

Για τη Νέα Δημοκρατία πάντα αποτελούσε προτεραιότητα η Μακεδονία και η Θράκη μας. Ο πρόεδρος μας κ. Α. Σαμαράς, πιστός σε αυτήν την αρχή, έχει δεσμευθεί για την επανίδρυση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, ενώ πρόσφατα μου ανέθεσε την ευθύνη του νεοσύστατου τομέα πολιτικής ευθύνης Μακεδονίας Θράκης, με σκοπό και στόχο να σχεδιάσουμε ειδικότερες πολιτικές πρωτοβουλίες για την ευαίσθητη περιοχή μας.

Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μένα να υπηρετώ τους συμπολίτες μου από οποιοδήποτε πόστο και αν μου ανατεθεί. Ειδικά όμως όταν καλούμαι να εργαστώ για την Μακεδονία μας όπου γεννήθηκα και τη Θράκη μας από όπου κατάγομαι, η τιμή και η ευθύνη είναι μεγαλύτερη. Ελπίζω με τη βοήθεια των φίλων και των συμπολιτών μου να καταφέρουμε να κάνουμε βήματα προόδου και να σχεδιάσουμε πολιτικές που θα φέρουν ανάπτυξη και σταθερότητα στη περιοχή μας.

Τέλος Απριλίου, αρχές Μαϊου τα ψέματα τελειώνουν και οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν για το μέλλον τους. Οι εκλογές θα δώσουν την δυνατότητα σε μια νέα κυβέρνηση να αλλάξει αυτό το μαύρο σκηνικό που ζούμε σήμερα

Εμείς ως Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσουμε ρεαλιστικές προτάσεις με σκοπό να ειναι εφαρμόσιμες και που δεν θα διαψευστούν την επόμενη ημέρα.

Σας περιμένω κοντά μου στον πιο δύσκολο αγώνα που ξεκινάμε μαζί, δίπλα στην παράταξη μας, για την ανόρθωση της πατρίδας.


Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

 

Δηλώσεις - Δραστηριότητες

Τροπολογία-Προσθήκη στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Για τη δίκαιη δίκη και την εύλογη διάρκεια αυτής»

Δήλωση - Απάντηση στις προσβολές του κ. Μπουτάρη.

Άρθρα

«Η μεγάλη μάχη τώρα ξεκινά»

«ΝΑΙ στην Ελπίδα, ΟΧΙ στην Καταστροφή»

«Αδιαπραγμάτευτες οι «κόκκινες γραμμές»

 

Συνεντεύξεις

Ραδιοφωνική συνέντευξη Καράογλου στο Κανάλι 1 - 28.2.2012

Ραδιοφωνική συνέντευξη Καράογλου στον skai 100,3 - 25.2.2012

Ραδιοφωνική συνέντευξη Καράογλου στο Ράδιο 9 - 15.2.2012

 


Σύνολο ερωτήσεων στη Βουλή

 

 

 

 

Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Μακεδονίας Θράκης

Δήλωση Καράογλου με αφορμή την ανάληψη του τομέα πολιτικής ευθύνης Μακεδονίας - Θράκης της Ν.Δ.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Ενεργοποίηση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Καθυστερήσεις σε σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης Χωρίς μαγνητικούς και αξονικούς τομογράφους τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Κατοχικό δάνειο και καταβολή γερμανικών αποζημιώσεων

Σε απόγνωση ο κλάδος των περιπτερούχων-καπνοπωλών Αρνητικές συνέπειες από την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση


Ομιλίες στο Κοινοβούλιο

Ολομέλεια της Βουλής. Ομιλία στα πλαίσια του Σ/Ν του Υπ. Οικονομικών : Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου & άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου ν.4046/12 - 28.2.12

Ολομέλεια της Βουλής. Ομιλία στα πλαίσια της συζήτησης του Σ/Ν: «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις» - 14.2.1012

Ολομέλεια της Βουλής. Ομιλία στα πλαίσια συζήτησης του Σ/Ν "Κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούν το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015"

Ολομέλεια της Βουλής. Ομιλία στα πλαίσια συζήτησης για τον Απολογισμό Ισολογισμό του έτους 2010 - 7.2.2012

Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων. Ομιλία στα πλαίσια Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του ν.4046/2012» - 23.2.2012

Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς. Ομιλία με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Υφ. Εξωτερικών, κ. Δ. Δόλλη, σχετικά με ζητήματα, που συνδέονται με τη λειτουργία του Σ.A.E.» - 7.2.2012

 

Για να καταργήσετε το όνομα σας από την λίστα στείλτε λευκό μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329

Developed by BrainBox Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Η συμμετοχή των αποστολών της Βουλής σε εκδηλώσεις Ομογενειακών Οργανώσεων». | Εκτύπωση |