«Αναβάθμιση του συστήματος ενδοεπικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ.»

«Αναβάθμιση του συστήματος ενδοεπικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ.» Κύριο

Αρ. πρωτ.: 6387/06.05.2021

Θεσσαλονίκη, 6 Μαΐου 2021

Προς Υπουργό
Προστασίας του Πολίτη

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Αναβάθμιση του συστήματος ενδοεπικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ.»

Ένα από τα πιο κρίσιμα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας είναι το σύστημα ενδοεπικοινωνίας, το οποίο μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή έκβαση μίας αστυνομικής επιχείρησης.
Ένα εκσυγχρονισμένο τεχνολογικά σύστημα ενδοεπικοινωνίας και ένα ασφαλές δίκτυο μετάδοσης αποτελούν δικλίδες ασφαλείας για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης που χειρίζονται και για τη σωματική ακεραιότητα των στελεχών της Αστυνομίας που επιχειρούν σε μία υπόθεση.
Αντίστοιχα σημαντικό ρόλο παίζει και η διαθεσιμότητα του εξοπλισμού και των συσκευών ασύρματης επικοινωνίας στις οποίες έχουν πρόσβαση οι αστυνομικοί που διαδέχονται τους συναδέλφους τους στις υπηρεσίες που πραγματοποιούν.
Εάν υπάρχουν προβλήματα στη χρήση του εξοπλισμού και των συστημάτων ενδοεπικοινωνίας λόγω παλαιότητας ή διαθεσιμότητας συσκευών και υλικών τότε μπορεί να δυσκολέψει το έργο των στελεχών της Αστυνομίας στη διαχείριση και επίλυση μίας υπόθεσης.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του συστήματος ενδοεπικοινωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας για την ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των αστυνομικών επιχειρήσεων και την ασφάλεια των στελεχών της;