Υπό κατάρρευση βρίσκονται τα Λουτρά Θέρμης

Υπό κατάρρευση βρίσκονται τα Λουτρά Θέρμης Κύριο

Αρ. πρωτ.: 6695

Θεσσαλονίκη, 27 Μαρτίου 2019

Προς Υπουργούς
-Τουρισμού
-Εσωτερικών
-Υποδομών και Μεταφορών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Υπό κατάρρευση βρίσκονται τα Λουτρά Θέρμης»

Ορατός είναι ο κίνδυνος να καταρρεύσουν στο άμεσο μέλλον τα Λουτρά της Θέρμης στο Νομό Θεσσαλονίκης σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδος.
Τα Λουτρά της Θέρμης, μία έκταση 500 στρεμμάτων που περιλαμβάνει τις λουτρικές εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστά και ανεκμετάλλευτα τα τελευταία δέκα χρόνια, τη στιγμή μάλιστα που ο ιαματικός τουρισμός κερδίζει συνεχώς έδαφος σε όλη τη χώρα τόσο σε ό,τι αφορά στον εσωτερικό τουρισμό, αλλά και σε ό,τι αφορά στην προσέλκυση τουρισμού και επισκεπτών από το εξωτερικό.
Τα σημάδια της εγκατάλειψης του χώρου των Λουτρών είναι τόσο εμφανή που σύμφωνα με την αυτοψία που πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών ελλοχεύει άμεσα ο κίνδυνος ακόμα και κατάρρευσης των παλιών λουτρών.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

-Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβούν άμεσα τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να μην καταρρεύσουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις των Λουτρών της Θέρμης;

-Τι μέτρα σκοπεύουν να λάβουν τα συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου να συντηρηθούν τα Λουτρά της Θέρμης και να αναδειχθούν ως προορισμός ιαματικού τουρισμού;