Περιπολίες από κατοίκους αντί για αστυνομικούς στη Ν. Μεσήμβρια

Περιπολίες από κατοίκους αντί για αστυνομικούς στη Ν. Μεσήμβρια Κύριο

Αρ. πρωτ.: 6258

Θεσσαλονίκη, 12 Μαρτίου 2019

Προς Υπουργό
-Προστασίας του Πολίτη

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Περιπολίες από κατοίκους αντί για αστυνομικούς στη Ν. Μεσήμβρια»

Το νόμο στα χέρια τους αναγκάζονται να πάρουν οι κάτοικοι της Νέας Μεσήμβριας στο Νομό Θεσσαλονίκης, για να αντιμετωπίσουν την έξαρση της εγκληματικότητας. Οι κάτοικοι της δημοτικής ενότητας έχουν δημιουργήσει ομάδες εθελοντών που περιπολούν όλη τη νύχτα στην περιοχή προκειμένου να αποτρέψουν πιθανές ληστείες με την παρουσία τους, αλλά και να ενημερώσουν εγκαίρως την αστυνομία σε περίπτωση που αντιληφθούν κάτι.
Όπως μαρτυρούν οι ίδιοι οι κάτοικοι που κάνουν τις περιπολίες από τη στιγμή που ξεκίνησαν τις βραδινές περιπολίες δεν έχουν σημειωθεί περιστατικά ληστειών. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι εάν υπήρχε δυνατότητα για προληπτικές περιπολίες από την αστυνομία η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη.
Ωστόσο, η έδρα του Αστυνομικού Τμήματος, στο οποίο υπάγεται η Νέα Μεσήμβρια βρίσκεται στα Κουφάλια, σε μία απόσταση περίπου 23 χλμ για την οποία απαιτούνται τουλάχιστον 25 λεπτά. Και όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι το ένα και μοναδικό περιπολικό που υπάρχει για να καλύψει τις ανάγκες φύλαξης 22 χωριών στην περιοχή, είναι διαθέσιμο.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

-Επιβεβαιώνει το αρμόδιο Υπουργείο τις πληροφορίες ότι αντιστοιχεί μόλις ένα περιπολικό για 22 χωριά στο Α.Τ. Κουφαλίων που καλύπτει την αστυνόμευση και της Νέας Μεσήμβριας;

-Σε τι ενέργειες θα προβεί άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να ενισχυθεί η αστυνόμευση στη Ν. Μεσήμβρια και την ευρύτερη περιοχή, ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων;