Αλλαγή φρουράς στους διακινητές ναρκωτικών εντός του ΑΠΘ

Αλλαγή φρουράς στους διακινητές ναρκωτικών εντός του ΑΠΘ Κύριο

Αρ. πρωτ.: 5728

Θεσσαλονίκη, 18 Φεβρουαρίου 2019

Προς Υπουργούς:
-Προστασίας του Πολίτη
-Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Αλλαγή φρουράς στους διακινητές ναρκωτικών εντός του ΑΠΘ»

Ανενόχλητα φαίνεται να συνεχίζουν τη δράση τους τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών εντός του μεγαλύτερου ακαδημαϊκού ιδρύματος της χώρας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Οι προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας και η εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους του πανεπιστημίου είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν συλλήψεις Αλβανών μελών συμμορίας που φαίνεται να είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα.
Ωστόσο, η κατάσταση δεν φαίνεται να έχει βελτιωθεί, γιατί σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ίδιων των πανεπιστημιακών μάλλον οι συλλήψεις αυτές αφήσανε χώρο σε άλλες συμμορίες για να επιβάλλουν την παρουσία και να απλώσουν τα δικά τους πλοκάμια τους στους χώρους του πανεπιστημίου.
Το αίσθημα της ανασφάλειας και του φόβου δεν έχει βελτιωθεί, ενώ η κατάσταση μάλλον έχει επιδεινωθεί, καθώς η αλλαγή φρουράς μεταξύ της αλβανικής και αραβικής μαφίας και των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών είναι ακόμα πιο επικίνδυνη.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

¬-Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου να συνεχιστούν οι έλεγχοι και να προχωρήσουν οι απαραίτητες συλλήψεις των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών εντός των χώρων του ΑΠΘ;