Στο "ρελαντί" έχουν εγκαταλείψει τον ΟΑΣΘ

Στο "ρελαντί" έχουν εγκαταλείψει τον ΟΑΣΘ Κύριο

Αρ. πρωτ.: 5505

Θεσσαλονίκη, 8 Φεβρουαρίου 2019

Προς Υπουργό:
-Υποδομών και Μεταφορών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Στο "ρελαντί" έχουν εγκαταλείψει τον ΟΑΣΘ»

Σε μια μεγάλη φενάκη αποδεικνύεται στην πράξη και σε βάθος χρόνου πλέον η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΑΣΘ. Μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, βαρύγδουπες εξαγγελίες, αλλαγή διοίκησης του οργανισμού, αλλά και κρατικοποίησή του ο ΟΑΣΘ βρίσκεται σήμερα στη χειρότερη κατάσταση στην ιστορία του.
Πρόκειται για μια θλιβερή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν λεωφορεία σε τραγική κατάσταση, με πολύ συχνό πλέον το φαινόμενο να χαλάνε και να μένουν στη μέση της διαδρομής, επιφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία και καθυστερήσεις στο επιβατικό κοινό.
Μαζί με τα χαλασμένα λεωφορεία φαίνεται να έχουν σταματήσει και όλες οι διαδικασίες για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στον ΟΑΣΘ. Οι εξαγγελίες της ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου για αγορά νέων λεωφορείων άμεσα φαίνεται να παραμένει ένα ακόμα επικοινωνιακό πυροτέχνημα.
Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και οι διαδικασίες για την εκκαθάριση του οργανισμού, με έντονο παρασκήνιο τις ημέρες που έληγε η προθεσμία κατάθεσης των προσφορών στον διεθνή διαγωνισμό. Και ενώ στη συνέχεια πηγές αναφέρανε ότι στις 18 Ιανουαρίου επρόκειτο να ανακοινωθεί ο ανάδοχος για το έργο της εκκαθάρισης, ούτε αυτή η διαδικασία προχώρησε στην πράξη.
Αντίστοιχη είναι και η τύχη του νέου φορέα «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης Α.Ε.» (ΑΣΥΘ), καθώς τα περί κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή και λειτουργία του νέου φορέα έως το τέλος Ιανουαρίου, αποδείχθηκαν και αυτά στην πράξη βαρύγδουπες εξαγγελίες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, καθώς τίποτα δεν φαίνεται να έχει προχωρήσει.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την αγορά νέων λεωφορείων για τον ΟΑΣΘ όπως έχει εξαγγείλει η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης;

-Για ποιους λόγους δεν έχει προχωρήσει ακόμα παρά τις εξαγγελίες η εκκαθάριση του οργανισμού, και σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο και η διοίκηση του οργανισμού για να προχωρήσουν οι διαδικασίες;

-Για ποιους λόγους έχουν καθυστερήσει οι διαδικασίες για τη σύσταση του ΑΣΥΘ, σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διεργασίες και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους;