Σε άντρο ανομίας και εμπορίας ναρκωτικών μετατρέπεται το ΑΠΘ

Σε άντρο ανομίας και εμπορίας ναρκωτικών μετατρέπεται το ΑΠΘ Κύριο

Αρ. πρωτ.: 2930

Θεσσαλονίκη, 31 Οκτωβρίου 2018

Προς:

-Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
-Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Σε άντρο ανομίας και εμπορίας ναρκωτικών μετατρέπεται το ΑΠΘ»

Υπό την «ομηρεία» εμπόρων ναρκωτικών βρίσκεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο μέρα με την ημέρα μετατρέπεται από χώρος εκπαίδευσης και ακαδημαϊκής ελευθερίας σε άντρο ανομίας και εμπορίας ναρκωτικών.
Προφανώς αυτή η εικόνα ούτε αρμόζει, ούτε τιμά την πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία βλέπει το δεύτερο μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας να υποβαθμίζεται καθημερινά εξαιτίας της αδυναμίας της πολιτείας να διαφυλάξει τη δημόσια περιουσία και να προστατέψει τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών, του διδακτικού και του διοικητικού προσωπικού του ΑΠΘ.
Με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο σύσσωμη η Θεσσαλονίκη αγωνιά, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της τάξης ώστε να απαλλαγεί το ίδρυμα από την παρουσία και την παράνομη δραστηριότητα εμπόρων και χρηστών ναρκωτικών.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Ποιες πρωτοβουλίες προτίθενται να αναλάβουν ώστε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης να «καθαρίσει» από τη διακίνηση ναρκωτικών;

- Εξετάζουν την πρόταση που κατέθεσε δημόσια ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης να υπάρχει μόνιμη αστυνομική παρουσία στους χώρους του ΑΠΘ;

- Ποιος έχει σήμερα την ευθύνη για τη φύλαξη των χώρων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης;