Αυξάνονται τα λουκέτα σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης

Αυξάνονται τα λουκέτα σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης Κύριο

Αρ. πρωτ.: 2110

Θεσσαλονίκη 3 Οκτωβρίου 2018

Προς Υπουργό:
- Οικονομίας & Ανάπτυξης

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Αυξάνονται τα λουκέτα σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης»

Τέλος δεν έχουν τα λουκέτα σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, με την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα στον επιχειρηματικό κόσμο να είναι διάχυτες. Παρά της κυβερνητικές εξαγγελίες περί δήθεν μιας νέας μετα-μνημονιακής εποχής η εικόνα είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και δημιουργεί προβληματισμό στους ανθρώπους της αγοράς. Τα τελευταία στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης αποτυπώνουν ξεκάθαρα την πραγματικότητα, που βιώνουν χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι. Συγκεκριμένα, από την αρχή του έτους έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου 378 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο με την συρρίκνωση της αγοράς να είναι εμφανής και πολλές επιχειρήσεις να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Παρά τα δυσοίωνα μηνύματα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθώντας μια ανεύθυνη και πρόχειρη οικονομική πολιτική έχει οδηγήσει σε αφαίμαξη τις επιχειρήσεις, οι οποίες επιβιώνουν πλέον με δυσκολία. Στο ήδη αρνητικό οικονομικό κλίμα , η φοροκαταιγίδα της Κυβέρνησης στραγγαλίζει ακόμη περισσότερο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οδηγώντας τους σταδιακά σε κλείσιμο, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τα λουκέτα, αλλά και τα ποσοστά ανεργίας. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να εφαρμόσει μια πολιτική ελάφρυνσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενίσχυσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και αναστροφής του αρνητικού κλίματος, προκειμένου να σταματήσουν οι επιχειρήσεις να οδηγούνται σε κλείσιμο και να ανακάμψει η πραγματική οικονομία.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται το αρμόδιο υπουργείο να λάβει δέσμη μέτρων, προκειμένου να μπει ένα τέλος στα αυξανόμενα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ανακάμψουν οι υγιείς επιχειρήσεις;